Oldies Music 1.0

'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje

Flag Counter

Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,

Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....

A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
  • Tyia
    Duran Duran 2.rész

1981-et írunk.

Megjelent a Duran Duran első albuma.

Magam részéről - már többszőr jeleztem - fentartásaim vannak az ezídőtájt megjelent bármilyen stilusú zenékkel.
    A New Wave esetében a nem kiforrot - nem tudom máshogy megfogalmazni nem zenész lévén - hangszerelés ami zavar.
    Persze az akkori korlátokról nem a zenészek tehettek.
    (Fontos a "zenész" szó...)
    Pl.: amikor hallgattam a dalokat szinte azonnal három másik zenekar jutott eszembe: A Flock Of Seagulls a New Musik és az Art Nouveau (pre-Kajagoogoo). A hangzás béli hasonlóságok miatt.
    Pár évvel késöbb a "microchip forradalom" után már "ők" jó messze kerültek egymástól - hangzásilag...is...

A Duran Duran első albuma mindettől függetlenül meghallgatható. Ne tessék megtámadni, ez ebben a piillanatban dicséret...

Ha jól tudom ez a lemez Angliában több, mint két évig volt az album-sikerlistán...nem semmi.
    Az USA-ba csak az újra kiadás váltott ki visszhangot.

Két igazán nagy sláger került ki a lemezről:
    a "Girls on Film" melynek videóját a Godley & Crime páros jegyzte és a "Planet Earth"
    A "Careless Memories" pörgését ellensúlyozza az utána következő "Night Boat".
    Nekem kimondottan tetszik a "To the Shore".
    A "Tel Aviv" pedig egy érdekes instrumentális alkotás, a szimfonikus betéteivel még filmzenének is elmenne.
    A "Friends of Mine" című számról azt gondolom, hogy szöveg nélkül, vagy jobb énekléssel simán a lemez legjobb dala lehetne...
    Az "Anyone Out There" viszont egy vokális kellemetlenség és a "Sound of Thunder" sem sikerült...