Oldies Music 1.0

'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje

Flag Counter

Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,

Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....

A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
  • Tyia
    A nagy Alphaville-akció közben én folytatom Falco életútját bemutató művemet.

Miután kilépett a Drahdiwaberl-ből teljesen váratlanul szólókarrierbe kezdett.

Az első szárnypróbálgatást az Einzelhaft album jelentette 1982-ben.
    A német nyelven előadott dalok nem véletlenül, inkább német nyelvterületen voltak sikeresek.
    Ausztiában No. 1. Az NSZK-ban kicsit szerényebben teljesített. Viszont Hollandiában tuti siker.

Előljáróban:

Ez egy '82-es produktum, és az ezidőtájt kiadott dalok/lemezek hangszerelései kissé távol állnak tőlem.

A korabeli kritikákat nem ismerem. Úgyhogy most én jövök...háhá.

Az album zászlóshajójának a "Der Kommissar" lett kikiáltva.
    Végülis meghallgatható, de nekem nem lesz a kedvencem.

Magam részéről 5 dalt tudnék kiemelni a 10-ből.

A "Ganz Wien" a Drahdiwaberl zenekarral már korábban is előadott dal, mely a Der Kommissar-tól szerintem sokkal jobban sikerült.

A "Maschine Brennt" lehett volna az album slágere (nálam) ha az a sok "o, o, o"-val nem szarja el. Ez a fajta túltöltelékezettség végig jellemzi az albumot.

A "Nie Mehr Schule" című számban a zene, főleg az erősebb gitárjátéknak köszönhetöen kimondottan tetszik, csak az a fránya vokál ne volna olyan ***.

Ha ez egy kicsit később készül a "Helden Von Heute" annak megfelelő hangszerelésben akkor....

A címadó dal nagyon remek Kérdés, hogy miért az utolsó track?

A többi dalról, mint pl. a "Hinter Uns Die Sintflut" azt képzelem, hogy ezt a "művet" kizárólag polgárpukkasztásilag tette fel a mi Falco-nk. Egyszerűen hallgathatatlan.
    A "Siebzehn Jahr" egy érdektelen "valamikellalemezre" dal.
    "Zuviel Hitze" : a Der Kommissarra hajazó motivum kis Trio utánérzet.

Összeségében nem vádolhatom meg Falco-t, hogy egy bomba erős albummal nyitott volna. Volt honnan fejlődni.

folyt. köv.