Oldies Music 1.0

'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje

Flag Counter

Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,

Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....

A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
  • Tyia
    Talán azért, mert akkoriban kezdett el gyüjtési szinten is érdekelni a zene.
    Egy viszonylag kis intervallum érdekel igazán: 1984-1988.
    Nem azt mondom, hogy nincs ami kicsit érdekelne az ettől eltérő időszakokból, hiszen van olyan muzsika, mint pl.: a Kajagoogoo "White Feathers"-e ami akkoriban elég jól megmutatta nekem az "irányt".
    Igen van '83 tájáról származó kedves zeném, de fontos, hogy prüntyögés mentes legyen, azt képtelen vagyok elviselni.
    A Duran, a DM, a Human League, az OMD stb korai számai ezért nem képezik az amúgy sem túl nagy zenei gyüjteményem részét.
    A Yazoot pl. Moyet hangja miatt vagyok képes elviselni, amúgy 1, nem 2 kalap szarnak tartom...
    Most itt neki állhatnék itt zenkarról zenekarra haladva előadni mit miért, vagy miért nem...de majd, ha az illető szóba kerül.

Lényeg az, hogy egyáltalán nem vagyok mindenevő, sőt rettenetesn válogatós avgyok.

1988 után vagy már nem léteztek a korábban megkedvelt előadók, vagy teljes elkurvuláson estek át... esetleg teljesen elfordultak a műfajtól.
    pl.: a Talk Talk

A mai zenei palettáról leginkább a "lassú zene" érdekel; downtempo, chillout ilyesmi...bár ezt már korábban kifejtettem.

Örülök, hogy szóba hoztad a SAW triót. Eddig csak tőled hallottam negativ véleményt róluk. A topikon előforduló skacok többnyire elfogadják a munkásságuk termékeit, mert Ők több helyen is aktív hozzászolók, mint pl: a 80-as topikon...
    Szoktam csipkelődésileg említeni a Bananaramát vagy Pete Burnst, mint a könnyebb utat választó New Wave előadókat.
    Azt tudnod kell, hogy az SG-n én vagyok az egyik legnagyok SAW utáló.