Baldric#140
"a Firefox-ot jóval többen használják, annyi ember nem tévedhet."
Szóval amit többen használnak az jobb? Miért nem térsz át az IE-re, ezek alapján az még jobb mint a fox...
"én jobb szeretek egy tiszta, pucér böngészőt amibe csak azt rakok bele amit én akarok"
Az Opera nagyon sok mindent tud, ez igaz, de ezek egy része alapból ki van kapcsolva, nem fogja magától megjeleníteni a leveleidet, de még csak be sem tölti azt a részét ami képes erre, amíg te nem akarod.
Persze sok minden nincs kikapcsolva, olyan dolgok amikre firefoxban kiegészítőt kell használnod (ha jól tudom még mindig kell kiegészítő ahhoz is hogy bezárhasd az utolsó fület), de ezek miért zavarnak? A legrosszabb esetben is csak egy menüelem valami eldugott helyen, vagy épp fel sem tűnik hogy tud ilyet (épp az ilyen, eldugott, nem feltűnő apróságok miatt nem sokan váltanak operáról másra).
Én egy dolgot tudok, ami alapból nincs kikapcsolva, de jobb lenne úgy, ez a torrentkliens, tragédia hogy egy plusz kérdést tesz fel az opera ha torrent fájlt töltesz....
"Hiába írjuk nektek úgy sem fogjátok megérteni." Mit, hogy a firefox jobb?
A hozzászólások jellegében fel kéne figyelni egy érdekes ismétlődésre, ha visszaolvastok egy ilyen fórumot, nem csak épp ezt, hanem lényegében bármelyiket itt az sg-n, amelyiknél szóba került a fox-opera:
1. jön valaki aki többnyire kulturáltan megemlíti hogy az opera is egy jó böngésző.
2. jön néhány firefoxos aki felsorol néhány dolgot amiben rosszabb az opera (nem szerinte rosszabb, hanem simán rosszabb), persze nem, vagy csak nagyon ritkán tudja ezt alátámasztani.
3. jön megint egy operás aki bebizonyítja hogy az előző hozzászólónak nem volt igaza, vagy legalább rámutat valamire ami azt ellensúlyozza.
4. megint jön egy foxos, semmi mást nem állít, csak hogy az Opera egy fos.
5. a 2-3-4 pontok ismétlődnek akár napokon keresztül.
A fenti pontok alapján ki nem ért meg mit?
Aki ismeri az operát, és követi a böngészőkről szóló híreket, azzal szembesül hogy rengeteg helyen megemlítenek olyan negatívumokat, amik vagy nem léteznek, vagy valójában nem negatívumok, fiktív példa:
Az opera egy fos, szar minőségben jeleníti meg a képeket, és lassú is!
Ebből mit lát egy operás? Azt hogy a kommentelő bekapcsolva felejtette a turbót....
A böngészőket érintő témákban hosszasan lehet vitázni ez tény, viszont érdekesebb lenne egy ilyen vita ha nem beszélnének el egymás mellett a résztvevők.
Azt hiszem mindenki képes megérteni, hogy nem csak azok a szempontok léteznek egy böngésző kiválasztásakor, amik alapján ő maga választott, de ha ez igaz, miért nem lehet elfogadni hogy valakinek mégsem a csodás firefox a legjobb választás? Ha ezt elfogadjátok, miért nem lehet engedni hogy valaki megemlítse az opera nevét valakinek, aki még nem kötelezte el magát egyik böngészőnél sem, úgy, hogy közben nem trollkodik közbe minden második foxos, és nem hívja fel a figyelmet nem létező opera hiányosságokra?