Oldies Music 1.0
'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje
Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,
Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....
A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
-
Húha!
A kör négyszögesítése.
(Az olvasztótégelyes hasonlatomat hoznám elő megint, ill. illeszteném ide....)
Vegyünk alapul egy hamburgert. Lényegében áll a puffancsból meg fasírtból (amiben még szar is van...mint tudjuk a híres filmből)meg saláta, meg hagyma.
...Valahol csalamádé van benne, de attól az még hamburger.
...Kicsit túl sűlt a fasírt, de attól az még mindig hamburger.
...stb.
A D.M. mint goth. Gore-ék belevittek egy kis mély, borús hangulatot mondjuk a Black Celebration-be, tehát fűszerezte goth és/vagy dark elemekkel, de ők attól még New Wave/Synth zenekar. Nem?
Használták a "kelléktárat"
--A Kajagoogoo-t is említhetném akik használtak (1984 Islands album) jazz elemeket, nem beszélve arról, hogy Nick Beggs elismert volt jazz körökben is---
A Joy Division és a többiek stílus meghatározása legalább olyan szubjektiv lehet, mint ami a KFT-ről írodott.
Ki milyen stílus elemet hall ki a zenéből, az alapján dönt, ez pedig már az agy dolga. Valószinűleg ebben a kérdésben nem fogunk (jól) dönteni, még szakértők bevonásával sem, mert ők is emberek, és az agyuk határoz...
A rap/break témát is érintem, de nem vagyok otthon benne. De...
Szerintem pl.: a Run DMC nem break-es volt, ugyanakkor Phranc nem lehetett rappes...megint csak szerintem...
Nem tudnám kijelenteni mi a különbség, de mintha a rap zene erőteljesebb, keményebb lenne a breaktől...
Ha ma kellene egy adott zenéről "korképet" felállítani, lehet, hogy nagyobb bajban lenné(n)k