Oldies Music 1.0

'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje

Flag Counter

Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,

Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....

A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
  • Tyia
    Szép Estét Kölkök:)

Exotic. hmm. Én magam nagyon mélyednék el a témában, de egy két dolgot szívesen felvázolok..hirtelen.

Annyi bizonyos velük kapcsolatban, hogy az AORTA nevű tehetségkutató versenyen tűntek fel, amelyet az Almássy Téri Szabadídőközpontban, Hevesi István szervezésében rendeztek meg - 1986-ban!!!

Arról fingom sincs, hogy melyik dallal szerepeltek ott, de ha figyelem az évszámot, ill. azt, hogy a korabeli tiniközönség mire volt kiváncsi, szerintem ez csak a "Mért Nézel Rám" lehetett.
    ...vagy egy lemezen nem publikált nóta, amire ugyan emlékszem, de felidézni nem tudnám, lényeges, hogy abban a műben is volt vendégénekes, akár ez lehettet még mindig Gombóc...utána kéne nézni...:)

A '86-os debütálásuk után jó sokára 1988-ban adták ki az első albumukat, ami azt gondolom igazán remek lett.
    Talán a "Nézz rám tizedes" a "TV-regény" és a "Szolid árak és forró vágyak" című dalok alkalmatlanok a többszőri meghallgatásra.

Emlékeim szerint a "Mért nézel rám" társelőadója nincs megnevezve a lemezen...igaz ez? (Ha már a tok ilyen jól kéznél van.)

A második lemezt bizakodva vártam több deáktarsammal együtt...de kár volt.
    Csalódás az album. Az aduász "Hamvasbarack"-on kivűl a "Ne hazudj nekem" jöhet még szóba.
    Vatával egyetértve a "Trabant" egy rémálom...

A többi kiadásról akkoriban még nem sok tudomásom volt..
    Tudjátok rendszerváltás, katonaság...ennek ellenére néhány dal eljutott hozzám. Pl. az agyonjátszott "Bányászdal".

Később, vagy 20 évvel....ismertem meg és lett kedvenc a "Te ébressz fel" és a "Szabadságdal"

Az Exotic búcsúja után több projectben is megfordultak a tagok.
    Vilmányi (már korábban) a Manhattan-ba igatolt.
    A Tabár fivérek az El Charro nevű formációt hozták tető alá.
    (Pancsi a vízben...hmm?)
    Sipos F. Tamás pedig szólóban próbálkozott...ilyen-olyan sikerrel.
    A "Budapest" című száma nagy kedvencemmé vált.

A Kozsó-féle rémséget nem említeném...

Összességében a megjelet albumokból egy jó Self Selected-et lehet létre hozni:)