Oldies Music 1.0
'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje
Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,
Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....
A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
-
Etelkozi Vata #2838 Elég szép lista, rengeteg nóta nekem is a kedvenceim közé tartoztak, tartoznak.
Én is egyszerre hallgattam /és rajongtam/ ebben az időszakban Duran Durant, Első Emeletet, Den Harrowt, Alphavillet, Depeche Modeot. De Modern Talkingot is. És szerettem nagyon az Italo discot.
Van egy kedves sztorim ebből az időből:
86-ban, 13 évesen mint általában mindenki én is zsebpénzből éltem.
Ennek javarészét gombfoci csapatok vásárlására fordítottam, a maradékot kazettákra. Általában havonta, kéthavonta egy "gyári" műsoros magnókazettát tudtam vásárolni.
Ebben az időszakban Den Harrow épp csúcson volt, még a csapból is ő folyt, minden második német Bravo címlapján ő tetszelgett.
Én a legjobb barátommal akkor Duran Duran, Alphaville és Depeche Mode vonalon mozogtunk. Utáltuk Den Harrowt, mert egy zeneszámot sem hallottunk tőle, de mégis nyomult, mint állat.
Aztán egyszercsak a barátom hazaállított vidékről egy kazettával, amin rajta volt a Bad Boy. Megtetszett. Még aznap este Komjáti András egyik műsorában leadta az egész Overpower lemezt. Amit én végighallgattam.
Aztán elfelejtettem.
Majd nem sokkal később összejött egy új kazettára való pénzem, és a szokott helyen ahol vásárolni szoktam, a sok kazetta közül kettő között vacilláltam. Depeche Mode - Black Celebration és Den Harrow - Overpower.
Akkor győzött Den Harrow (a Komjáti műsor hatására/, és utána hosszú évekre fanatikus, Den Harrowt még külsőségekben is majmoló rajongó lettem. Kicsin múlt.
Ennyi, bocsánat a hosszúságért.