Oldies Music 1.0

'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje

Flag Counter

Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,

Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....

A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
  • Tyia
    A Rio esetében a "ti" jelőkést visszautasítom....
    Én voltam az aki kapásból lehúzta a nótát...

A Rio-t átléptük...

.............................

2.

Szerncse, vagy nem, de az a zenei "bázis" ami engem érdekelt, gyakorlatilag kialakult a 80-as évek végére.

Sosem kellett irtózatos mennyiségű zenéből választanom.

Amikor a rádióból felvettem a dalokat, talán 1 hét alatt telt meg egy kazi, de inkább két hét. Volt idő beleszeretni/beleunni.

A 90-es években elmondható, hogy nem foglalkoztam a zene gyűjtésével. Amik voltak/maradtak kazin "bakeliten" azokat hallgattam.
    Illetve annyiban érdekelt a dolog, hogy a témához kapcsolodó könyveket vettem.

Aztán hirtelen feléledt bennem a zenevadász. 2000 körül. Akkor még nem volt CD lejátszóm és sz.gépem sem. Ciki nem ciki így volt.

Kazettás-lemezjátszós kütyűm volt. Szentendrén a Melody Centerben (ma már nem létezik) "kazettáztam be". Az összes (nekem)fontos előadó leginkább Best of... lemeze játszott....Lehet, hogy itt sokalltam be az efféle kiadásoktól...

Aztán lett egy számítógépen és CD lejátszom, meg ilyenek.

Volt egy srác a látókörömben aki ajánlott egy fószert, aki CD-firkálással ütötte el a szabadidejét.
    Szegényre ráborítottam az 1983-től felgyűlt igényeimet...
    Jó sok CD készült.
    2006-ban szétmentem a feleségemmel, sok lemez maradt ott...
    2008-ban lett internetem azóta magam intézem a dolgaimat...

Egy biztos az italo disco háttérbe szorult, a New Wave soha nem látott módon hasít és néhány új stílus is közelebb került hozzám.
    Ilyen pl.: a Downtempo, a World Music, a Trance és kismértékben a jazz...

ennyi