Oldies Music 1.0
'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje
Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,
Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....
A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
-
Etelkozi Vata #2272 Ok, a Liberty album erejéig beszállok, aztán hagyom, hogy amit elkezdtél, befejezd. De a folytatásaidban majd hozzáteszem, amit tudok, vagy gondolok.
És most nem lesz nehéz dolgom, mert nem csak nekem, de úgy általában a világnak ez az album úgy annyira nem jött be.
Az Usa-ban pl. egyáltalán nem ütött semekkorát, pedig a Duran Durannak mindig fontos volt, hogy Amerikában is nyomuljanak.
És az első album, amivel egyáltalán nem is koncerteztek.
Talán ebben az időszakban egy kicsit jobban beleszartak mér az egészbe, pihenésre volt szükségük.
Simon saját bevallása szerint is egy összecsapott album volt.
Az én bevallásom szerint pedig az a ritmusszekció, amit korábban John és Roger nagyszerűen elvitt, és jellegzetes Duran hangzást adott, teljesen kiveszett a számokból. Szerintem John is teljesen leszarta az egészet. Campbell fél évvel a megjelenés után ki is szállt.
Nekem személy szerint nagyon nem tetszett az az irány, amely felé a Duran az útját vette. Az utolsó igazi amolyan Duranos nóta a A View to a kill volt, a szétszakadás után már nem az a szinvonal (persze ez valahol érthető, hiszen nem játszhatják örökké ugyanazt, új tagok, új zenei elképzelések, új zenei irányok, meg hát öregszenek is. De nekem már nem ugyanaz).
Számomra értékelhető nóta a lemezről egyértelműen a My Antarctica, dallamvilága, hangszerelése közel áll hozzám, és a szövege, különösen az első versszak sokak számára lehetne egy jó tanács.
A többi egyszerűen felejthető.
Amit még szívesen hallgatok az esetleg a Can you deal with it, vagy a Read my lips. A többi nem nagyon fogott meg. Esetleg még a Hothead.
Mindent egybevéve, talán a leggyengébb Duran album, ha válogatok a CD-között, melyiket tegyem be a lejátszóba, erre esne utolsónak a választásom, ha egyáltalán.