Oldies Music 1.0
'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje
Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,
Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....
A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
-
Talk Talk #1721 Én sok műfajt kedvelek. Pl. a jazzt is. Régebben utáltam a 70-es évek diszkóit azokkal a nyomorult hegedűkkel minden számban. De mára megszerettem őket. A Moroderrel meg Cerrone-val kezdődött. Meg a Peter Jacques Band-dal. Aztán jött a főleg instrumentális space disco, bár a műfaj egyik alap bandája, a Space nem igazán a kedvencem. Aztán jöttek a funkosabb zenék is. Meg a jazz funk mint Ronnie Laws és Isaac Hayes.
Na igen kissé elfajzottam....De azért a Baccarát még mindig gyűlölöm!:)
@Tyia
Nálam nem utálhatod jobban a SAW-ot:)
"nem mutatok érdeklődést számomra teljesen érdektelen és fölösleges, megélhetési-alibi zenekarok/előadók felé"
Na jó, de honnan tudod, hogy melyik megélhetési???
"Példálozzak?"
Légyszi igen. Kíváncsi vagyok kikre gondolsz
"prüntyögés mentes legyen"
ne legyen pl. Modern Talking?:)
"teljesen elfordultak a műfajtól.pl.: a Talk Talk"
Az EMI utálta is őket ezért. Mikor megjelent a Spirit Of Eden 88-ban, szinte nem akarták megjelentetni. "Piaci szempontból kész öngyilkosság"
-mondták.
De nekem ez még mindig new wave, mert kísérleti. És mert szembement az elvárásokkal, meg a trenddel. És ha figyelmesen hallgatod, nagyon elszállt a késői Talk Talk. Semmi kommersz. Tehát a Talk Talk is a populárisabb irányból közeledett az ambient felé.
Brian Eno is new wave. Már a 70-es évek elején az volt. Pedig akkor még nem is létezett ez a fogalom.
A Human League 81-es lemeze szerintem szenzációs. Még ma is u.olyan frissen hat mint akkor. Utánozhatatlanul egyedi zene. Nekem ilyen pl. még a Flash and the Pan 82-es lemeze. Meg a második China Crisis album 83-ból. Vagy az első Prefab Sprout és Fun Boy 3 LP-k. De említhetném a Devot és a Japan-t is.
Na igen. Japan. Nekem talán leginkább a new wave. Mind öltözködésben, mind zenében. Olyan furcsa a zenéjük, hogy máig nem bírtam megszokni.
Nagyon kedvelem őket. A baj csak az, hogy ezért ritkán vagyok képes végighallgatni egy-egy lemezt tőlük. Ez rohadtul idegesít. Pedig tényleg szenzációsak:)
Hozzájuk képest pl a Pere Ubu egy könnyed diszkózene:)