Oldies Music 1.0
'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje
Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,
Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....
A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
-
1. rész. (A Kajagoogoo, a kedvencé válás ütvesztői - visszaemlékezés)
1982-1983.
Akkoriban keztem el zenéket "gyüjtögetni". vadászatról akkor még nem lehetett szó.
Apám orsós Tesla magnójára zavartam fel a remekműveket. itt volt képes helyet foglalni leendő kedvencemtől az "Ooh To Be Ah" cimű szerzemény.
Arra nem emlékszem milyen katartikus élményt nyújtott, de arra igen, hogy többször oda-vissza csévéltem, a családom nagy örömére...
Ez a magnó ki...és osztályrészem lett egy Philips rádiós-magnó.
A kedvenccé válás egyik legfontosabb állomása, talán az volt amikor a "White Feathers" cimű dalt voltam szives megszerezni. Szerintem ez az az alkotás ami nem hiányozhat semmilyen 80-as válógatásról, de sajna a kedves összeállító-szerkesztő mihaszna lények mindig a "Too Shy"-t tolják föl.
Szerintem ez a dal a pályafutásuk leggyengébb műve....
Ha jól emlékszem, más számot nem is hallottam (addig) arról a lemezről.
Kaptam Karácsonyra (1984) egy lemezjátszót. Hozzá 4db lemezt. Köztük volt az "Islands" album. Kevés nap telt el úgy, hogy ne dobtam volna fel a készülékre.
Van elözmény is. Ebben az időben már állandó fülelője voltam a magnósoknak szánt műsoroknak. Azt hiszem az akkori 3. Műsoron volt a Magnóról Magnóra vagy valami ilyesmi. A műsorújságban (abban az egyben) fel voltak tüntetve, hogy miket játszanak le. Mindig volt a dalok elött egy kis kommentár.
Az egyik szám a "Turn Your back on me" volt. Egyik haverommal elmentünk volna valahova a műsor időpontjában, de aztán mégsem. Nagy mázli volt, mert ez a dal minden idők legnagyobb kedvencévé vált nálam!!!!!!!!!!
Miután megajándékozodtam a lemezjátszóval, sűrűn megfordultam a Sugár Keravillban, mert ott 100-250 Ft között lehetett kapni lemezeket. Ilyet-Olyat.
Egy ilyen portya során jutottam hozzá a '85-ös "Crazy Peopla Right To Speak" albumhoz. Mivel nagyon sok cikk már nem szólt róluk semmilyen tini-magazinban, ott szembesültem azzal, hogy akkor már csak hárman vannak. És a hajuk is visszafogottabb lett, de a zene, az valami szenzációs!!!!!!!!!!
Kicsivel késöbb a "White Feathers" album is befutott. Mivel addig sosem hallottam eme lemezt, akkora örömet nem okozott, mint a másik kettő, de azért nem rossz.
Sajnos amikor a zenekar igazán ZENÉLT már nem volt jelentős tényező a zenei palettán. Szerintem az igazán "mélyen" Kajagoogoo-s ember a Limahl nélküli időszak termékei miatt rajong. Bátran idevehetjük az Ellis Beggs & Howard lemezeket is.
Folyt. Köv.