4487

Oldies Music 1.0

'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje

Flag Counter

Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,

Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....

A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
  • Tyia
    Azt gondolod, hogy segget csináltam a számból?
  • Zephyr Retiring
    helyzet az, cimbi,
    wescone már leszedte a "powered by tyia" logót..
    s megfogalmazott 1 érdekes monológot :D
    pedig lassan már..
    ..aszittem.. ;)
  • Zephyr Retiring
    no akkó:
    kedvenc stílusom a punk,
    ezt hallgatta az apánk.
    tetszik nekem az új hullám,
    hajamban már nincs hullám..
    fizetésem is nullán.. :P
    eszem asszem sosem vót,
    tyiának most átadnám a szót..
  • Tyia
    Az történt, hogy próbáltam itt-ott érvényesűlni topikilag, de minduntalan az adott témát a New Wave-vel hoztam kapcsolatba...

Nem tudok nem a stílusommal foglalkozni. Jól összenőttünk...Ez van.

• Tyia
    Ez most mind a 2!
  • Musachy
    príma az új év,
    viva la nyú vév!
    itt van megint a jó Zephyr bá,
    tedd magad a magadévá
  • Zephyr Retiring
    szasztok skacok.
    akkor ez most egy új év, vagy
    viva la nyú vév? :D
  • eksy
    Mindegy, a találkozás a lényeg.
  • Tyia
    Úgy néz ki nem tudom magam meghazudtolni....
  • bigivan
    Hát, ez egy fergeteges riport!!!
    Ahogyan a Víg Misi mondja, én is tök szerelmes voltam a Mariettába, most meg basszus milyen öregasszony lett belőle ?!
    Na ja, azok még más idők voltak!!!
  • Musachy
    Illetve videó-cikk...
  • Musachy
    Index cikk a Trabant-ról
  • bigivan
    Kolléga, ez qrva jó !!!
    Főleg, mivel ezen személyesen is ott voltam!
    Köszönettel ...
  • Musachy
    Rolls Frakció - Csepeli Koncert

01 - Belvárosi üvegház
    02 - Robbantgatunk, rabolgatunk
    03 - Fejezetek egy iskolás gyermek naplójából
    04 – Mérgeskígyó
    05 - Csabi-dal
    06 - Késő délután
    07 - Művirágot sodor a szél
    08 - Ez a környezet
    09 - Ez van és kész
    10 - Lakótelep
    11 - Rutinos megalkuvók
    12 - Lombikbébi
    13 - Hétköznapi tégla

mp3
  • Musachy
    A "To Cut A Long Story"-t is bírom.
  • bigivan
    Ezt sajna már nem tudom visszahívni!
  • bigivan
    Végül álljon itten a két legnagyobb kedvencem a Spandau Ballettől:

• bigivan
    Miután a kedvenceim, én is hozzászólok a témához:
    Ami alant szerepel, azt nem ismétlem, bocs ....

Tehát: Spandau Ballet

Tagok:
    Gary Kemp gitár
    Martin Kemp bassz (ők testvérek)
    Tony Hadley ének
    John Keeble dob
    Steve Norman ritmusgitár, szaxofon, ütősök
    Az első kiadot kislemezük igencsak jól sikerült, a "To cut a long story" című, amelyik az angol'"Top 5"-be is felkerült. Az utána következő 2 szám, The Freeze és a Musclebound lényegesen átlagosabbak. A következő kislemez a "Chant Number I (I don't need this pressure on) érdekesebb soul/funk irányzatot jelez, amelyik harmadik helyig kúszott a kislemezlistán. Ezután megint leginkább semmi.
    1983-tól a szólóénekest afféle ifjú Frank Sinatraként igyekeznek bemutatni, ezt leginkább a listavezető "True" és az ezt követő LP. tükrözte, miközben a "Gold" is második lett. További slágerlistás helyezéseket értek el olyan felvételekkel, mint az " Only when you leave", az "I'll fly you", a "Highly strong" és a "Round and round". A politikailag is elkötelezett "Through the barricades" és a hozzákapcsolódó kislemez a "Fight for Ourselves" részben helyreállította tekintélyüket. Később a Kemp fivérek színészettel foglalkoztak, Headley pedig szólóénekesként folytatta.
    Albumok:
    - Journey to glory (1981)
    - Diamond (1982)
    - True (1983)
    - Parade (1984)
    - Through the barricades (1986)
    - Heart like a sky (1989)
    - The best of (1991)

Szóló lemezek:
    - State of play (1993)
    - Tony Hadley (1997)

Mindkettő Tony Hadley próbálkozása, eredménye kb. zéró.

Még valami valakitől ???
  • Musachy
    Hát akkor most mit mondjak...

• Musachy
    De nincs semmi konkurencia, én is szeretek sokféle mûfajt. Ami meg a M.T- ot illeti, azt szinte pont így érzem én is. Az elején tetszett, aztán hirtelen sok lett. Gondolom ez a vélemény nem sért meg senkit.
  • Wescone
    A tópik nincs zárva, Tyia pedig nincs száműzve - tőle függ, hogy hogyan tovább... vagy, hogy lesz-e egyáltalán tovább.
    Attól nem lesz a new wave nagyszerűbb, sem népszerűbb, hogy "lábbal" tiporja a "konkurenciát" - amint megérti ezt, visszajön.
    Ha megérti...
  • Zephyr Retiring
    ..és mint látható, a totyiknak is :'(
    remélem tyia azért még visszatér egy new wave reload totyikkal, és a joggal, hogy törölhet bármilyen hsz-t :D
    talán akkor végre 1-szer születhetne 1 jó kis kellemes totyik is..
    vagy tyiatyik, ha úgy tetszik :)

u.i.: részemről most vita nem is volt...wazze
  • Musachy
    Pont kezdett beindulni a topik, erre. ..
    Tiszta ovi!

Szvsz nem kell mindent személyes sértésnek venni. Én se sértõdtem meg, pedig szeretem az italo-t.

Megáll az ész.
  • eksy
    Ha nem tudnám hogy nem azt hinném gyerekek vagytok!
  • Wescone
    "különböző ízlésvilágunk van. ki ezt xereti, ki azt. ettől színes az élet."

Ez így igaz, de ettől még nincs joga senkinek gúnyolni, becsmérelni mások ízlésvilágát.
    A vitának VÉGE!
  • Tyia
    Ne Te menj....megyek én.

Ez az én ötletem volt....és nagy valószínűséggel nem fogom tudni megállni, hogy ne úgy írjak ahogy eddig (akár hány %-ról van szó).
    Cenzurázást nem tűrőm, főleg "hazai pályán".

Mindenkinek minden jót. Sikeres topik vezetést.....a "powered by Tyia" innentől nem áll.

Szép Estét.

A döntésem végleges és nem kell kommentálni, mert nem lesz reakció...

• Zephyr Retiring
    még 1 apróság, a sértődésekkel kapcsolatban:
    különböző ízlésvilágunk van. ki ezt xereti, ki azt. ettől színes az élet. teljesen felesleges ilyesmin vitázni, pláne +sértődni hogy ezt és azt ezért-azért nem xeretem..
    ilyen és hasonló esetekre van 1 trükköm:
    okos enged, szamár szenved :P
    ha valaki nem értené, szívesen kifejthetem részletesebben is :D
  • Wescone
    "Azt viszont nem tartom szerencsésnek, hogy az általam leírt hsz-ek 1-5%-ba kapaszkodva kapok negatív kritikát."

Mert az általad leírt hsz.-ek kb. 1-5%-ában használsz olyan, mások ízlésvilágát lenéző, esetlegesen sértő kifejezéseket mint "Modern Mócsing" vagy "euro-italo-popnyavajás".
    Mostantól kezdve jóval ritkábban fogok megnyilvánulni "Nálad" mint eddig tettem, de ez nem jelenti azt, hogy nem leszek "itt", és amíg én vagyok a tényleges házigazda (legyen az egy nap, vagy 10 év), az ilyen jellegű, tartalmú, lekezelő hsz.-ek -a Tieidet is beleértve-, moderálva-, ill. törölve lesznek!
    Nagyon remélem, hogy ezúttal sikerült mindenkinek felfogni mondanivalóm lényegét - amint észrevettem, tegnap volt akinek ez nem ment...
  • Zephyr Retiring
    ahhát :D
    csak akkoriban még így hívták..
  • Musachy
    Az "új romantika" vajon a new wave akarna lenni?

• Musachy
    A Zeneműkiadó 1987-ben megjelent Képes Rock Enciklopédia c. kiadványában ezt írja a Spandau Ballet-ról:
    "1979-ben alakult zenekar, amely az új romantika jegyében bukkant fel London klubjaiban. 1981-84 között tucatnyi dallal (The Freeze, Lifeline, Communication, True, Gold, Only When You Leave, I'll Fly For You, Round And Round) szerepeltek a brit Top 20-n. Legnagyobb sikerüket az 1983-as True című LP-vel érték el, amellyel a No. 1-re is felkerültek. Ebben az évben a Duran Duran mellett Anglia legnépszerűbb zenekarának számítottak. 1985-ben összevesztek hanglemeztársaságukkal és hosszabb időre leálltak. 1986-os lemezük Fight For Ourselves. Nagylemezeik: Journeys To Glory (1981), Diamond (1982), True (1983), Parade (1984), The Singles Collection (1985)"

Eddig az idézet, lehet kiegészíteni.

Részemről a True a kedvenc lemez.

• Tyia
    Akkor beszélgessünk A zenéről...

Az a jó ebben a topikban, hogy tiltások nélkül beszélhetünk a ZENÉvel kapcsolatos dolgokról. Pro/kontra. Mi ezzel a baj?

Nem a zene ide-odatöltögetése tartja életben a topikot, hanem inkább a párbeszéd.
    Ha becsuszik egy-két eltévedt mondat, hát Istenem emberek vagyunk, tele hibákkal. Elnézést kérek érte.

Van olyan, hogy az ember mellé lő. MINDENKIvel megesik.
    Nekem nem célom a hangulat keltés, én csak tájékoztatok, jól/rosszul.

Általában én vetem fel a témákat, és "színezem ki a fekete-fehér rajzokat". Ismét jól/rosszul.
    Persze én nyitottam ezt a szart, viseljem a következményeit. Hát viselem. Ismét jól/rosszul.

Ha valakit megbántok/megbántottam azt nem előre megfontolt szándékkal teszem/tettem. Van nekem is egy (sokaknak lehet, hogy) kellemetlen stílusom.
    Azt viszont nem tartom szerencsésnek, hogy az általam leírt hsz-ek 1-5%-ba kapaszkodva kapok negatív kritikát.
    És mi van a többi 95%-kal.
    Esetleg rossz aránypárt állítottam fel?
    Mert ha igen (tehát rossz aránypárt) akkor nem sok keresni valóm van itt és megigérem többé nem jövök, de ha nem....

Én azt szeretem amit Ő nem annyira, míg más valaki egészen mást gondol...mindenről. Na és.

Tehát Spandau Ballet?
  • eksy
    Billentyűsben, ha jól értelmezem, azonos az ízlésünk.
    A jó volkál viszont nálam +1 pont, szeretem.
  • Wescone
    Tévedés, nem örülök - nevetek.
    ...bár nem tudom, hogy ezen valójában nevetni, vagy inkább sírni kellene.
  • Tyia
    Van kedve valakinek a Spandau Ballet-t bemutatni?

Nyílván őket is sokan ismerik - és néhány sláger is beugrik.

Egy bővebb értekezés?

Nos?
  • Wescone
    Nem csak így gondolom - így van.
    Engem alapvetően soha nem érdekelt, hogy ki - kivel, mikor, hol, hogyan adott ki egy single-t, albumot, koncertfelvételt, vagy, hogy mikor, hol koncertezett - engem egy dolog érdekelt; a zene amibe az illető ill. banda munkát fektetett, gondolatait, érzelmeit zenésítette meg, legyenek azok vidámak, szomorúak-, kesernyések vagy éppen agresszívak ...mert bár sokszor az előadó nem azonos a zeneszerzővel, szövegíróval, de a végső "szót" mindig is az előadó "mondja ki". Talán ezért van az, hogy én soha nem kötődtem egy adott stílushoz, irányzathoz és képes voltam észrevenni minden műfajban (és egy műfajon belül rengeteg előadóban) az értéket - ez, gondolom nem utolsó sorban írható a hullámzó természetem számlájára amelynek szerintem minden aspektusából kaptak már ízelítőt azok akiknek volt szerencséjük (vagy szerencsétlenségük) megismerni az előző években.
    Abszolút kedvencem Jean-Michel Jarre, Falco, Billy Idol - valódi egyéniség mindenik, de rajtuk kívül rengeteg előadó a szívem csücske. Pl. Sandra akinek mindig lenyűgözött a zenéje (azok dallamvilága, dinamikája), hangja, egyszerűsége és ott van C.C.Catch ("akiről" az imént oly becsmérlően nyilatkoztál), akinek a zenéit szintén igen kedvelem - ellazít, felszabadít, világosabb lesz általa az elmém és ezáltal a környezetem is.
    Az egy dolog, hogy valami indulásból nem nyeri el tetszésed - nem "Te vagy", érthető (nem kizárt, hogy később esetleg megkedveled) de, hogy valaki kedveljen egy műfajt (előadót), később pedig utálja azt az már nem fér a fejembe és erre próbáltam magyarázatot keresni aminek következtében kiborultál a múltkor - amúgy tudom, hogy van rá magyarázat ...mindig van.
    Tudod, Tyia, én nem osztályozom, véleményezem az általad kedvelt műfajt (én is híve vagyok, mértékkel), előadókat, pl. a Kajagoogoo-t azért mert tudom, hogy kedvenced és nem áll szándékomban megsérteni Téged az esetleges számodra kedvezőtlen kritikámmal, esetleg becsmérlésemmel, (lásd; a Dolphyn Brothers esete, pedig csak annyit "mondtam", hogy nem jön be), vagy bárki mást, viszont Te is tisztában vagy avval, hogy megtisztelik a tópikot a jelenlétükkel olyanok is akik a disco hívei is, mégis mélységes lenézéssel "beszélsz" előttük a szóban forgó műfajról - szerintem ez már-már személyes sértés!
    Egy alkalommal ezt írta valaki nekem priviben: "Lehet egy kicsit segítek ennek a Tyia csajszinak, úgy el van keseredve a topikja miatt." - hogy ki Ő, nem árulom el. Elég annyi, hogy italo rajongó is.
    ...és régóta nem járt erre.
  • Zephyr Retiring
    mondandód mi, miért mennyire tetszik része xerintem pozitív dolog :D
    ..vagy tévednék? (höhö..)
  • Tyia
    Hogy mit keresek egy dalban?

Euro-italo-val kezdem mert az könnyebbnek tünik.

Én keményebb, mélyebb billentyűfutamokkal ellátott dalokat szeretem.
    Fontos még a nem vastag zene...
    Alighanem Divine, Kinky Go, Bruce & Bongo, az OFF, a Silicon Dream...dalai megállják a helyüket.
    Érdekes még a Curacao, a Max-Him, a Baltimora, a Fun Fun, az Italian Boys, Mike Mareen és Fancy több dala is irányt mutató lehet...

Den Harrow (Project) valamiért fő helyet foglal el nálam az italos cuccok között. Nagyon jól összehozott dolog, bárki is csinálta... leginkább az 1. album visz mindent a témában - nálam.

Kis ellentmondás, hogy Divine a SAW istálló tagja lett '85-86-körül, de ez a fecske sem csinált nyarat.

Lényeges a vokál mellőzése - ez minden műfaj esetében alapkövetelményem.

------------
    New Wave - jön
  • eksy
    Most nem értelek, de örülök hogy örülsz.
  • Tyia
    Ha így gondolod, javíts a helyzeten.
    Lássuk neked mi, miért tetszik...
    Tényleg érdekel!