4487
Oldies Music 1.0
'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje
Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,
Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....
A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
-
#2171 Nem....Ajka mellett....Halimbán...holnap reggelig.
-
#2170 Talán Ausztriában szilvesztereztél ? -
#2169 Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek! -
#2168 Körmend?
Jelen pillanatban közel vagyok e településhez... -
#2167 Azt remélem, hogy az érintteknek derengene valami -
#2166 Ezért szép dolog a sport. Az ember évtizedek múltán is emlékezhet olyan élményekre, amikre sportolás közben tett szert.(S amikre rajtad kívül már senki nem emlékszik.) Én körmendi vagyok, így nyilvánvalóan kosárlabda őrült. Persze nem csak én, hanem az egész város is. De, sajna, itt is érezhetően kevesebben játszák ezt a játékot, mint mondjuk 20 évvel ezelőtt. -
#2165 Szép Napot!
Csoda most sem történt, csak újra január van...
Kedves Kollégám!
Valóban egy kézi mecs erdményét biggyesztettem oda.
1981-ben kezdtem kézilabdázni.
Akkor még a Főtaxi volt a csapatom.
(Atiapusnak ismerős lehet a Barátság Sporttelep ahol a Testvériség SE is székelt!!!)
Lényeg a lényeg, 1987 január 24-én akkor már a Ferro' szineiben (piros-kék) jelentős győzelmet arattunka nem kis játékerőt képviselő Mogyoród ellen. A meccs egyébként Újpesten volt egy iskola tornatermében.
Itt és még 2 helyszínen teremtornák voltak, ahol rengeteg csapat (fiú-lány, serdűlő, ifi) a téli időszak minden hétvégéjén, gyakorlatilag reggeltől estig non-stop meccselt.
(Miután elkészült a Halasy Olivér csarnok, már csak oda nevezett be a "Mágus".)
Aki kézilabda-őrültnek tartotta magát....
Egy kis adalék:
Aki ismerős Zuglóban és tudja, hogy hol van/volt a Bosnyák téri sportpálya, az ma már nem lát csak földhányásokat.
Pedig bizony a 80-as években itt rettenetes kézilabdaélet volt.
4 pályán folyt a küzdelem (és ezt tessék szó szerint venni, mert volt itt ilyen-olyan törés is) a serdűlő csapatok között.
Gondoljátok el tizenegy-két hétvégén reggel 8-tól délutánig nyomták a kölkök. Ez mennyi csapatot feltételez? Rengeteget, de ezekből mára már szinte semmi/senki nem maradt....a Ferroglobus Vasas sem...1991-ben vonta meg a gyár a támogatást...
Egyébként a Bosnyák téren elég neves csapatok serdűlői is szerepeltek.
Pl.:a Fradi, az Újpest, az Üttörőstadion...
A Ferroglobus egész jó csapattá vált az évek során, sok skalpot szedtünk, és épp ezért a mi skalpunkra is vadásztak rendesen...
Renegeteg élmény fűződik a csapathoz, órákig pötyöghetnék...még a kezilabdatorténelem.hu-ra is jeleztem: érdemes volna a korabeli amatőrökkel is foglalkozni....visszaírtak...
Végül...
Egyik nagy riválisunk a százhalombattai Dunai Kőolaj volt.
1990-ben vonultam be katonának Ercsibe.
A kiképzést követő századszelekció után nem mással kerültem egy szakaszba, egy hálóba, és (még az összetólt emeleteságyaknak köszönhetően) egy "ágyblokkba", mint a Dunai Köoalj kapusával...jó cimborák lettünk.
+
Az Újpesti Dózsa egyik átlővőjével meg egy középsuliba jártunk...
és egymás mellett küzdöttünk a diákolimpiákon (vagy mi volt az) a suli sikeréért...majd egymás ellen játszottunk a bajnokságban.
Nem beszélve arról a jobb szélső srácról aki szintén abba suliba járt, de Ő a Pestlőrinc szineiben jó sok borsot tört az orrunk alá.
Az külön érdekesség, hogy miután a Ferro' megszünt a Pestlőrinc vette/vette volna át a csapatot.
Erről nem sokat tudok, mert ebben az időben már dolgoztam, és már nem fért bele az időbe...sajnos.
hjaj:) -
#2164 Már csak egy nem világos, mi történt 1987. január 24.-én? A Ferroglobus Vasas SC: nyilván vmi kézilabda meccs eredménye lehet.
-
#2163 Eredményekben Gazdag Boldog Új Évet Kívánok A Topik Látogatóknak! -
#2162 akkor minden világos...:) -
#2161 Sóhajok nélkül...
A párom beceneve: Süni...hát ezért a logo...
-
#2160 ...amúgy két sóhaj közepette igazán elmondhatnád végre - mit is jelent, jelképez a logo-d?! -
#2159 Nem pityeregni kell most hanem ünnepelni!
B.U.É.K.
minden SG tagnak és alkalmi látogatónak! -
#2158 Az igazság az, hogy sokszor én is... -
#2157 Malacka visít, petárda robban,
A részeg feje a padlón koppan
Róka család a wc-ben,
Lagzi Lajcsi a tv-ben,
Ide több rímet nem vágok,
Boldog Új Évet Kívánok! -
#2156 A legjobbakat -
atiapuka #2155 BUÉK srácok!!! -
musichunter #2154 Áldott Új Év
Szilveszter éjszaka, mulatunk,
És megint egy évet elhagyunk,
De még fontos a múltunk nekünk,
Bárhogy élünk, bármit remélünk.
Életünkben sokszor csak játszunk,
Mert most épp így alakult sorsunk.
Ragyogást várunk, az Új Évtől,
Hogy boldogabbak legyünk ettől.
Fogadkozunk egy új világnak,
Talán hazudunk önmagunknak,
Vagy csak hiszünk a hazugságban,
És élünk egy régi álomban.
Elhagyjuk az éveket sorban,
Nem élhetünk többé a múltban.
Jön az Év, hogy végleg távozunk,
Pár emléket azért itt hagyunk.
Most versenyt futunk a jövővel,
Szívünket megtöltve örömmel,
Az Új Évbe lépünk, reménnyel.
Hittel, Békével, és Istennel!
Boldog Új Évet Mindenkinek,
Reményt, Hitet, és Békét nektek.
Isten Áldja meg az Új Évet,
És legyen még több a Szeretet!!!
Áldott legyen a Béke, és a Szeretet az Új Évben!
-
#2153 Mivel ma Szilveszter napja van...
Január 14.-én indultunk, majd 2200 hsz-ig jutottunk, ami igen jó eredménynek minősül, tekintetbe véve, hogy egyéb New Wave jellegű (magyar nyelvű) fórumon/topikon csak a töredéke olvasható, ráadásúl több év alatt.
Gratulálok minden kedves hozzászolónak, és köszönöm az aktívitást.
Boldog Új Évet Mindenkinek!!!!
-
#2152 ...hát igen, szoktam rajta/tőle sóhajtozni... -
#2151 Az alapok megvannak... -
#2150 Én csak a kommt-en pityeredtem el... -
#2149 Csak az elmúlt szép időket siratja, mi tagadás néha én is. -
#2148 Áhh, Tyia mindig siránkozik valamin, legtöbbször alaptalanul. -
#2147 Mint látod megbőgettem Tyia urat, légyszives töröld az okát: #2141 -
#2146 Milyen ügyben? -
#2145 Oops.
Wescone, kérlek intézkedj. -
#2144 -
#2143 ...fűznék... -
#2142 Én annyit füznék hozzá, kizárólag magánvéleményként, hogy a GM 49 még bizony prüntyögött 1984-ben, sőt a későbbi sem javult túl sokat (Brékó, Brékó)
A '84-es D' Mode ezt már elhagyta, csak úgy mint a "többiek".
A szövegi résszel egyetértek... -
a történetből véletlenül kihagytatok egy részletet -
#2140 Zeneileg símán elment volna a nyugatiak között, viszont pl. a DM szövegei kicsit "mélyreszántóbbak"... Galla már akkor sem volt noooormális. -
#2139 Hi!
Na igen, egy gyöngyszem...
Asszem a nyáron volt megemlítve...az igaz, hogy filmecske nélkül.
Akkoriban tán még "Kötöde" cimű remek volt szóba hozva...
Emlékszem néhány évvel ezelött a fergeteges refrénjével több embert lehett a Dolinára hajtani...:)
"Kö-Kö-Kötöde.
Kö-Kö-Kötöde." -
#2138 Mostan találtam megint egy magyar alaptevést ebből a korból!
-
#2137 Hehe... az is köztudott (eszerint mégse teljesen), hogy azért a férfiakat sem veti meg néha napján. nem is kifejezetten homoszexuálisokat akartam említeni, hanem azokat, akik férfi létükre férfiakkal is "hálnak" :)
Pl. F. Mercury sem volt tudomásom szerint kifejezetten homo. De tök mindegy, nem ezen van a lényeg. Hanem, hogy ettől még nem lesz világvége. Vagy ha lesz, akkor nem pont ettől. -
#2136 Ezen én is nagyot néztem... -
#2135 + Elton John
Ebben a topikban talán (még)egyszer volt megemlítve őkelme, az Act of War című száma kapcsán, asszem Eksy kollégának ajánlottam.
Lényeg a lényeg ez a jóember messze alúl múlja az zenével kapcsolatos elvárásaimat...
-
#2134 Szép Estét!
A világvégéhez...
Lehetne sorolni az emberiség "bűneit"...
Az a baj, hogy a "bűnt" nem lehet szubjektíven megítélni, csak úgy mint rengeteg sok minden mást.
Hiszen egy cselekmény "a" szempontjából rettenetes vétek, mig "b" szempontjából nahgszerű dolog. És ez igaz az ősközösségtől napjainkig....
Én nem gondolom, hogy egy kellemes világvégét érdemelne az emberiség, elég cumi, hogy ebben a retek világban kell élni. És lám ez kinek jó, kinek nem.
-------------------------------------------------------------------
Valaki mondta: "Az emberiség saját magát fogja kinyírni"....ha nem ma....akkor holnap!!!!!!! -
#2133 Mick Jagger?!
De hisz ő köztudottan NŐcsábász! -
Ffff 20 #2132 Sziasztok! - bocsi a közbeszólásért :)
Magam mellé keresek - egy erre a célra megtermett, és lehetőleg budapesti! - 20 év körüli pop-énekes leányzót!! Elég komoly dologról lenne szó, fellépések, stúdió, fényképezések.. és minden ami ezzel jár.
Akit érdekel, írjon a most kreált mailcímemre: [email protected] ( Légyszi oda írjatok, mert a fórumot nem fogom nézni..)