4487
Oldies Music 1.0
'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje
Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,
Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....
A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
-
#2452 És a 80-as években...
Timelords és JAMs (Justified Ancient of Mumu's) néven....
Ök is ott voltak mash-up ügyben...(jogdíj nélküli Abba hangminta...) -
#2451 Valahogy kibírom...:) -
#2450 "KLF is gonna rock ya!" (3 a.m. Eternal)
...jó kis banda volt a 90-es években! -
#2449 Akkor van még 10 és megint hallgathatod. -
#2448 Én, 30 évre előre meghallgattam... -
#2447 kééjeleff aha aha aha aha Mostanában nosztalgiából azokat is hallgatom. -
#2446 Nincs bajom a Camouflage-zsal, bár ritkán hallgatom.
Cause & Effect?
/ Nekem a honvédség alatt a KLF jutott, 1991-ben:) / -
#2445 Van tőlük 7 albumom, én spec. kedvelem és véletlenül sem téveszteném össze a DM-dal, amit szintén nagyon kedvelek.
Annyiban hoznám őket közös nevezőre, hogy egyik zenekar szövegei sem felületes semmiségekről szólnak.
A Camouflage valóban melankólikusabb, még mélyebb hangvételű. Az 1991-es Meanwhile szerintem, ami egy érezhető váltás a korábbi dalokhoz képest (Love Is A Shield, The Great Commandment...). Akkoriban voltam katona, sokat hallgattam, az akkori hangulatot hozza vissza most is. -
#2444 Odáig jutottam én is. -
#2443 Az összehasonlítást én sem kedvelem, viszont adja magát, és valós "probléma".
DM vs. Camouflage
Szerintem a németek zenéjén van egyfajta "fátyolos" hangzás.
Valamivel borúsabb, már-már darkba hajló (sőt), legalábbis ami a "Love is a Shield" és a "Great Commandment"-en felül maradt...
-
#2442 Több halott link után, csak egy zárt torrent oldalon láttam, de sajnos nem tudom kitől lehtne meghívót kérni.
Ott bizonyára aranybányára lelhetnénk...
Lehet, hogy a majomparádén is megvan, de persze az is zárt rendszerű...
Majd csak meglesz... -
#2441 Köszi a hsz-t.
A MWH-t azért gondoltam, hogy meg kellene említeni, mert sokan talán a "one hit wonder" kategoriába sorolnák...
...és lehet, hogy van olyan is aki - pont ezért - összekeveri Man to Man-nel...
A '91-es változás valszeg törvényszerű.
Pláne annak tudatában, hogy a "rockonok" milyen albumokkal jelentkeztek, ill. milyen trend indult hódító útjára akkoriban...sajnos.
Ebben az időben a klassz. New Wave és annak művelői már nagyszámban "kihaltak". Ismét sajnos. -
#2440 Talán mégsem mondott akkora hülyeséget az illető - én is jó ideig azt hittem, hogy a "The Great Commandment" (Camouflage), a Depeche Mode műve. -
#2439 Nem szeretem az efféle összehasonlítgatásokat, mert minden zenekar (mint az emberek) azért különböznek egymástól.
Egy másik fórumon régebben a Camouflage-t hoztam fel, erre valaki belöki, hogy az pont olyan, mint a Depeche Mode... na ettől fellált a szőr is a hátamon. Ez igencsak elnagyolt látásmód.
Amúgy érdekes, hogy az összehasonlítások esetén a DM többször felmerül.
Ezeknek az oka esetleg abban keresendő, hogy egyes népszerű zenekarok elengedhetetlenül hatással van másokra, mintegy ihletet adva. De aki csak utánoz, abból nem lesz semmi. Egyéniség kell. -
#2438 Én is vadászom egy ideje, titkon benned bíztam... -
#2437 Alapvetően letettek az asztalra ők is,amiért érdemes megnevezni a nevüket. Engem meglepett, hogy pont az 'on tuesday'-t említetted a másik valóban ismert kettőn kívül, én pl. azt soha nem hallottam, de most hogy átfutottam az albumait, kicsit szélesebb körben is megismertem őket, bár sokat nem hagytam ki, megvan az a kb. 10 szám, amitől lehet szeretni őket, nekem 84-től a 'where do the boys go' volt az első számú kedvencem tőlük, ez azóta sem változott sokat.
a 91-es albumuk viszont nekem minden, csak nem hagyományos new wave, az már inkább soft-rockos és bluesos.
-
#2436 Szép Napot!
Kedves közbenjárásotokat szeretném kérni.
Keresek egy albumot.
Rendelkeztem ezzel a kiadvánnyal évekkel ezelött...
Csupán néhány dalt tudtam újra megszerezni közülük...
A Névtelen Nulla albumáról lenne szó.
Ha valakinek megvan tisztelettel kérem, hogy a www.shareplace.com-ra tegye már fel nekem. Nagyon örülnék neki. Emlékeim szerint hibátlan műgyüjtemény, bár valamiért nem volt nagy visszhangja.
Azonban úgy gondolom, hogy a "Diadal" és a "Jeremy" című dalok kevesek elött ismeretlenek...
Előre is köszönöm.
---------
A H.I.T. "Oké" albuma is érdekelne, de ezt abszolút reménytelennek látom. -
#2435 Egyetértek!!!
Módosítom az "Én Csinálom" -ot, mi csináljukra, mert láthatóan többen toljuk a cuccot.
Én örülök neki, hogy közel 2500 hsz érkezett alig több, mint 1 év alatt.
Ez, más ehhez hasonló fórumon/topikon nem igen fordul elő.
Egyre-másra törnek felszinre a New Wave-vel kapcsolatos érzések, gondolatok miegymások...Szerencsére a téma egy kincsesbánya.
Én nagyon szivesen látlak itt téged, főleg, mert tudom, hogy nem közömbös neked a téma...legalábbis ami a synth-pop-ot illeti... -
#2434 végül is gondoltam én erre csak a főnök neve volt furcsa!!??
bár nem az a lényeg hogy kinek a neve van kiírva hanem hogy ki érzi szíve ügyének a dolgot!! :) -
#2433 Hi Lervi!
Ez egy hosszú történet...
Már többször akartunk cserét eszközölni, de nem mozgatta a füle botját a modik közül senki...ha többen vannak.
De nem baj. Én csinálom... -
#2432 szép estét mindenkinek!
nem is vettem észre hogy Wescone barátom vezeti ezt a topikot!!? -
#2431 Megesik, hogy egy-egy külföldi zenekar, vagy előadó hazai megfelelőjét véljük látni/hallani...
Nagyon valószínű, hogy a Depeche Mode hazai megfelelője a Bonanza Banzai.
Sokak szerint a Kajagoogoo-ra az Első Emelet hajaz.
(Talán azért, mert előzenekaruk volt az 1984-es márciusi koncerten)
Ezt én mereven elutasítom. Hasonlóság talán Limahl és Kisszabó hajviseletében lehet(ett)...
Viszont a Duran Duran hazai megfelelőjére még tippem sincs.
Nektek?
Egyéb ilyen "kapcsolat"?
Nekem még a KFT/Classix Nouveaux jut eszembe... -
#2430 Így van. -
#2429 Még jó, hogy szóba hoztam, bár nem gondolom, hogy az odairogatók ide is benéznének...a véletlen műve lehet... -
#2428 Rigó Reggae a Névtelen Nullától. -
#2427 A 90-esen is rákaptak a mash-upra. -
#2426 Nem bírom kihagyni!
Találós kérdés.
Kitől, vagy melyik zenekatról származik az idézet?
"A grimaszokból jól megéltünk,
slágerzenét nem ígértünk."
-
#2425 Van olyan kedves zenebarát, aki a Men Without Hats-ért rajong?
Én igazi rajonásra gondolok.
És nem olyanra akinek tetszik a 3 slágerük a "Pop Goes the World", a "On Tuesday", és a "The Safety Dance, azt szevasz...
Mert kapásból van 6 albumuk...
Tehát Men Without Hats? -
Etelkozi Vata #2424 Nos, az már egy "kicsit" más műfaj...
De az is A-ha, az kétségtelen.
A Sycamore Leaves számomra klasszikus alapmű arról a lemezről...
-
#2423 Nekem az "East Of The Sun" album jön be a legjobban...
-
#2422 És a mash-up milyen volt?
Mert azt tudjuk, hogy a "gyári A-ha" milyen. -
#2421 A most következő zenekar kicsit sem említhető egy lapon, akár a Duran Durannal, vagy akár az A-Ha-val. Sokkal inkább közös a nevező Specials-szel, vagy a Bad Manners-szel
Igazi rétegzene. Remélem a vakon rajongóik nem négyelnek fel eme kijelentésemért.
A General Public az English Beat nevű ska zenekar feloszlása után képzödőtt, hiszen két tagja Dave Wakeling és Ranking Roger folytatta emígyen zenei pályfutását.
Csatlakotott hozzájuk Mickey Billingham, Horace Panter és bizony maga Mick Jones is a Clash-ből.
Simán nevezhetjük öket a kor és a műfaj egyik supergroup-jának.
Gondolom mind erős egyéniségek, mert a közös munka nem tartott sokáig...
Az "aranykor"-ban két lemezre futotta.
1984-es "All The Rage" és az 1986-os "Hand To Mouth".
Az első lemezről a tegnap már citált "General Public" című dal lett elöszőr "sláger" ---- 60. Angliában...
Mivel nem kimondottan pop zenéről van szó, nem gondolom, hogy megmosolyogtató lenne ez a helyezés.
(Bár a Sex Pistols volt listavezető 1978-ban...pedig ők aztán távolról sem pop zenét nyomtak...mindegy más idő...más minden...a punk 1983-ban már nem osztott, nem szorzott.)
Az USA-ban és Kanadában viszont kicsit késve ugyan, de befutott az Lp második track-je a "Tendermess", ami egy computer által gyátrott csajszi és két skac történetét felelevenítő film a "Weird Science" betét dala is.
A film "címadó dalát" pedig egy szintén New Wave közeli banda az Oingo Boingo tolta.
A '86-os album az elemzők szerint nem sikerült jól.(Engem kicsit a Style Council-ra emlékeztet.)
A közönség minden estre elfordúlt tőlük. Szerintem kár volt...
A sikertelenség a zenekar ideiglenes feloszlásához vezetett, hiszen 1994-ben a két őstag újra nekivágott. Ebből az időből nekem túl sok infóm nincs és az albumot sem szereztem meg, de igazából a '84-es produktum miatt General Public a General Public.
2004-től hallhatóak G.P. dalok egyes nosztalgia-koncerteken, ahol a '83-óta nem létező English Beat is fellép...
A kőr igy teljes........
Összeségében elmondhatom, hogy a GP-t nem hallgatom túl sűrűn, de amikor rá kerül a sor, akkor örömet okoz nekem, de tényleg! -
Etelkozi Vata #2420 Azoknak, akik nem ismerik, vagy nem hajlandóak tudomást venni róla, 4 A-ha klasszikus. Megunhatatlanok, így 25 év távlatából is, ugyanis ez zene. Nem 90-es, 2000-es, vagy 2010-es évek tucc-tucc tömeg balfaszsága, hanem zene. Elektronikus, de zene.
-
musichunter #2419 A-Ha!
Anno nagyon régen mikor még kazettán gyüjtögedten a zenéket,kértem 2 albumot...megjött a kazetta valami A-Ha vot rajta ..hogy az a..mérgelődtem,hogy nem azt kaptam amit kértem.Meghallgatva a zenét hm hm na egész jó sőt !Éppen karácsony előtt vadásztam A-Ha albumokat 1 pár darabot sikerült letöltenem.
Ajánlom mindenkinek zenéjüket! -
#2418 Mielött foglalkoznék a General Public-kal, egy kis A-ha...
Az A-ha egy megkerülhetetlen pontja a könnyűzenének.
Egy olyan dalt tolok, amit a világon nincs ember ki ne ismerne.
A "Take on me"-ről zörgök itt.
Fura mód nekem ez a dal (legalábbis a zenéje) soha nem tetszett.
Tudom, hogy most szentséget török, de ez van.
Azonban ráakdtam egy számomra is fogyasztható verzióra.
Egy utolsó utáni mash-up cuccról van szó.
Szerintem senki sem kaviccsal megdobálni ezért...legalábbis remélem.
The Commodores vs. A-Ha - Take It Easy On Me [MadMixMustang] .mp3
-
#2417 ugyan az...mondom elfelejtettem... -
#2416 Akkor ma már csak visszaolvasni tudsz, mert mindjárt útra bocsájtom a szervezetemet.
...Vagy hallgasd a ska zene egyik gyöngyszemét...
ott alant...
Holnap nekiugrom...de tényleg:) -
#2415 most ugyanezt lökd be az "url beszúrása" gombocska alá, és a szöveghez, hogy "katt" ;) -
#2414 Elfelejtettem "földobni" :)
-
#2413 Kedvcsinálóilag:
http://www.youtube.com/watch?v=PzkH45CmcdE