Oldies Music 1.0

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jó reggelt srácok!

Szóval. Ha van egy válogatás CD.Ömlesztett számokkal. És azt meghallgatod mondjuk 100-szor. Akkor azt nem unjátok u.úgy meg???????

"Hallgattunk C. Richardot, és az 5.6. szám után közölte, hogy idegesíti."

Melyik lemezt?
Egyébként C.F engem is idegesít.Kivéve két számot:Shooting From the Heart és Donna

"ugyanaz a ritmus, dallamvilág, énekhang szólt az 5. számnál is, akkor már elege lett."

Én max 2-3 hasonló számot tennék be, és ráadásul nem u.attól az elõadótól. Aztán egy-egy átmenettel lehet fokozni-lassítani a ritmust, ill. átmenni egy más stílusba.

Jól megy pl egymáshoz az Alphaville -Fallen Angel és a Mike Oldfield -trick Of The Light. Pedig nem egyformák. Csak a mélyben van valami hasonló.
Vagy pl. The Monochrome Set - The Jet Set Junta/ The Damned - The Shadow Of Love/ Stan Ridgway - Camouflage

Egyformák és mégsem.

Vagy:
Hugh Masekala- Don't Go Lose It Baby
Kid Creole & the Coconuts - Annie, I'm Not Your Daddy
Arrow - Hot Hot Hot
Coati Mundi - Que Pasa Me
Wham - Club Tropicana
War - Outlaw
Quick - Zulu
Rinder & Lewis - Willie And The Hand Jive
Lizzy Mercier Descloux - Fire
Pseudo Echo - Funky Town
Bizarre Leidenschaft - Oho
Tones On Tail- There's Only One F
Fehlfarben - ein jahr (es geht voran)

Egy lista átmenetekkel. Kifejezetten táncra. Szerintem ez nem unalmas. Mi, a haverjaimmal õrülten pörögtünk rá annó😊
Sziasztok srácok!<#integet2>

Ha megengeditek, egy kicsit én is hozzászólnék a témához.
Musachy cimborával egyetértek a koncepció kérdése terén.
Pont a hétvégén errõl beszélgettünk a barátnõmmel, és valahol neki adtam igazat.
Hallgattunk C. Richardot, és az 5.6. szám után közölte, hogy idegesíti. Kérdeztem, hogy miért? Azt mondta, hogy az elején még élvezte, de amikor ugyanaz a ritmus, dallamvilág, énekhang szólt az 5. számnál is, akkor már elege lett. És mit ne mondjak, én is meguntam.
És ha belegondolunk, akkor amikor még jártam disco-kba, azt szerettem, amikor változatos zene szólt. Pl. emlékszem pont a Pia Zadora esõs számára, mellesleg az volt az elsõ video életemben, amit láttam. Nagyon nagy élmény volt, és azóta is imádom többféle verzióban azt a számot. Na és ugyanabban a dizsiben, ugyanakkor volt a repertoárban a Sique Sique Sputnik, meg Depeche. És jó volt, mert nem fulladt unalomba.
Egyébként otthon is, és itt a melóhelyen is szoktam kevergetni az irányzatokat (nemhogy a számokat).

Musachy
Baobab-ot pont nemrég hallgattam.
Nekem nincs Too Shy fóbiám, attól függetlenül a többi említett számot is ugyanúgy szeretem.
A koncepció hiánya... ami pl. az ILD Diamonds-ot illeti: valóban a számok összevisszasága, de pont ez benne a jó. Hamarabb meg lehetne unni. Arról nem is beszélve, hogy régen a kazettás korszakban a kazettákra is összevissza kerültek fel a zenék, nem nagyon volt koncepció.
Ha minden nap, minden étkezésre csak egyfélét ehetnék... hamar megútálnám.

imo :) science fiction is science fact

" tájékozatlan le sem szarja többi dalt, hiszen a 80-as válogatásokon meg van, azt ennyi."

Valamiért ezekre a válogatásokra ált. mindig más számokat tesznek, mint amiket szeretek. Tele vagyok italo disxo válogatásokkal, azt egyik rosszabb mint a másik. Ott van pl.a híres I Love Disco Diamonds széria.
Õ ott van, de hol van róla a koncepció?
Számok, melyeknek teljesen más a hangulata egyszerûen csak ömlesztve vannak egymás után. Legalább lenne hasonló ritmusuk. De még az sincs.

Én még nem láttam pl olyat, hogy a Jermaine Jackson & Pia Zadora - When The Rain Begins To Fall, a Michael Sembello - maniac mellett legyen. Vagy a Scotch - Money Runner a Bad Boys Blue -Love In My Car-ja mellett.
De nekem nagyon jól megy egymás után a Kajagoogoo - Turn On Back On Me -és a Duran Duran - Wild Boys-a is. Utána meg simán következhet az Oingo Boingo - wake up (it's 1984)-je. Aztán meg a Baobab - Let's Break.

Na persze hányan ismerik az oingot? A Baobabot meg pláne manapság.

Tyia
"A Too Shy-t viszont mindig utáltam"

<#taps><#nyes>

Turn Your Back On Me, Sit Down & Shut Up....

New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0

Tyia
Nem.
Egyszerüen nem tetszik, akkor sem jött be(írtam alább).
Az a baj, hogy egy ilyen bélyegszerû dologgal ellátnak zenekarokat, és a tájékozatlan le sem szarja többi dalt, hiszen a 80-as válogatásokon meg van, azt ennyi.
De ott van a többi dal... a teljes Islands lemez amivel a világ minden pontján megfordultak...Nem értem...Nagyon sajnálom, hogy pl. a White Feathers dal úgy lett kiadva ahogy...szerintem bõven jobb dal mint a Too Shy....

"akkor lehet hogy müvelõdésszervezõ is volt"

Az a baj, hogy szerintem még most is az...

Ha Kajagoogoo, akkor nekem a kedvencem az On A Plane, meg a The Lion's Mouth. A Too Shy-t viszont mindig utáltam.

Wescone
Nem csak a DM-re értettem.
A "Too Shy"-t pl. szerintem azért kedveled kevésbé mint a többit mert a legtöbben csak azt ismerik - az a legnépszerûbb mind közül.

In Lak\'ech Ala K\'in

Tyia
"Ha valami nem tetszik akkor tetszik."

Akkor ezt javítom: Ha valami nem tetszik akkor nem tetszik!

Bocsi.

Tyia
1982 Magyarországa.
Az akkori cikkíró ma már biztos máshogy látná, tuti.(aki akkor lehet hogy müvelõdésszervezõ is volt)

Talking Heads a társmûvészetek olvasztótégelye, kb úgy mint nálunk a Bizottság ahol a képzõmûvészek zenélnek is, vagy fordítva...

Tyia
Akkor már kapisgálod a miérteket....

Tyia
Ha valami nem tetszik akkor tetszik.

A DM-nek késöbb('84+)voltak "nagy" dalai, azok bejönnek: Clean, Halo, Never Let Me Down Again, Black Celebration, Question of Lust, " Time, Strangelove....

Az állitás vicces, de nem áll meg...
Nincs erre egyenlet...

Na ja. van egy kedvenc szám a Stranglers-tõl: The raven 79-bõl. A vége felé elindul egy nyávogós elnyújtott szintihang elõször csak a háttérban, aztán már csak ez marad percekig. Szerintem állati jó. De a barátnõm pont ezért utálja.😊
Ne csináld Tyia😊 Emlékszem annó, mikor 82-ben itt járt a Talking Heads.
IM kritika:
"langyos diszkózene amerikából"

Nem tom elképzelni hogy valaha kaptak ehhez fogható negatív kritikát.Se elõtte, se utána. Csak tudnám, mit gondol ez a kritikus Alla Pugacsováról, vagy Karel Gottról😊

Szerencsére a rádió leadta a koncert egy részét (én sajnos nem voltam kint). Az egyik legjobb koncert amit életemben hallottam. Szerencse, hogy felvettem kazettára. Azóta sem adták le.
Wescone
Te irtózol a népszerû zenéktõl - le merném fogadni, hogy rögtön utáltál egy számot mihelyt az felkapottá vált. <#nyes>

In Lak\'ech Ala K\'in

Nekem pont a DM elsõ lemeze tetszik . A többi nem. Meg az elsõ Duran. A többi nem annyira. Nekem a prüntyögõs zene inkább mondjuk az Elsõ Emelet zenéjét jelenti😊
Tyia
Nem tudok róla semmit...

És a Human League, meg a Devo? <#whatever>
Akkor a Boytronic is??? Meg az Ultravox??<#sir>
Tyia
"Prüntyögõs zene az amit,(mint már korában írtam) a 80-as évek legelején mûveltek egyes zenekarok: DM, Human League, Devo, OMD, Yazzo. Tele volt a zene magas "csipogos" hangokkal, számomra élvezhetetlen."
<#nezze>

Nem általában neveztem prüntyinek a Mode zenéjét!!!

A Some Great Reward és a Song of Faith and Devotion közöti idõszak nálam rendben van.
A Construction Time Again már érdekes, de az elsõ 2 album az bizony prüntyög. Az ebbõl az idõböl származó "Just Can't Get Enough" cimû számuktól ki tudnék menekülni a világból.
Ilyen irtózat nálam még a Duran duran "Rio"-ja, és (mint már ezt is közöltem) a Kajagoogoo "Too Shy" száma. stb...
Tehát '84-...

Igen. Pesten voltak. És olyan zenéket nyomtak, hogy jaaaaajj. Fõleg a Vén Diákban. Bár visszamehetnék az idõben. Az elcelebesedett Csiszár volt az egyik dj a háromból. Õ nyomta a keményebb zenéket. De nekem egy másik dj volt a kedvencem. Nem tudom a nevét. Nem csak new wave, synthpop volt. Pl. játszott Deep Purple-tés Doors-ot, vagy Bob Marley-t is. Nagyon kis hely volt, szinte családias a Kálvin térnél. Mindig tele volt.Fõleg nyugatiakkal. Minden nap volt zene. És nagyon jó volt a hangulat.
A zárószám ált. a Lou Red - Take A Walk On The Wildside-ja volt. Vagy egy Sade szám. Huh. Kár hogy már nincs😞(
Illetve van, u.azzal a névvel, de a zene teljesen más...

Legendary Pink Dots

Persze. Tényleg jók. És tartják a jól megszokott nívót. Csak úgy vaygok velük mint a korai Cocteau Twinssel meg a Deine Lakaiennel. Csak akkor hallgatom õket, ha én is éppen deprimált vagyok. Pl. hosszú téli estéken. Vagy mikor éppen készül bedõlni a világgazdaság mint 2008 zavaros õszén😊
Jó kis lista😊

ZZ top - I Need You Tonight. 6 perc hosszú. És én képes vagyok egész nap hallgatni csak ezt hallgatni, annyira szeretem. A másik a kedvenc a Rough Boy tõlük. Szintén rongyosra hallgatom. Olyan jó, mint:
Century- Lover Why, ASIA -Wishing, Whitesnake -Is This Love, Robert Plant - Big Log, Ozzy Osbourne- Shot In The Dark, Foreigner - Waiting For a Girl Like You, REO Speedwagon - One Lonely Night/ Can't Fight This Feeling, Alan Parsons -Feudiana, Steve Miller band - I Want To Make The World Turn Around, Brian Auger - Forget me Not, Tom Petty -Face In The Crowd....
Wescone
A DM feltételezem, hogy Depeche Mode - mióta "prüntyögõs"-ek a zenéi? <#fejvakaras>

In Lak\'ech Ala K\'in

Tyia
Bakker az italo-t kihagytam. Bármilyen meglepõ a több ezer euro-italo disco elõadóból nekem is tetszik néhány: Scotch, Den Harrow-Tom Hooker, Off, Silicon Dream, Camrao's Gang, Magasine 60, 16 bit, CCCP, Max-Him, Kinky Go...és (bár "SAW-os" lett talán '84-tõl) Divine...

Jah, és a dark-industrial vonalról a Legendary Pink Dots, szerintem Talk Talk barátunk is birja Öket...

Musachy
Nem kell ezen felcukkolnod magad, mivel a hsz-ekbõl eddig az derült ki, hogy eléggé beszûkítetted a zenei érdeklõdésedet, ezért írtam, hogy "innen nézve", de nyilvánvaló, hogy valójában nem az, meg ki hogy érzi, ugyebár... Pardon, ha esetleg sértõ lettem volna!

Tyia
"Na jó, de honnan tudod, hogy melyik megélhetési???"

Leri róluk...

Prüntyögõs zene az amit,(mint már korában írtam) a 80-as évek legelején mûveltek egyes zenekarok: DM, Human League, Devo, OMD, Yazzo. Tele volt a zene magas "csipogos" hangokkal, számomra élvezhetetlen.
A Modern Talking nem prüntyögött egyszerüen szar volt...számomra.

A Japan jó kis dark wave, a szegrõl-végrõl utódzenekar (Dolphin Brothers - akik szintén nagy kedvenceim) Barbieri és Jansen révén méltó folytatói egy megkezdett vonalnak, csak úgy, mint a Karn féle Dali's Car.

Wescone
"Remélem átmentem a vizsgán!"

Nem vizsgafeladat volt csak érdeklõdés.
A "rock(szerû) zene" viszont nagyon eredeti. <#nevetes1>

In Lak\'ech Ala K\'in

Tyia
Ha már sikerült téma lennem...

Példálozom:

Rock(szerû)zene: Whitesnake, Deep Purple, Z.Z. Top, Russ Ballard, Ozzy, Linkin Park, POD, Calogero, Indochine....
A Metálból talán a Kick Axe.
A Rapbõl a Run DMC és a Divine Sounds
A trance mûfajt kimondottam szeretem: Kai Tracid, Kosmonova, Dj Shog, Chicane, Cosmic Gate, Chrome & Price...és talán idefér a Safri Duo.
A dancebõl talán az Ace of Base.
Tetszik mág az IIO-Nadia Ali, Travis Tritt, a Junior Boys és szeretem a világzenét, a már említett downtempo-chillout-nu jazz vonalat...

A Downtempo topikban olvasható jó néhány hsz.

Remélem átmentem a vizsgán!

Úgy látom Talk Talk méltó utodóm lesz majd november 11 után, sõt második ránézésre még sokkal jobb is.

Wescone
"Nem gondolom, hogy Wescone kolléga és jómagam zenei világát valamiféle mérlegre kellene tenni."

Miért is kellene? Nem arról van itt szó, hogy én mást kedvelek, hanem arról, hogy mást IS kedvelek - én a jó zene mellett török pálcát, mûfajtól függetlenül.

In Lak\'ech Ala K\'in

MÉg valami a stock-aitken-waterman-hoz. Idén végre a helyükre kerültek, mikor a rendkívül "színvonalas" eurovíziós dalfesztiválon sikeresen lebõgették az angol versenyzõt és egész Angliát a hallgathatatlan sz@rukkal😊
Remélem soha nem térnek már vissza ezek után😊
Tyia
Nos, ez egy New Wave topik, és mint ilyen errõl is szól.

Nem gondolom, hogy Wescone kolléga és jómagam zenei világát valamiféle mérlegre kellene tenni.

A sokat emlegetett izlések és maflások...

Amiért leginkább az Újhullám mellett török pálcát, az nyilván azért van, amiért Kaposi Laci az "Új Generációs Italo" mellett....

Amiért nem kultiválom a "pop" zenét még nem sivár a világom, sõt...

Én sok mûfajt kedvelek. Pl. a jazzt is. Régebben utáltam a 70-es évek diszkóit azokkal a nyomorult hegedûkkel minden számban. De mára megszerettem õket. A Moroderrel meg Cerrone-val kezdõdött. Meg a Peter Jacques Band-dal. Aztán jött a fõleg instrumentális space disco, bár a mûfaj egyik alap bandája, a Space nem igazán a kedvencem. Aztán jöttek a funkosabb zenék is. Meg a jazz funk mint Ronnie Laws és Isaac Hayes.

Na igen kissé elfajzottam....De azért a Baccarát még mindig gyûlölöm!😊

@Tyia

Nálam nem utálhatod jobban a SAW-ot😊

"nem mutatok érdeklõdést számomra teljesen érdektelen és fölösleges, megélhetési-alibi zenekarok/elõadók felé"

Na jó, de honnan tudod, hogy melyik megélhetési???

"Példálozzak?"

Légyszi igen. Kíváncsi vagyok kikre gondolsz

"prüntyögés mentes legyen"

ne legyen pl. Modern Talking?😊

"teljesen elfordultak a mûfajtól.pl.: a Talk Talk"

Az EMI utálta is õket ezért. Mikor megjelent a Spirit Of Eden 88-ban, szinte nem akarták megjelentetni. "Piaci szempontból kész öngyilkosság"
-mondták.
De nekem ez még mindig new wave, mert kísérleti. És mert szembement az elvárásokkal, meg a trenddel. És ha figyelmesen hallgatod, nagyon elszállt a késõi Talk Talk. Semmi kommersz. Tehát a Talk Talk is a populárisabb irányból közeledett az ambient felé.
Brian Eno is new wave. Már a 70-es évek elején az volt. Pedig akkor még nem is létezett ez a fogalom.

A Human League 81-es lemeze szerintem szenzációs. Még ma is u.olyan frissen hat mint akkor. Utánozhatatlanul egyedi zene. Nekem ilyen pl. még a Flash and the Pan 82-es lemeze. Meg a második China Crisis album 83-ból. Vagy az elsõ Prefab Sprout és Fun Boy 3 LP-k. De említhetném a Devot és a Japan-t is.
Na igen. Japan. Nekem talán leginkább a new wave. Mind öltözködésben, mind zenében. Olyan furcsa a zenéjük, hogy máig nem bírtam megszokni.
Nagyon kedvelem õket. A baj csak az, hogy ezért ritkán vagyok képes végighallgatni egy-egy lemezt tõlük. Ez rohadtul idegesít. Pedig tényleg szenzációsak😊

Hozzájuk képest pl a Pere Ubu egy könnyed diszkózene😊
Wescone
Sorolhatod õket!

In Lak\'ech Ala K\'in

Musachy
Most nézetem szerint a mérleg nyelve Wescone kolléga felé billen, nekem is ez volt az érzésem. Innen úgy tûnik, hogy kicsit sivár a világod, de amennyiben te jól érzed magad benne, akkor számodra nyilván nagyon is színes és gazdag.

Tyia
Ha, én nem mutatok érdeklõdést számomra teljesen érdektelen és fölösleges, megélhetési-alibi zenekarok/elõadók felé, és ez beskatulyázás akkor vállalom.

Eddig sem sem sûrûn favorizáltam (populáris)rádióbarát slágereket, de szerintem ezután sem fogom.

Azonban van olyan nem New Wave mûfaj, ahonnan van kedves elõadó/zenekar.

Példálozzak?

Wescone
<#nevetes1> Túlságosan beskatulyáztad magad, az a probléma - nem vagy képes észrevenni a jót / szépet más mûfajokban.
Pedig volna bõven mit felfedezni! <#awink>

In Lak\'ech Ala K\'in

Tyia
Sajnos, vagy hál' Istennek van jónéhány elõadó/zenekar és stilus, amit jó messze elkerülök...

Wescone
"...de fontos, hogy prüntyögés mentes legyen"

Hát ez az! <#law>

"Lényeg az, hogy egyáltalán nem vagyok mindenevõ, sõt rettenetesn válogatós avgyok."

Én "mindenevõ" vagyok mégis válogatós - megy a kettõ együtt is. <#nyes>

In Lak\'ech Ala K\'in

Tyia
Én se nem...ezek a helyek Pesten vannak/voltak?

Tyia
Talán azért, mert akkoriban kezdett el gyüjtési szinten is érdekelni a zene.
Egy viszonylag kis intervallum érdekel igazán: 1984-1988.
Nem azt mondom, hogy nincs ami kicsit érdekelne az ettõl eltérõ idõszakokból, hiszen van olyan muzsika, mint pl.: a Kajagoogoo "White Feathers"-e ami akkoriban elég jól megmutatta nekem az "irányt".
Igen van '83 tájáról származó kedves zeném, de fontos, hogy prüntyögés mentes legyen, azt képtelen vagyok elviselni.
A Duran, a DM, a Human League, az OMD stb korai számai ezért nem képezik az amúgy sem túl nagy zenei gyüjteményem részét.
A Yazoot pl. Moyet hangja miatt vagyok képes elviselni, amúgy 1, nem 2 kalap szarnak tartom...
Most itt neki állhatnék itt zenkarról zenekarra haladva elõadni mit miért, vagy miért nem...de majd, ha az illetõ szóba kerül.

Lényeg az, hogy egyáltalán nem vagyok mindenevõ, sõt rettenetesn válogatós avgyok.

1988 után vagy már nem léteztek a korábban megkedvelt elõadók, vagy teljes elkurvuláson estek át... esetleg teljesen elfordultak a mûfajtól.
pl.: a Talk Talk

A mai zenei palettáról leginkább a "lassú zene" érdekel; downtempo, chillout ilyesmi...bár ezt már korábban kifejtettem.

Örülök, hogy szóba hoztad a SAW triót. Eddig csak tõled hallottam negativ véleményt róluk. A topikon elõforduló skacok többnyire elfogadják a munkásságuk termékeit, mert Õk több helyen is aktív hozzászolók, mint pl: a 80-as topikon...
Szoktam csipkelõdésileg említeni a Bananaramát vagy Pete Burnst, mint a könnyebb utat választó New Wave elõadókat.
Azt tudnod kell, hogy az SG-n én vagyok az egyik legnagyok SAW utáló.<#eplus2>

Musachy
Én nem.

Musachy
Köszi, megvannak, sõt még egy albummal több is.

Kérdés:

Ti is jártatok annó a Vén Diákba,ill. Blue Boxba?
Miért pont '84 -tõl kezdõdik neked????

Nekem '83-'84 a kedvenc éveim. '87 körül viszont megjelent Rick Astley és Samantha Fox meg az egész nyálas stock-aitken-waterman stílus. (Mint annó a 70-es években a "rágógumi zene" lásd Gerry and the Peacemakers. De a 87-eseknél még az is jobb volt.) Ehhez jött még a rap térhódítása. Maga volt az iszonyat. Márami a slágerlistákat illeti. Az indi zenék azért változatlan színvonalon tartották magukat. De azokat nem lehettett hallani a rádióban.

pannon(telenor)-rõl nem tok nyilatkozni. Nekem régóta upc-om van. Õk nem korlátoznak (most már. Néhány éve még igen)

Tyia
Mike Edwards-ot nem ismerem, majd lelesem a youtube-ról jobb hiján...

Talán azért sem, mert 1-2 kivétellel a '84-es év az amitõl nálam a zene-idõszámítás kezdödik...bár ez nem zárja ki, hogy Õ ne adott volna ki késöbb is albumokat - bármilyet...

Tyia
Há' egy kis jókedv rám férne...

Teljesen, totálisan és végérvényesen felbosszantott a pannon(telenor).
Ma még csak 12.-e van, de már 4 sms-t küldött nekem a hõn szeretett szolgáltatóm...
Minden esetben a sebességem visszavételérõl informált, pedig nem is vittem túlzásba a letöltéseket, kb úgy mûveltem, mint eddig...persze csak azéert, mert e(a)nnyit enged.
Nesze neked zenemánia...

Oly annyira elharapozott a tettük, hogy a torrentrõl jõvõ cucc 99,9%-nál, 4 mp hátralévõ idõnél, visszaugrik 96-98%-ra és nem egyszer...aszittem körülnézek a gépben egy csákánnyal...

Ez még nem is elég...van egy jópofa mp3-as keresesõ/meghallgató/letöltõ helyem, onnan o,o Mb anyag jön le bármit is keresek...KO
Az fog történni, hogy november 11-én amikor lejár a hûségídõm, érzékeny búcsút veszek tõlük...hogy mikor lesz új internetem az még kérdéses.
Lehet, hogy csak tavasszal...van 1-2 összetevõje.

Úgy, hogy mostanában legalább 2 hétig csak szörfölni bírok majd...ez van.

Még valamit muszáj nektek mutassak:

Mike Edwards - Beat Of My Heart (12") (1983)
A, Beat Of My Heart
B, Hardware Times
http://www.sendspace.com/file/jkq2e9

A kutya nem ismeri. Pedig.... Zeneileg valahol az italo disco és a synthpop között van.
Az elsõ szám pörgõs szintire épül. Ritkán belép a gitár. Nagyon jó a ritmusa.
A második egy lassú darab ahol a gitár dominál. Errõl valahogy a Murray Head 84-es African Tourist (ezt is feltöltöttem nektek) száma jut eszembe, vagy a Biko Peter Gabriel-tõl. De csak ha nagyon muszáj összehasonlítani valamivel.
Elsõre nem is tetszett. Pont mint a -még elborultabb- Murray Head szám. De aztán nagyon megszerettem.

info:
http://www.discogs.com/artist/Mike+Edwards+(2)

Siasztok!

Én ettõl szokok felébredni. Ez valami pazar:

Linear Movement - Due To You
http://www.sendspace.com/file/jgyhei

Adva van egy HUman League-s alap, rájön egy nagy adag Men Without Hats (refrén szinti), és még a refrének közötti énekhang és szinti a korai OMD hangzása.

Linear Movement - The Game
http://www.sendspace.com/file/oxlzo7

...Soft Cell felpörgetve Patrick Cowley-val

Linear Movement - The Way Out Of Living
http://www.sendspace.com/file/n5rdwn

....az egyik kedvenc lassúm. Az Imagination, Savage, Mystic Rhythm -Killer On Rampage stb. és hasonló hagzású elõadók aranykorát idézi new-wave-sítve persze.

DE!!! Ehhez nagyon hasonló világú egy fantasztikus 2009-es szám, amely totál retro jellegû.

Washed Out - Belong
http://www.sendspace.com/file/0xr4fh

Egyébként -ha elsõre nem is lesz feltûnõ- van benne a mélyen elrejtve egy kis Sting -An Englishman In New York is....

Ezt muszáj hallanotok!!!!! Ez az új kedvencem most.

Még egy hasonló kedvenc, de késõbbi (1997):

White Town - Going Nowhere Somehow
http://www.sendspace.com/file/sq5z64

@Tyia

Bocs! Nem láttam a nickedet, csak a Kajagoogoo-t

A Naked Eyes nekem is!😊
Fõleg a Burning Bridges és a Voices In My Head számok.

Szerintem nem írtál baromságokat. Csak más a véleményed. Õ meg nem fejtette ki jól az övét.Meg felületes volt kissé. Ennyi erõvel én is baromságokat írok😊

Na megyek, kellemes maradék hétvégét nektek!