4487

Oldies Music 1.0

'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje

Flag Counter

Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,

Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....

A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
  • Talk Talk
    Jó kis lista:)

ZZ top - I Need You Tonight. 6 perc hosszú. És én képes vagyok egész nap hallgatni csak ezt hallgatni, annyira szeretem. A másik a kedvenc a Rough Boy tőlük. Szintén rongyosra hallgatom. Olyan jó, mint:
    Century- Lover Why, ASIA -Wishing, Whitesnake -Is This Love, Robert Plant - Big Log, Ozzy Osbourne- Shot In The Dark, Foreigner - Waiting For a Girl Like You, REO Speedwagon - One Lonely Night/ Can't Fight This Feeling, Alan Parsons -Feudiana, Steve Miller band - I Want To Make The World Turn Around, Brian Auger - Forget me Not, Tom Petty -Face In The Crowd....
  • Wescone
    A DM feltételezem, hogy Depeche Mode - mióta "prüntyögős"-ek a zenéi?
  • Tyia
    Bakker az italo-t kihagytam. Bármilyen meglepő a több ezer euro-italo disco előadóból nekem is tetszik néhány: Scotch, Den Harrow-Tom Hooker, Off, Silicon Dream, Camrao's Gang, Magasine 60, 16 bit, CCCP, Max-Him, Kinky Go...és (bár "SAW-os" lett talán '84-től) Divine...

Jah, és a dark-industrial vonalról a Legendary Pink Dots, szerintem Talk Talk barátunk is birja Öket...
  • Musachy
    Nem kell ezen felcukkolnod magad, mivel a hsz-ekből eddig az derült ki, hogy eléggé beszűkítetted a zenei érdeklődésedet, ezért írtam, hogy "innen nézve", de nyilvánvaló, hogy valójában nem az, meg ki hogy érzi, ugyebár... Pardon, ha esetleg sértő lettem volna!
  • Tyia
    "Na jó, de honnan tudod, hogy melyik megélhetési???"

Leri róluk...

Prüntyögős zene az amit,(mint már korában írtam) a 80-as évek legelején műveltek egyes zenekarok: DM, Human League, Devo, OMD, Yazzo. Tele volt a zene magas "csipogos" hangokkal, számomra élvezhetetlen.
    A Modern Talking nem prüntyögött egyszerüen szar volt...számomra.

A Japan jó kis dark wave, a szegről-végről utódzenekar (Dolphin Brothers - akik szintén nagy kedvenceim) Barbieri és Jansen révén méltó folytatói egy megkezdett vonalnak, csak úgy, mint a Karn féle Dali's Car.
  • Wescone
    "Remélem átmentem a vizsgán!"

Nem vizsgafeladat volt csak érdeklődés.
    A "rock(szerű) zene" viszont nagyon eredeti.
  • Tyia
    Ha már sikerült téma lennem...

Példálozom:

Rock(szerű)zene: Whitesnake, Deep Purple, Z.Z. Top, Russ Ballard, Ozzy, Linkin Park, POD, Calogero, Indochine....
    A Metálból talán a Kick Axe.
    A Rapből a Run DMC és a Divine Sounds
    A trance műfajt kimondottam szeretem: Kai Tracid, Kosmonova, Dj Shog, Chicane, Cosmic Gate, Chrome & Price...és talán idefér a Safri Duo.
    A danceből talán az Ace of Base.
    Tetszik mág az IIO-Nadia Ali, Travis Tritt, a Junior Boys és szeretem a világzenét, a már említett downtempo-chillout-nu jazz vonalat...

A Downtempo topikban olvasható jó néhány hsz.

Remélem átmentem a vizsgán!

Úgy látom Talk Talk méltó utodóm lesz majd november 11 után, sőt második ránézésre még sokkal jobb is.
  • Wescone
    "Nem gondolom, hogy Wescone kolléga és jómagam zenei világát valamiféle mérlegre kellene tenni."

Miért is kellene? Nem arról van itt szó, hogy én mást kedvelek, hanem arról, hogy mást IS kedvelek - én a jó zene mellett török pálcát, műfajtól függetlenül.
  • Talk Talk
    MÉg valami a stock-aitken-waterman-hoz. Idén végre a helyükre kerültek, mikor a rendkívül "színvonalas" eurovíziós dalfesztiválon sikeresen lebőgették az angol versenyzőt és egész Angliát a hallgathatatlan sz@rukkal:)
    Remélem soha nem térnek már vissza ezek után:)
  • Tyia
    Nos, ez egy New Wave topik, és mint ilyen erről is szól.

Nem gondolom, hogy Wescone kolléga és jómagam zenei világát valamiféle mérlegre kellene tenni.

A sokat emlegetett izlések és maflások...

Amiért leginkább az Újhullám mellett török pálcát, az nyilván azért van, amiért Kaposi Laci az "Új Generációs Italo" mellett....

Amiért nem kultiválom a "pop" zenét még nem sivár a világom, sőt...
  • Talk Talk
    Én sok műfajt kedvelek. Pl. a jazzt is. Régebben utáltam a 70-es évek diszkóit azokkal a nyomorult hegedűkkel minden számban. De mára megszerettem őket. A Moroderrel meg Cerrone-val kezdődött. Meg a Peter Jacques Band-dal. Aztán jött a főleg instrumentális space disco, bár a műfaj egyik alap bandája, a Space nem igazán a kedvencem. Aztán jöttek a funkosabb zenék is. Meg a jazz funk mint Ronnie Laws és Isaac Hayes.

Na igen kissé elfajzottam....De azért a Baccarát még mindig gyűlölöm!:)

@Tyia

Nálam nem utálhatod jobban a SAW-ot:)

"nem mutatok érdeklődést számomra teljesen érdektelen és fölösleges, megélhetési-alibi zenekarok/előadók felé"

Na jó, de honnan tudod, hogy melyik megélhetési???

"Példálozzak?"

Légyszi igen. Kíváncsi vagyok kikre gondolsz

"prüntyögés mentes legyen"

ne legyen pl. Modern Talking?:)

"teljesen elfordultak a műfajtól.pl.: a Talk Talk"

Az EMI utálta is őket ezért. Mikor megjelent a Spirit Of Eden 88-ban, szinte nem akarták megjelentetni. "Piaci szempontból kész öngyilkosság"
    -mondták.
    De nekem ez még mindig new wave, mert kísérleti. És mert szembement az elvárásokkal, meg a trenddel. És ha figyelmesen hallgatod, nagyon elszállt a késői Talk Talk. Semmi kommersz. Tehát a Talk Talk is a populárisabb irányból közeledett az ambient felé.
    Brian Eno is new wave. Már a 70-es évek elején az volt. Pedig akkor még nem is létezett ez a fogalom.

A Human League 81-es lemeze szerintem szenzációs. Még ma is u.olyan frissen hat mint akkor. Utánozhatatlanul egyedi zene. Nekem ilyen pl. még a Flash and the Pan 82-es lemeze. Meg a második China Crisis album 83-ból. Vagy az első Prefab Sprout és Fun Boy 3 LP-k. De említhetném a Devot és a Japan-t is.
    Na igen. Japan. Nekem talán leginkább a new wave. Mind öltözködésben, mind zenében. Olyan furcsa a zenéjük, hogy máig nem bírtam megszokni.
    Nagyon kedvelem őket. A baj csak az, hogy ezért ritkán vagyok képes végighallgatni egy-egy lemezt tőlük. Ez rohadtul idegesít. Pedig tényleg szenzációsak:)

Hozzájuk képest pl a Pere Ubu egy könnyed diszkózene:)
  • Wescone
    Sorolhatod őket!
  • Musachy
    Most nézetem szerint a mérleg nyelve Wescone kolléga felé billen, nekem is ez volt az érzésem. Innen úgy tűnik, hogy kicsit sivár a világod, de amennyiben te jól érzed magad benne, akkor számodra nyilván nagyon is színes és gazdag.
  • Tyia
    Ha, én nem mutatok érdeklődést számomra teljesen érdektelen és fölösleges, megélhetési-alibi zenekarok/előadók felé, és ez beskatulyázás akkor vállalom.

Eddig sem sem sűrűn favorizáltam (populáris)rádióbarát slágereket, de szerintem ezután sem fogom.

Azonban van olyan nem New Wave műfaj, ahonnan van kedves előadó/zenekar.

Példálozzak?
  • Wescone
    Túlságosan beskatulyáztad magad, az a probléma - nem vagy képes észrevenni a jót / szépet más műfajokban.
    Pedig volna bőven mit felfedezni!
  • Tyia
    Sajnos, vagy hál' Istennek van jónéhány előadó/zenekar és stilus, amit jó messze elkerülök...
  • Wescone
    "...de fontos, hogy prüntyögés mentes legyen"

Hát ez az!

"Lényeg az, hogy egyáltalán nem vagyok mindenevő, sőt rettenetesn válogatós avgyok."

Én "mindenevő" vagyok mégis válogatós - megy a kettő együtt is.
  • Tyia
    Én se nem...ezek a helyek Pesten vannak/voltak?
  • Tyia
    Talán azért, mert akkoriban kezdett el gyüjtési szinten is érdekelni a zene.
    Egy viszonylag kis intervallum érdekel igazán: 1984-1988.
    Nem azt mondom, hogy nincs ami kicsit érdekelne az ettől eltérő időszakokból, hiszen van olyan muzsika, mint pl.: a Kajagoogoo "White Feathers"-e ami akkoriban elég jól megmutatta nekem az "irányt".
    Igen van '83 tájáról származó kedves zeném, de fontos, hogy prüntyögés mentes legyen, azt képtelen vagyok elviselni.
    A Duran, a DM, a Human League, az OMD stb korai számai ezért nem képezik az amúgy sem túl nagy zenei gyüjteményem részét.
    A Yazoot pl. Moyet hangja miatt vagyok képes elviselni, amúgy 1, nem 2 kalap szarnak tartom...
    Most itt neki állhatnék itt zenkarról zenekarra haladva előadni mit miért, vagy miért nem...de majd, ha az illető szóba kerül.

Lényeg az, hogy egyáltalán nem vagyok mindenevő, sőt rettenetesn válogatós avgyok.

1988 után vagy már nem léteztek a korábban megkedvelt előadók, vagy teljes elkurvuláson estek át... esetleg teljesen elfordultak a műfajtól.
    pl.: a Talk Talk

A mai zenei palettáról leginkább a "lassú zene" érdekel; downtempo, chillout ilyesmi...bár ezt már korábban kifejtettem.

Örülök, hogy szóba hoztad a SAW triót. Eddig csak tőled hallottam negativ véleményt róluk. A topikon előforduló skacok többnyire elfogadják a munkásságuk termékeit, mert Ők több helyen is aktív hozzászolók, mint pl: a 80-as topikon...
    Szoktam csipkelődésileg említeni a Bananaramát vagy Pete Burnst, mint a könnyebb utat választó New Wave előadókat.
    Azt tudnod kell, hogy az SG-n én vagyok az egyik legnagyok SAW utáló.
  • Musachy
    Én nem.
  • Musachy
    Köszi, megvannak, sőt még egy albummal több is.
  • musichunter
    6 lemez a Twins-től
  • Talk Talk
    Kérdés:

Ti is jártatok annó a Vén Diákba,ill. Blue Boxba?
  • Talk Talk
    Miért pont '84 -től kezdődik neked????

Nekem '83-'84 a kedvenc éveim. '87 körül viszont megjelent Rick Astley és Samantha Fox meg az egész nyálas stock-aitken-waterman stílus. (Mint annó a 70-es években a "rágógumi zene" lásd Gerry and the Peacemakers. De a 87-eseknél még az is jobb volt.) Ehhez jött még a rap térhódítása. Maga volt az iszonyat. Márami a slágerlistákat illeti. Az indi zenék azért változatlan színvonalon tartották magukat. De azokat nem lehettett hallani a rádióban.

pannon(telenor)-ről nem tok nyilatkozni. Nekem régóta upc-om van. Ők nem korlátoznak (most már. Néhány éve még igen)

• Tyia
    Mike Edwards-ot nem ismerem, majd lelesem a youtube-ról jobb hiján...

Talán azért sem, mert 1-2 kivétellel a '84-es év az amitől nálam a zene-időszámítás kezdödik...bár ez nem zárja ki, hogy Ő ne adott volna ki késöbb is albumokat - bármilyet...
  • Tyia
    Há' egy kis jókedv rám férne...

Teljesen, totálisan és végérvényesen felbosszantott a pannon(telenor).
    Ma még csak 12.-e van, de már 4 sms-t küldött nekem a hőn szeretett szolgáltatóm...
    Minden esetben a sebességem visszavételéről informált, pedig nem is vittem túlzásba a letöltéseket, kb úgy műveltem, mint eddig...persze csak azéert, mert e(a)nnyit enged.
    Nesze neked zenemánia...

Oly annyira elharapozott a tettük, hogy a torrentről jővő cucc 99,9%-nál, 4 mp hátralévő időnél, visszaugrik 96-98%-ra és nem egyszer...aszittem körülnézek a gépben egy csákánnyal...

Ez még nem is elég...van egy jópofa mp3-as kereseső/meghallgató/letöltő helyem, onnan o,o Mb anyag jön le bármit is keresek...KO
    Az fog történni, hogy november 11-én amikor lejár a hűségídőm, érzékeny búcsút veszek tőlük...hogy mikor lesz új internetem az még kérdéses.
    Lehet, hogy csak tavasszal...van 1-2 összetevője.

Úgy, hogy mostanában legalább 2 hétig csak szörfölni bírok majd...ez van.
  • Talk Talk
    Még valamit muszáj nektek mutassak:

Mike Edwards - Beat Of My Heart (12") (1983)
    A, Beat Of My Heart
    B, Hardware Times
    http://www.sendspace.com/file/jkq2e9

A kutya nem ismeri. Pedig.... Zeneileg valahol az italo disco és a synthpop között van.
    Az első szám pörgős szintire épül. Ritkán belép a gitár. Nagyon jó a ritmusa.
    A második egy lassú darab ahol a gitár dominál. Erről valahogy a Murray Head 84-es African Tourist (ezt is feltöltöttem nektek) száma jut eszembe, vagy a Biko Peter Gabriel-től. De csak ha nagyon muszáj összehasonlítani valamivel.
    Elsőre nem is tetszett. Pont mint a -még elborultabb- Murray Head szám. De aztán nagyon megszerettem.

info:
    http://www.discogs.com/artist/Mike+Edwards+(2)
  • Talk Talk

Siasztok!

Én ettől szokok felébredni. Ez valami pazar:

Linear Movement - Due To You
    http://www.sendspace.com/file/jgyhei

Adva van egy HUman League-s alap, rájön egy nagy adag Men Without Hats (refrén szinti), és még a refrének közötti énekhang és szinti a korai OMD hangzása.

Linear Movement - The Game
    http://www.sendspace.com/file/oxlzo7

...Soft Cell felpörgetve Patrick Cowley-val

Linear Movement - The Way Out Of Living
    http://www.sendspace.com/file/n5rdwn

....az egyik kedvenc lassúm. Az Imagination, Savage, Mystic Rhythm -Killer On Rampage stb. és hasonló hagzású előadók aranykorát idézi new-wave-sítve persze.

DE!!! Ehhez nagyon hasonló világú egy fantasztikus 2009-es szám, amely totál retro jellegű.

Washed Out - Belong
    http://www.sendspace.com/file/0xr4fh

Egyébként -ha elsőre nem is lesz feltűnő- van benne a mélyen elrejtve egy kis Sting -An Englishman In New York is....

Ezt muszáj hallanotok!!!!! Ez az új kedvencem most.

Még egy hasonló kedvenc, de későbbi (1997):

White Town - Going Nowhere Somehow
    http://www.sendspace.com/file/sq5z64

@Tyia

Bocs! Nem láttam a nickedet, csak a Kajagoogoo-t

A Naked Eyes nekem is!:)
    Főleg a Burning Bridges és a Voices In My Head számok.

Szerintem nem írtál baromságokat. Csak más a véleményed. Ő meg nem fejtette ki jól az övét.Meg felületes volt kissé. Ennyi erővel én is baromságokat írok:)

Na megyek, kellemes maradék hétvégét nektek!

• Wescone
    'Napot Tagok!

Ettől a daltól / videótól mindig jó kedvem támad - talán rátok is hatással van / lessz!
    Hogy kik ők és mit játszanak? Nos, kattints és megtudod.
  • Tyia
    Valamerre "evolulálsz"...
  • Musachy
    Az említett idézetet nem én írtam, csak amiket írtam néha...
  • Musachy
    "Talk Talk" kolléga idézete kapcsán kicsit visszapillantottam a topik eleje felé. Mennyi baromságot összehordtam, nem ismertem magamra...
  • Tyia
    Én meghallgattam...Nekem tetszik (Hitachi)

A Front 242 az And One és a Legendary Pink Dots keveréke is lehetne akár, de mivel Ök norvégok egy kis skandináv hűs beütéssel, mint a Junior Boys...
  • Tyia
    Elkerülték a figyelmemet (eddig), talán azért, mert nem a 80-as évekre tehető a munkásságuk...tájékozodni fogok...
  • Tyia
    Minékünk...
  • Tyia
    A Lámpaláz című film "nyitánya"...

Szerintem sokan ismerik ezt a filmet...
    Kaposi Laci? he?
  • Musachy
    Neked is meg nekem is.
  • musichunter
    Talán befér a topik profiljába!?

Apoptygma Berzerk - Burnin 'Heretic hallasd meg!
  • musichunter
    Nekem semmit.....
  • Tyia
    Péntek esti meglepi...

Simon Boswell - Aquarius (Opening Titles) .mp3

Kinek, mit mond?