Oldies Music 1.0

'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje

Flag Counter

Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,

Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....

A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
  • Tyia
    Falco 4. tétel

1985.

Ez egy fontos év volt számomra (és sokak számára akik velem egykorúak). A középiskolai tanulmányok elkezdése.
    Ebben az évben váltottam (kézilabda) klubot. A szebb időket látott Főtaxiből a Ferroglobus-ba. stb...

Nagyon úgy néz ki, hogy Falco bácsi életében is (marha) nagy változások történtek:

Megjelent "3". albuma.

Az gondolom a Falco iránti rajongás innentől datálható - sokaknál.
    Azt is gondolom, hogy ez az LP az életműve csúcsa.
    Világsztár lett, minden túlzás nélkül.
    A "Rock Me Amadeus" volt az első nóta amit tőle hallottam.(Illetve a "Der Kommissar", de akkoriban nem tudtam ki ez, mi ez...és biztos vagyok benne, hogy nem is érdekelt)
    Ütött rendesen. Nem hiszem, hogy akkoriban lett volna civilizált ember ki nem ismerte Falco nevét és az Ő Amadeus-át.
    Azt mondták és azt mondják ma is: "kell egy jó dal".
    Na igen, ezen a lemezen nem csak egy jó van, hál' Istennek.

Előzménye azért van a sikernek: az addigi producert Robert Pongert a nem névtelen, holland Bolland testvérpár váltotta. A skac meg beérett.

Úgy érzem a "Rock me Amadeus" Falco védjegye lett.
    Szerintem ez a mű rajta van a legtöbbet remixelt művek képzeletbeli Top 20-as listáján. Illetve mash-up alkotók is szivesen "használták".
    A Queen-nel készült "We Will Rock Me Amadeus" nem lehet ismeretlen senki előtt.
    2009?-ben pedig egy egész album született Falco műveit alapul véve.

Számomra a fenti dal mégsem a legkedvesebb tőle.
    Legjobban a "Macho Macho" tetszik. A "Tyia Top 10"-ben biztosan helyet kapna!
    Az előző két lemezzel ellentétben töltelék dal talán 1-1 van.
    Van ami kissé kilóg, de a többi "nagy dal" mindenkit kárpótól az esetleges "minőség" vesztés miatt.
    A "Jeanny" (amiből időközben 4 folytatás készült), a "Vienna Calling" és a "Tango The Night" is időtálló alkotások.

Összefoglalva A Bollandok fémjelezte időszak debütalbuma kifogástalanra sikeredett

Sajnos a folytatás már korántsem ilyen meseszerű...