Oldies Music 1.0
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez nem ér!<#hehe>#hehe>
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
imo :) science fiction is science fact
Ezeket az infókat valahonnan másolod vagy te pötyögöd be .
Mert ha utóbbi, akkor nem semmi manus vagy te!<#nevetes1>#nevetes1><#eljen>#eljen>
Januárban jelentõs áremelések (átlagosan 20%)
Indul a Poptojás.
Februárban újabb áremelések.
Márciusban indul a Tinisztár címû tehetségkutató verseny. 138-ból 14-en junak be a döntõbe - a Tv is közvetíti.
A Police befejezi.
Április - Megnyílik a Sztráda Raktáráruház.
Bemutatásra kerül a Bizottság "Jégkrémbalett" címû "filmje".
Lenyomják a veszprémi Közellenség nevû punkzenekart is...Picit elhúzták az ügyüket, de azért kaptak átlag 2 évet.
Május - A Skála Metro is megnyílik.
A balatonszenesi rocktáborban fellép: Auróra Cirkáló, Marina Revue, VHK, Rizikó Faktor.
Juniusban ismét felnyitják a királysírt 'Fehérváron.
Szeptember 23-án végleg bezár a Budai Ifjúsági Park. A "temetést" a P. Mobil rendezte.
Október - Elindul Nemes Nagy Péter bluessorozata a Rádióban.
November - Átadták a felújított Árpád hidat.
Ebben az évben indítja zenei pályáját a csokonai Vitéz Mûhely, a Kampec Dolores, a Ghymes, a Konnektor, a Sex-e-Pil és a Tengs Lengs.
Fontosabb "slágerek":
Elsõ Emelet - Dadogós braek
Elsõ Emelet - Önarckép
Prognózis - Hajsza közben
Satöbbi - Az ajtó
New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0
Ebben az évben megszünt az ETA zenekar, viszont az Art Deco, a BP Service, a Kézi Chopin, a PUF, a Sziámi-Sziámi elindult.
Jelentõs LP:
A.E. Bizottság - Kalanra fel
Fontosabb dalok:
Emelet - Amerika (Cser énekel)
GM 49 - Bár lennék súlykökõ
KFT - A pénztárcámat
Satöbbi - Róma
So-Ho - Akarat
Láma - Szólj hozzám egy-két szót
Satöbbi - Zsiráf
Torma - Masiniszta
Spenót - Szamba
WU-2 - A szomszéd lánya sem zavar
Február 19-én a Mozaik Klubban adott Cpg koncerten a közönség követelésére a közönség soraiban álló Mos-oi együttes elõadja "Cigánymentes övezet" címû rasszista számát, ami - a két héttel késöbb a Kozák téri Ifjúsági Házban zajló "csirkedarabolással" együtt - kellõ ürügyül szolgál mindkét zenekar tagjainak õrízetbe vételére.
A CPg tagjait nyáron "nagy nyilvánosság elött, csoport tagjaiként folytatólagosan elkövetett izgatás büntette miatt" 2-2 év letöltendõ szabadságvesztésre itélik.
A Mos-oi tagjai meglepetésre megusszák felfüggesztett börtönbüntetéssel.
Március - Forgalomba hozzák az 1000 ft-ost.
Április - A Kontroll Csoport és az Európa Kiadó közös Spion-emlékkoncertet ad az Egyetemi Szinpadon. A mûsort meghallgattta Bors Jenõ és Erdõs Péter. Bizonyára jól szorakoztak, mert azonnal levették napirendrõl a tervezett Kontroll lemezt....
Május 22én adta búcsúfellépését a Kontroll csoport az Ikarusban...
Julius - Erdõs Péter a Kritika hasábjain felszólalt a "szennyhullám" ellen. Ennek hatására elindult az a lavina, amibõl a magyar rock történetének egyik legemlékezetesebb és legnagyobb veszteségekkel járó botránya lesz.
Augusztus - "István a király" a Városligetben
Szeptemberben elindul a Kassék Klubban a Blueskocsma - két évig müködött.
December 30-án a gyõrszentiváni koncert után a rendõrség házkutatást tart az Auróra tagjainál, majd eljárás indul ellenük. Az énekes egy visszaplombált kamionban elhagyja az országot...
- Februárban átadták a Budapest Sportcsarnokot, és ha már igy alakult márcisban meg is rendezték itt az elsõ országos táncháztalálkozót.
- Áprilisban megnyílt az ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkot.
- Májusban Popmajális a BS-bs a Ninive, a Prognózis, a KFT, a GM 49, a P.Box, a Karthago, és az Edda részvételével. Hûvõs fogadtatása volt...
- Juniusban bûvõs kocka VB.
- Szeptemberben bemutatták Gothár Péter filmjét Megáll az idõ cimmel.
- Novemberben megjelennek az elsõ CD-k az amerikai és angol lemezboltokban.
Ebben az évben indult az Ápolók, a Beyond, a Bikini, az Elsõ Emelet, A Pokolgép, az R-Go, a Satöbbi és a Trottel zenekar.
Nagy sláger volt az Óceán "A nagy hódító" címû dala.
Ekkor adták ki a KFT "Macska az uton" címû albumát.
by.: Sebõk-Jávorszky
Lenne benne a topikhoz köthetõ történés, ill. a kor érdekességei között is mazsoláznék...
Hátha érdekel valakit.
La Marca - Hold on Blue Eyes =bonus track) . mp3
Aki ezt megtalálja HQ annak küldök még La Marca dalt....<#hehe>#hehe>
De én még addig sem jutottam el hogy banner képet készítsek,vagy készíttessek az én topikomhoz!
Nem hogy fülek legyenek benne direktlink szerûen.<#sir>#sir>
Kár, hogy plágium lenne egy hasonló idecsinálása...nem mintha tudnám hogyan kell...meg lopni, áh.
Még a kezdetekkor volt szó a rap beházasításáról a New Wave-be.
Akkor került szóba, hogy a Cure-nak is van egy rapbetétes dala, csak nem volt tiszta, mi a címe.
Még most sem az, de ismert elöttem a forrás ahol megnézhetem...
Tehát, hamarosan meg lesz a megoldás...
Nekem viszont igen.
Grat hozzá!<#eljen>#eljen>
Mert utóbbihoz még sajna nincs meg minden feltétel hozzá hogy házigazda legyen.
De ami késik az nem múlik!<#crazya>#crazya>
Ha már lenne hozzá jogod......
honnan tudod, hogy én mit csinálok? sehonnan.
többször bizonyyítottál.hehe. nekem legfeljebb annyit, hogy kicsit nagyobb az arcod, mint a tapasztalatod.
nem baj, ha a füled csak fele annyira jó mint amekkora a dumád akkor talán még viheted valamire.
- A Google a barátod! - Anyád meg a barátnőm.....
Jó hétvégét mindenkinek! <#wave>#wave>
In Lak\'ech Ala K\'in
Azt inkább privátba.
Örizzük meg a topik szellemiségét...
Köszi.
Sajnos az én mûfajomban sok esetben torrent oldalakon van HQ album.
Azonban már egy kicsit tartok a dologtól a korábbi tapasztalás miatt. Nem beszélve arról, hogy mobil internetem van (még egy ideig)...az meg nem nagyon örül az ezirányú tevékenységemnek.
Persze több nem torrent oldalon vanak érdekességek, de az igazi ritkaságok csak mp3-ban tudnak lenni....Vagy eredeti CD-n....jó sok suskáér'
Ja, én nem "mondtam", hogy hülye vagy, de most, hogy szóba hoztad - tényleg az vagy! <#nevetes1>#nevetes1>
In Lak\'ech Ala K\'in
függetlenül attól, hogy ki vagy (nem tök mindegy?)
tételezzük fel, hogy te vagy a hangmûvészeti atyaúristen (nem hiszem, de mindegy): attól még nálam - nem egyszer - felmerült ilyen probléma. nálad nem. tehát én vagyok a hülye, mert tapasztaltam (és megoldottam) egy olyan anomáliát amivel te - saját bevallásod szerint - még a büdös életben nem találkoztál (mert ugye ezt állítottad).
bravúros hozzáállás. tényleg jó ez a netes névtelenség.
A net "szépsége", hogy boldog-boldogtalan hirdetheti a véleményét, megalapozottat, vagy éppen megalapozatlant, így sajnos a témában nem-, vagy csak kevésbé jártas emberek mint pl. Tyia is, maguk kell eldöntsék, mi is az igazság, mivel a kis "tapasztalók" véleménye amibõl mindig jóval több van mint hozzáértõ véleménybõl, a legtöbbször elnyomják az igazságot.
Imádom ezt a világot! <#wilting>#wilting>
Nos, Tyia - úgy látom magad kell eldöntened, mi az igazság! <#awink>#awink>
In Lak\'ech Ala K\'in
In Lak\'ech Ala K\'in
egyszerûen az összes felharmónikus(gyönyörû effektezése volt) rágatózott jobbról balra, mintha folyamatosan panorámázná az ember.
azért csak összekínlódtam a dolgot pár nap alatt.
meg még a Wojciech Kilar Colletctionjával volt ilyen gondom, de azt letudtam azzal, hogy megszereztem CD-n.
egyébként (újra Klaus Badelt) az Equilibrium zenéjén ezt frankón észre lehet venni, ott ugyanis vannak komolyzenei felállású mûvek és tipikus techno rettenetek is (természetesen egymáshoz masterelve), hát azért van különbség (mármint az MP3 és a visszalakított wav. között.
Ha jó, akkor már irhatom is CD-re?"
Igen.
Kérdés: Te kimondottan mp3 párti vagy Tyia?
uv - mp3-at konvertálhatsz nyugodtan wav-ba, értelme nem sok van (szándékosan írtam, hogy nem sok mivel bizonyos esetekben mégis van értelme - hosszú történet), de az mp3 minõsége biztosan nem fog változni.
In Lak\'ech Ala K\'in