Oldies Music 1.0

'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje

Flag Counter

Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,

Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....

A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
  • Tyia
    1988-ban volt a második AORTA.

Itt is jó sokan indultak, már csak azért is mert ez rendezvény egyben a Ki Mit Tud? előselejtezőjének is számított.
    28-an jutottak a elődöntőbe, akikből számomra nem nagyon ismerős zenekarok kerültek a Ki Mit Tud? országos TV-válogatójára:
    Bass College, Company, Excelsior, Item Klan, Kabinet Rt., Kamera 06, Kortársak (na ők igen), Dixieland Band, Radír, Relax, Swetter (talán még ők), Morris, Testcselpuszi, Trico.

A fődijjal járó ORI-engedélyt a Swetter és a Morris kapta...
    A Kortársak ideje még nem jött el....akkor.
    ---
    1988 ugye más eseményről is emlékzetes.
    Igen, igen az Olimpia...Szöulban.
    11 arany jól emlkészem?

Nekem van egy kevésbe jó emléken az ötkarikás játékokról.
    Egy "Nagy bukás".
    Nagyon jó sprinter voltam akkoriban...is.
    (Csapatsportágamban jól tudtam kamatoztatni mérhetetlen gyorsaságomat - ez a kézilabda) mindegy.

A 100 méteres férfi síkfutás döntőjét már nagyon vártam.
    Carl Lewis vs. Ben Johnson (Big Ben) meg a többiek...
    Nagyon megverte Ben Joni Lewist. 9.79 volt talán.
    Anyukájának ajánlotta fel a gyözelmét, ráadásul, ha jól emlékszem ez volt az első és talán egyetlan kanadai arany...akkor.
    Másnap hidegzuhany, sokk meg ilyenek: Ben Johson doppingolt.
    Persze érem vissza, erdmény töröl, Lewis az olimpiai bajnok, és még énekelt is....rémes.
    Nem tudom, de valamiért nem tudtam rá haragudni...biztos elfogultság ez is... Sokáig volt a példaképem...és tessék.

Az a verseny akkor is állati jó volt...az a sprint...soha nem felejtem el...hogy lobogott az a "kutyalánc" a nyakában.

Bocsi az elkalandért...:)