Oldies Music 1.0

'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje

Flag Counter

Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,

Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....

A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
  • Tyia
    Szép Napot!

Nem tartozik a témakörünkhöz szorosan az italo/euro disco műfaj, de óhatatlan szóba kerül, mert....szóba hozom.

Az igazság az, hogy amikor zenei tudatomra ébredtem, jóval több italo/euro cuccot lehetett találni a "nekünk szóló" rádióműsorokban, mint New Wave zenét - amit akkoriban nem is nagyon tudtam, hogy mi.

A 80-as évek közepén azért elég kevés mélyebb rétegekből származó zenét ismertettek meg a tinikkel.

Tehát rádiók.

Szerintem a Brekinél már jó sokszor ki lett vesézve, a korabeli műsorarzenál.
    Fiataloknak, Csak Fiataloknak, Vasárnapi Koktél, Magról Magnóra, Magnósok Figyelelem, Poptarisznya Dalaiból....és a nem annyira kommersz Lemezbörze helyett...

sajnos nekem nem volt diszkós haverom, így maradt a rádió.

Szerintem ismeretek hiányában boldog-boldogtalant felvettünk.
    Aztán szelekció.
    Amikor a B. Tóth elkezdte hadarni a blokkok előadóit, meg címeit nem volt könnyű azokat leírni - főleg jól.
    De én kicseleztem.
    Volt egy ócska polimer kazettám, és a dumáját arra felvettem. Amikor montda, hogy induljon a program, meg jó akármit, az igen dörzsölt kiskorú Tyia legény hipp-hopp kicserélte a kazettákat...
    És midőn lezajlott az akció volt idő megfejteni mit is hápogott ami Lacink.

Lényeg a lényeg: több italo termékkel rendelkeztem rádiós felvételekből, mint New Wave.
    Kátrányos lemezen persze ez az arány már felcserélődött.
    Italo lemezem talán a Lime-től volt egy. És halkan megsúgom, hogy volt M.T. is...Wescone!tessék örülni!

Felsorolnék itten mindjárt alant néhány italo remeket, melyek akkoriban (és még most is) nagy hallgatottságban részesűltek - általam.

A lista nem tetszetősség alapján készült, egyszerű felsorolás...:

Bruce & Bongo - Geil
    Pitch Control - Salve (ennek a címét/előadóját nem olyan régen tudtam meg, de folyamatosan kisért a német nyelvű Danubiuson...)
    Den Harrow (Project) - Broken Radio
    Max-Him (Project) - Lady Fantasy
    Divine - Hard Magic
    Tie Break - Bum Bum Becker
    Camaro's Gang - Ali Shuffle
    OFF - Electrica Salsa
    Silicon Dream - Marcello The Mastroianni
    Latin Lover - Laser Light
    S 50 - Input
    Kongo Band - African Man
    Lee Marrow - Shanghai
    Trans X - Living On Video
    Scotch - Delirio Mind
    Scotch - Disco Band
    Raggio Di Luna - Comanchero (ma már kicsit unom)
    Radiorama - Desire
    Kinky Go - Give Me The Love
    Dollar - Money
    Laura Branigan - Self Control....

Egy olyan listát is összetákoltam, ami azokat a New Wave (vagy ahhoz közeli) szerzeményeket tartalmazza, melyek hatására elkezdett érdekelni a műfaj...mélyebben...is...

Kajagoogoo - Turn Your Back On Me (most mindenki jól meglepődött)
    Power Station - Murderess
    Kaja - Sit Down & Shut Up (a sors fintora, hogy ezt a dalt először a Poptarisznya dalaiból...hallottam, az igaz, hogy a végére biggyesztette be a drága, de legelább ott volt...)
    Duran Duran - Wild Boys
    Tears For Fears - Shout
    Falco - Macho Macho
    Thompson Twins - Don't Mess With Doctor Dream
    Alphaville - A Victory Of Love
    Legendary Pink Dots - Waiting For The Cloud
    Talk Talk - Such a Shame
    ABC - How To Be A Millionaire
    Art Of Noise - Moments In Love
    Real Life - Send Me An Angel
    Frankie Goes To Hollywood - Relax
    David Bowie - This Is Not America (Ő aztán nem az a kimondott New Wave zenész, azonban 1982-1986 között rendesen újhullámos muzsikát nyomott)
    Cure - Fascination Street
    Dead Or Alive - Cake And Eat It
    Bronski Beat - Sreamming
    Bronski Beat - Junk
    Depeche Mode - Black Celebration
    Depeche Mode - Never Let Me Down Again.
    ....

Folytathatom remekbe szabott memoáromat, ha érdekel valakit, de csak akkor....mert én ott voltam....