Oldies Music 1.0

'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje

Flag Counter

Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,

Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....

A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
  • Tyia
    Na jó...

Te akarodtad

Már többször szóvá tettem a 80-as évek elejéről származó dalok hangszerelésével, hangzásával kapcsolatos aggályimat.

A Rio olyan rettenetesen egyszerű dal amit nem tudok befogadni, csakúgy, mint pl. a korabeli Depeche Modot sem...

Olyan érzésem van amikor nagyritkán hallom valahol ezt a dalt, hogy a zenészek nem kamatoztatják a tudásukat, kb 5% -ot teljesítenek.
    Ennél sokkal többre voltak képesek, más dalokban.
    Nagyon gyenge fércmű, a szaxibetét ugyan dob rajta valamit, de nem sokat.

Simon Le Bon hangja (amit a késöbbi lemezeiken remekül használt) pedig sérti a fülemet. Érdekes a "Chauffeur" című dalban kimondottan jól énekel.
    Arra gondolok, hogy nem voltak még kiforrva ebben az ídőben...
    A klip nézhető - némán.

Lényeg a lényeg nem tudok rajta sehogyan sem szórakozni, mert nem "vitte át a gátat", persze ez lehet az én hibám, mert én mindig magasra teszem a lécemet.
    Persze az is igaz, hogy (mint mindig) nem vagyunk egyformák.
    Ez így jó.
    Amitől meg én vagyok elájulva (...Dolphin Brothers, bár én nem kértem számon a nem tetszés okát és nem is fogom...) az másnak hányadék. Van ilyen...
    -----------------------------------------------

A harmadik albumtól viszont gyökeresen változik a véleményem a zenekarról ...távolodunk 1981-2-től. Kigyúrtabb, jobb munkák kerülnek ki a kezükből...beérnek...