• Baldric
    Többen panaszkodnak, hogy sok oldalt nem jelenít meg helyesen az Opera, ez mindenképpen túlzás, de az persze igaz, hogy van néhány ami nem jó (Szintén van néhány ami nem jó foxban, és még több ami nem jó ie-ben).
    Aki webfejlesztőként nem tud olyan oldalt készíteni, ami helyesen jelenik meg Operában, akkor sajnálom, azt kell hogy mondjam, ideje új szakma után nézni....
    Próbáljátok ki, hogy csak egyszer, Operára fejlesztetek először, úgy hogy persze a szabványos megoldásokat használjátok, meg fogtok lepődni, hiszen azt fogjátok tapasztalni hogy sok mindent a szabványok miatt egyszerűbben fogtok tudni megvalósítani, nem lesz idegesítő float bug, használhatjátok nyugodtan a css2-es display: inline-block tulajdonságot, stb... Ha végeztetek, és értetek hozzá, az operában tökéletes lesz, ie-ben, firefox-ban, és firefox 2-ben különböző hibákat fogtok tapasztalni, mindegyiknél trükközni kell (a legutóbbi munkámnál kénytelen voltam a firefox 3.5 és a 2-nél is különböző javításokat eszközölni, már-már olyan érzésem volt mint ha az ie-t javítanám).
    Persze jogos a kérdés, hogy ha ez így van, miért van mégis több hibátlan oldal fox-ban, mint operában, amire a helyes válasz - az emberek többsége firefoxra fejleszt.

A böngészőkkel kapcsolatos témák megbeszélése közben mindig van valaki aki leírja hogy jobb a fox, mert van hozzá x,y kiegészítő, szeretném ha csak egyszer olyan kiegészítőt írnátok aminek nincs párja operában is! Ebben a fórumban jelenleg én vagyok az egyetlen aki ilyen kiegészítőt írt, ami csak azért is érdekes mert jómagam Opera felhasználó vagyok...

A hozzászólók többségétől eltérően én úgy gondolom, hogy a Firefox - Opera - Chrome közel azonos fejlettségű böngészők, persze nagyban eltérőek, mindegyik más célcsoportot céloz meg, jómagam csak azt viselem nehezen, ha olyanok kritizálják a nem általuk preferált böngészőket, akik még nem is látták őket közelről, és olyan hiányosságok miatt, amik nem léteznek.
    Várhatóan lesz 1-2 hozzászóló, aki rajtam kér majd számon néhány linket, amik a firefoxban említett hibákat igazolják, de én inkább előre javasolnék egy google keresést, a néhány millió találatból csak találtok néhányat amelyik még aktuális...