Oldies Music 1.0

'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje

Flag Counter

Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,

Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....

A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
  • Tyia
    Egy rövid észrevétel...

A Pirate Bay-ről leszedett 3 Kajagoogoo HQ albumról van szó, ill egy nem torrent letöltő oladlról levadászott Z.Z. Top szintén HQ albumról...

A 3 Kaja' albumot pusztán kiváncsiságból 320-as Mp3-má varázsoltam és egy egyszerű programmal megnéztem, hogy a "hangosságuk" hogy néz ki.(Mp3Gain)
    Csalodottságomat kell kifejeznem.
    A dalok kb 40%-a volt (a nekem) normális (93 dB körüli), a többi leginkább "nem normális" (90-91 dB), és az eq. pirosba hajlott.
    A Z.Z. Top meg túl volt hangosítva...nagyon "vastagon" szólt.

Azt hogy a program mennyire hazudik, nem 'tom, de nem wav-ból csinált mp3 esetén eddig bevált.

Lehet, hogy nem túl szakszerű az irományom, de ezt nézzétek el nekem, pusztán a tapasztalásomat rögzítem......

Arra a következtetésre jutottam, hogy ha tényleg jó minőségű, "stressless" lemezhez akarok jutni, akkor nincs mit tenni, venni kell...első- vagy másodkézből, de mindenképp üzletből...ill. kölcsönözni is lehet....innen-onnan.
    (Már csak azért is, mert semmi sem garantálja, hogy legközelebb nem járok igy.)
    Kaposi Laci és még néhány Italo-s ajánlott nekem biztonságos HQ oldalakat, de lehet, hogy egy mélyebb analizis ott is felfedne némi hiányosságot, de ne legyen igy...Viszont ott meg nem lelek magamfajtának való zenét.

Arra is jutottam, hogy aki(k) az Mp3-as formátumot kitaláltaák, talán nem azért tették, hogy a Föld népességét az örületbe kergessék...
    Viszont akik fura HQ-t terjesztenek, azok lehet, hogy igen...de ez mire jó?
    Költői a kérdés.

Letöltök egy 400 Mb-os albumot flac-be, lejön x idő alatt, majd a wav-vá tétel után kiderül, hogy 15 dal 16 féleképpen szól, az több mint dühítő.
    Persze semmi okom, hogy ideges legyek, hiszen ingyen jutottam hozzá (a forrás szempontjából), hát olyan is...
    Ugyhogy...viva la Mp3 & original Compact Disc

Tudom, hogy többen, több helyen, többször leirták már ugyanezt, vagy valami hasonlót (és valóban nem tőlem származik a spanyol viasz sem) de csak egyet érteni tudok velük.

Dióhéjban...