Oldies Music 1.0

'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje

Flag Counter

Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,

Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....

A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
  • Wescone
    Nem csak így gondolom - így van.
    Engem alapvetően soha nem érdekelt, hogy ki - kivel, mikor, hol, hogyan adott ki egy single-t, albumot, koncertfelvételt, vagy, hogy mikor, hol koncertezett - engem egy dolog érdekelt; a zene amibe az illető ill. banda munkát fektetett, gondolatait, érzelmeit zenésítette meg, legyenek azok vidámak, szomorúak-, kesernyések vagy éppen agresszívak ...mert bár sokszor az előadó nem azonos a zeneszerzővel, szövegíróval, de a végső "szót" mindig is az előadó "mondja ki". Talán ezért van az, hogy én soha nem kötődtem egy adott stílushoz, irányzathoz és képes voltam észrevenni minden műfajban (és egy műfajon belül rengeteg előadóban) az értéket - ez, gondolom nem utolsó sorban írható a hullámzó természetem számlájára amelynek szerintem minden aspektusából kaptak már ízelítőt azok akiknek volt szerencséjük (vagy szerencsétlenségük) megismerni az előző években.
    Abszolút kedvencem Jean-Michel Jarre, Falco, Billy Idol - valódi egyéniség mindenik, de rajtuk kívül rengeteg előadó a szívem csücske. Pl. Sandra akinek mindig lenyűgözött a zenéje (azok dallamvilága, dinamikája), hangja, egyszerűsége és ott van C.C.Catch ("akiről" az imént oly becsmérlően nyilatkoztál), akinek a zenéit szintén igen kedvelem - ellazít, felszabadít, világosabb lesz általa az elmém és ezáltal a környezetem is.
    Az egy dolog, hogy valami indulásból nem nyeri el tetszésed - nem "Te vagy", érthető (nem kizárt, hogy később esetleg megkedveled) de, hogy valaki kedveljen egy műfajt (előadót), később pedig utálja azt az már nem fér a fejembe és erre próbáltam magyarázatot keresni aminek következtében kiborultál a múltkor - amúgy tudom, hogy van rá magyarázat ...mindig van.
    Tudod, Tyia, én nem osztályozom, véleményezem az általad kedvelt műfajt (én is híve vagyok, mértékkel), előadókat, pl. a Kajagoogoo-t azért mert tudom, hogy kedvenced és nem áll szándékomban megsérteni Téged az esetleges számodra kedvezőtlen kritikámmal, esetleg becsmérlésemmel, (lásd; a Dolphyn Brothers esete, pedig csak annyit "mondtam", hogy nem jön be), vagy bárki mást, viszont Te is tisztában vagy avval, hogy megtisztelik a tópikot a jelenlétükkel olyanok is akik a disco hívei is, mégis mélységes lenézéssel "beszélsz" előttük a szóban forgó műfajról - szerintem ez már-már személyes sértés!
    Egy alkalommal ezt írta valaki nekem priviben: "Lehet egy kicsit segítek ennek a Tyia csajszinak, úgy el van keseredve a topikja miatt." - hogy ki Ő, nem árulom el. Elég annyi, hogy italo rajongó is.
    ...és régóta nem járt erre.