Oldies Music 1.0

'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje

Flag Counter

Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,

Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....

A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
  • Tyia
    Szép Napot!

Csoda most sem történt, csak újra január van...

Kedves Kollégám!

Valóban egy kézi mecs erdményét biggyesztettem oda.

1981-ben kezdtem kézilabdázni.
    Akkor még a Főtaxi volt a csapatom.

(Atiapusnak ismerős lehet a Barátság Sporttelep ahol a Testvériség SE is székelt!!!)

Lényeg a lényeg, 1987 január 24-én akkor már a Ferro' szineiben (piros-kék) jelentős győzelmet arattunka nem kis játékerőt képviselő Mogyoród ellen. A meccs egyébként Újpesten volt egy iskola tornatermében.

Itt és még 2 helyszínen teremtornák voltak, ahol rengeteg csapat (fiú-lány, serdűlő, ifi) a téli időszak minden hétvégéjén, gyakorlatilag reggeltől estig non-stop meccselt.

(Miután elkészült a Halasy Olivér csarnok, már csak oda nevezett be a "Mágus".)

Aki kézilabda-őrültnek tartotta magát....

Egy kis adalék:

Aki ismerős Zuglóban és tudja, hogy hol van/volt a Bosnyák téri sportpálya, az ma már nem lát csak földhányásokat.
    Pedig bizony a 80-as években itt rettenetes kézilabdaélet volt.
    4 pályán folyt a küzdelem (és ezt tessék szó szerint venni, mert volt itt ilyen-olyan törés is) a serdűlő csapatok között.

Gondoljátok el tizenegy-két hétvégén reggel 8-tól délutánig nyomták a kölkök. Ez mennyi csapatot feltételez? Rengeteget, de ezekből mára már szinte semmi/senki nem maradt....a Ferroglobus Vasas sem...1991-ben vonta meg a gyár a támogatást...

Egyébként a Bosnyák téren elég neves csapatok serdűlői is szerepeltek.
    Pl.:a Fradi, az Újpest, az Üttörőstadion...

A Ferroglobus egész jó csapattá vált az évek során, sok skalpot szedtünk, és épp ezért a mi skalpunkra is vadásztak rendesen...

Renegeteg élmény fűződik a csapathoz, órákig pötyöghetnék...még a kezilabdatorténelem.hu-ra is jeleztem: érdemes volna a korabeli amatőrökkel is foglalkozni....visszaírtak...

Végül...

Egyik nagy riválisunk a százhalombattai Dunai Kőolaj volt.
    1990-ben vonultam be katonának Ercsibe.
    A kiképzést követő századszelekció után nem mással kerültem egy szakaszba, egy hálóba, és (még az összetólt emeleteságyaknak köszönhetően) egy "ágyblokkba", mint a Dunai Köoalj kapusával...jó cimborák lettünk.

+

Az Újpesti Dózsa egyik átlővőjével meg egy középsuliba jártunk...
    és egymás mellett küzdöttünk a diákolimpiákon (vagy mi volt az) a suli sikeréért...majd egymás ellen játszottunk a bajnokságban.
    Nem beszélve arról a jobb szélső srácról aki szintén abba suliba járt, de Ő a Pestlőrinc szineiben jó sok borsot tört az orrunk alá.
    Az külön érdekesség, hogy miután a Ferro' megszünt a Pestlőrinc vette/vette volna át a csapatot.
    Erről nem sokat tudok, mert ebben az időben már dolgoztam, és már nem fért bele az időbe...sajnos.

hjaj:)