Oldies Music 1.0
'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje
Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,
Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....
A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
-
A most következő zenekar kicsit sem említhető egy lapon, akár a Duran Durannal, vagy akár az A-Ha-val. Sokkal inkább közös a nevező Specials-szel, vagy a Bad Manners-szel
Igazi rétegzene. Remélem a vakon rajongóik nem négyelnek fel eme kijelentésemért.
A General Public az English Beat nevű ska zenekar feloszlása után képzödőtt, hiszen két tagja Dave Wakeling és Ranking Roger folytatta emígyen zenei pályfutását.
Csatlakotott hozzájuk Mickey Billingham, Horace Panter és bizony maga Mick Jones is a Clash-ből.
Simán nevezhetjük öket a kor és a műfaj egyik supergroup-jának.
Gondolom mind erős egyéniségek, mert a közös munka nem tartott sokáig...
Az "aranykor"-ban két lemezre futotta.
1984-es "All The Rage" és az 1986-os "Hand To Mouth".
Az első lemezről a tegnap már citált "General Public" című dal lett elöszőr "sláger" ---- 60. Angliában...
Mivel nem kimondottan pop zenéről van szó, nem gondolom, hogy megmosolyogtató lenne ez a helyezés.
(Bár a Sex Pistols volt listavezető 1978-ban...pedig ők aztán távolról sem pop zenét nyomtak...mindegy más idő...más minden...a punk 1983-ban már nem osztott, nem szorzott.)
Az USA-ban és Kanadában viszont kicsit késve ugyan, de befutott az Lp második track-je a "Tendermess", ami egy computer által gyátrott csajszi és két skac történetét felelevenítő film a "Weird Science" betét dala is.
A film "címadó dalát" pedig egy szintén New Wave közeli banda az Oingo Boingo tolta.
A '86-os album az elemzők szerint nem sikerült jól.(Engem kicsit a Style Council-ra emlékeztet.)
A közönség minden estre elfordúlt tőlük. Szerintem kár volt...
A sikertelenség a zenekar ideiglenes feloszlásához vezetett, hiszen 1994-ben a két őstag újra nekivágott. Ebből az időből nekem túl sok infóm nincs és az albumot sem szereztem meg, de igazából a '84-es produktum miatt General Public a General Public.
2004-től hallhatóak G.P. dalok egyes nosztalgia-koncerteken, ahol a '83-óta nem létező English Beat is fellép...
A kőr igy teljes........
Összeségében elmondhatom, hogy a GP-t nem hallgatom túl sűrűn, de amikor rá kerül a sor, akkor örömet okoz nekem, de tényleg!