Oldies Music 1.0

'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje

Flag Counter

Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,

Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....

A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
  • Tyia
    Ajaj.......

1. (aztán nem ám kiröhögni!!)

Vannak az évek során tapasztálosból megszerzett kedvencek.

Úgyebár az én "zenei ébredésem" 1983-ra tehető, amikor is sikerült betöltenem a 12. életévemet. Mindenek elött a család Tesla osrsós magnójával próbálkoztam a zenerögzítéssel. Arra tisztán emlékszem, hogy a Spliff-től vettem föl egy dalt és a Kajagoogoo Oh Too Be Ah számát is beszereztem...
    Késöbb önállósítottam magam.

Kaptam egy Philips kismagnót és az apám Videoton Apollo tipusú rádiójának segítségével (ami még most is megvan), az igen kiskorú Tyia nekiállt újra zenéket felvenni.
    Ezek leginkább kostolgatások voltak...
    Azt biztosan tudom, hogy az R-GO dalai tetszettek és a Dolly Roll-tól is volt egy két rettenetem.
    Akkoriban, mint azt mindannyian jól tudjuk a Petőfi Rádió és az akkor még 3. Műsor adott okot arra, hogy vadászhassak a müroraikban előforduló zenékre.

Majd lett egy Panasonic masinám, és egy lemezjátszóm....

Magnóról magnóra, Magnósok figyelem...az jó volt, hogy a TVRadió újság részletesen leírta, hogy az adott műsorban milyen számok hangzanak el.
    Nos, az ilyen zenevadászati helyek ismertették meg, majd szerettették meg velem pl: a Kajagoogoo-t, Falco-t...
    A Fiataloknak! és a Poptarisznya dalaiból, ill. a Lemezbörze helyett..pedig még több dalt, ezzel kedvencet juttatott a magnómra.
    Aztán voltak olyan műsorok ahol komplett lemezre lehetett szert tenni.
    Asszem igy ismertem meg a Bronski Beat komplett anyagát.
    A Zenebutik és a kölönböző koncertek leadása sorrán lett kedvenc a Talk Talk és a Level 42.
    Valahohgy így indult a tapasztalás útján beszerzett kedvencek sorsa....
    A Fiataloknak-ból úgye leginkább az euro-italo előadóit sikerült megszeretni, vagy jól megutálni....................

Mondom erről egy vödörnyi írást bííírnék tolni...
    Míg kialult a viszonylag végleges izlésem számtalan zsákutcába vezetett az utam.
    Nem fogjátok elhinni, de a Modern Mócsing első két albuma még egész tetszett, de aztán kezdtem felnőni és már kimondottam utáltam.
    Kb. így járt a Bad Boys Blue, Patty Ryan, Samantha Fox, C.C. Catch és sok más "euro-italo-popnyavajás".
    A New Wave elkötelezettségem véglegesítésére konkrétan emlékszem!!!
    A TV-ben egy ABC dal ment, hogy melyik azt nem tudom. A szám annyira megfogott, hogy utánna már az ahhoz hasonló hangzású dalok kezdtek érdekelni.

Ezután jöttek az olvasmányok, az ismeretlen, de stílushoz köthető előadók probálgatása. Ez így ment kb. a bevonulásomig...1990.

hirtelen ennyi...elsőre.