Oldies Music 1.0
'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje
Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,
Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....
A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
-
Szép Napot!
Nem tartozik a témakörünkhöz szorosan az italo/euro disco műfaj, de óhatatlan szóba kerül, mert....szóba hozom.
Az igazság az, hogy amikor zenei tudatomra ébredtem, jóval több italo/euro cuccot lehetett találni a "nekünk szóló" rádióműsorokban, mint New Wave zenét - amit akkoriban nem is nagyon tudtam, hogy mi.
A 80-as évek közepén azért elég kevés mélyebb rétegekből származó zenét ismertettek meg a tinikkel.
Tehát rádiók.
Szerintem a Brekinél már jó sokszor ki lett vesézve, a korabeli műsorarzenál.
Fiataloknak, Csak Fiataloknak, Vasárnapi Koktél, Magról Magnóra, Magnósok Figyelelem, Poptarisznya Dalaiból....és a nem annyira kommersz Lemezbörze helyett...
sajnos nekem nem volt diszkós haverom, így maradt a rádió.
Szerintem ismeretek hiányában boldog-boldogtalant felvettünk.
Aztán szelekció.
Amikor a B. Tóth elkezdte hadarni a blokkok előadóit, meg címeit nem volt könnyű azokat leírni - főleg jól.
De én kicseleztem.
Volt egy ócska polimer kazettám, és a dumáját arra felvettem. Amikor montda, hogy induljon a program, meg jó akármit, az igen dörzsölt kiskorú Tyia legény hipp-hopp kicserélte a kazettákat...
És midőn lezajlott az akció volt idő megfejteni mit is hápogott ami Lacink.
Lényeg a lényeg: több italo termékkel rendelkeztem rádiós felvételekből, mint New Wave.
Kátrányos lemezen persze ez az arány már felcserélődött.
Italo lemezem talán a Lime-től volt egy. És halkan megsúgom, hogy volt M.T. is...Wescone!tessék örülni!
Felsorolnék itten mindjárt alant néhány italo remeket, melyek akkoriban (és még most is) nagy hallgatottságban részesűltek - általam.
A lista nem tetszetősség alapján készült, egyszerű felsorolás...:
Bruce & Bongo - Geil
Pitch Control - Salve (ennek a címét/előadóját nem olyan régen tudtam meg, de folyamatosan kisért a német nyelvű Danubiuson...)
Den Harrow (Project) - Broken Radio
Max-Him (Project) - Lady Fantasy
Divine - Hard Magic
Tie Break - Bum Bum Becker
Camaro's Gang - Ali Shuffle
OFF - Electrica Salsa
Silicon Dream - Marcello The Mastroianni
Latin Lover - Laser Light
S 50 - Input
Kongo Band - African Man
Lee Marrow - Shanghai
Trans X - Living On Video
Scotch - Delirio Mind
Scotch - Disco Band
Raggio Di Luna - Comanchero (ma már kicsit unom)
Radiorama - Desire
Kinky Go - Give Me The Love
Dollar - Money
Laura Branigan - Self Control....
Egy olyan listát is összetákoltam, ami azokat a New Wave (vagy ahhoz közeli) szerzeményeket tartalmazza, melyek hatására elkezdett érdekelni a műfaj...mélyebben...is...
Kajagoogoo - Turn Your Back On Me (most mindenki jól meglepődött)
Power Station - Murderess
Kaja - Sit Down & Shut Up (a sors fintora, hogy ezt a dalt először a Poptarisznya dalaiból...hallottam, az igaz, hogy a végére biggyesztette be a drága, de legelább ott volt...)
Duran Duran - Wild Boys
Tears For Fears - Shout
Falco - Macho Macho
Thompson Twins - Don't Mess With Doctor Dream
Alphaville - A Victory Of Love
Legendary Pink Dots - Waiting For The Cloud
Talk Talk - Such a Shame
ABC - How To Be A Millionaire
Art Of Noise - Moments In Love
Real Life - Send Me An Angel
Frankie Goes To Hollywood - Relax
David Bowie - This Is Not America (Ő aztán nem az a kimondott New Wave zenész, azonban 1982-1986 között rendesen újhullámos muzsikát nyomott)
Cure - Fascination Street
Dead Or Alive - Cake And Eat It
Bronski Beat - Sreamming
Bronski Beat - Junk
Depeche Mode - Black Celebration
Depeche Mode - Never Let Me Down Again.
....
Folytathatom remekbe szabott memoáromat, ha érdekel valakit, de csak akkor....mert én ott voltam....