Oldies Music 1.0

'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje

Flag Counter

Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,

Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....

A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
  • Tyia
    Akkor a Church nevű bandáról néhány mondat. Sajnos nekem sem túl nagy a tapasztalásom velük kapcsolatban...

A ausztrál Church zenekar Sydney-ben alakult 1980-ban.
    Muzsikájuk a New Wave-hez kapcsolható neo-psychedelic stílusú. Késöbb a zenei evolució során progresszív rockba haljott.
    Gyakorlatilag abból amit hallottam tőlük, én a Dark Wave-be simán besorolnám őket.
    Nem könnyű zene, de többszöri meghallgatás (amit eleve igényel ez a műfaj) után már rendben van.

1981-től szinte a mai napig készítenek lemezeket.
    Valószinűleg a overstream-ben elfoglalt helyük miatt kevésbé lettek ismertek.
    Sajnos én csak a Starfish albumot tudom magaménak.
    Többek által elmondott/leírt vélemények alapján ez az album jutott "legmagasabbra", talán a neo-pszichedelia nagyobb térnyerése kapcsán...bár erről sem sokat tudhat az, aki nem nagyon, vagy egyáltalán nem fogékony az ilyen muzsikára.

Siklós András véleményére adva, (az igaz, hogy több, mint 20 évvel később) vizsgálódtam velük kapcsolatban, és fogok is még vizsgálódni........

Mindenkit arra ösztönzök, hogy a nagy kedvencei mellett érdeklődjön a "más"-zene iránt is. Az ilyen fajta alkotások is tudnak kellemes élményt nyújtani.
    Hátha felfedezünk olyan műveket, amikről álmunkban sem gondoltuk volna, hogy valaha is meghallgatásra kerülhetnek...

A korábban már belinkelt "Under The Milky Way" talán ad egy kis támpontot a The Church-csel kapcsolatban.

Ha valakinek nagyobb tapasztalata van velük kapcsolatban, ne kíméljen...