4487

Oldies Music 1.0

'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje

Flag Counter

Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,

Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....

A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
  • Tyia
    Az nem, köszi.
  • Musachy
    vagy nem köll?
  • Musachy
    talált, albumokat is tudnék, de csak kb. 192-ben per pill
  • Tyia
    Akkor nyilván a "Nowhere Girl" lesz...in Flac
  • Musachy
    nem
  • Tyia
    A B. Movie album lesz?
  • Tyia
    Várjuk Őket nagy szeretettel...
  • Tyia
    Szerintem itt megfelelőek az arányok...
  • Musachy
    New Model Army meg B. Movie? Mert jöhetnek ezek is, majd, hogy legyen máskorra is valami.
  • Musachy
    Igen, de ne CSAK mellébeszélés legyen...
  • Tyia
    Én örülök neki, ha van egy kis "mellébeszélés", mert legalább nem OLYAN száraz a totyik....
  • Tyia
    A The Catch-től ismerek két albumot, de sajnos a 25 years-en kivül nincs igazán említésre méltó daluk. Viszont ez teljesen jó....
  • Musachy
    Na de ne csak mellébeszélés legyen:

[URL=http://www.multiupload.com/GURXDWP4PW]The Catch - 25 Years (Original 12" Mix) 1984 (flac)[/URL]
  • Musachy
    "Sörivó vagyok, igyon vizet máááás..."
  • Tyia
    Tejívó vagyok bele is halok...
  • Musachy
    Csak mert előkerült egy LP tőlük, még 88-ban vettem egy beteg pillanatomban. Meghallgattam és jobban tetszik, mint annak idején.
  • Tyia
    Ne tessék komolytalankodni....mert ez egy igen komoly totyik.
  • Wescone
    Talán nem jártál szerencsével velük?
  • Musachy
    Azt inkább hagyjuk.
  • Musachy
    Komám ez a fórum kegyetlen... aszongya 15 möpönként küldhetek üzenetet BIZTONSÁGI okokból.... aztán meg duplikált üzenet nem küldhető.
  • Wescone
    Bezony - meg még 90 perces CD is létezik.
  • Musachy
    Ossian jöhet?
  • Tyia
    khmmm!
  • Tyia
    Tegnap voltam Anyámnál és én is erre jutottam....

Már ezt is tudom. Az evolució megállíthatatlan...
  • Musachy
    A jó életbe! Hogy sikerült elkövetnem: a melyik természetesen nem pontos jé a csodás nyelvünk helyesírása szerint...
  • Tyia
    Persze, hogy nem.

Föleg itt a hazai pályán.
  • Musachy
    Az a flac a maga 526 megájával, amit átkonvertáltál wavba és lett 842 mega, a játékidő még mindig 79 perc... TÖKMINDEGY, bármejiket írod ki cd-re (de nem adatként), hidd el pont jó lesz! És pont.
  • Wescone
    Jól van - nem vagy reménytelen eset.
  • Tyia
    Már tudom...Életlen baltával ne mossak ablakot...
  • Wescone
    És mi a tanulság ebből?
  • Tyia
    Egy szart átlinkeltem, megadott jelszó nélkül....

Ezt a szégyent.
  • Tyia
    1. rész. (A Kajagoogoo, a kedvencé válás ütvesztői - visszaemlékezés)

1982-1983.
    Akkoriban keztem el zenéket "gyüjtögetni". vadászatról akkor még nem lehetett szó.
    Apám orsós Tesla magnójára zavartam fel a remekműveket. itt volt képes helyet foglalni leendő kedvencemtől az "Ooh To Be Ah" cimű szerzemény.
    Arra nem emlékszem milyen katartikus élményt nyújtott, de arra igen, hogy többször oda-vissza csévéltem, a családom nagy örömére...
    Ez a magnó ki...és osztályrészem lett egy Philips rádiós-magnó.
    A kedvenccé válás egyik legfontosabb állomása, talán az volt amikor a "White Feathers" cimű dalt voltam szives megszerezni. Szerintem ez az az alkotás ami nem hiányozhat semmilyen 80-as válógatásról, de sajna a kedves összeállító-szerkesztő mihaszna lények mindig a "Too Shy"-t tolják föl.
    Szerintem ez a dal a pályafutásuk leggyengébb műve....

Ha jól emlékszem, más számot nem is hallottam (addig) arról a lemezről.

Kaptam Karácsonyra (1984) egy lemezjátszót. Hozzá 4db lemezt. Köztük volt az "Islands" album. Kevés nap telt el úgy, hogy ne dobtam volna fel a készülékre.
    Van elözmény is. Ebben az időben már állandó fülelője voltam a magnósoknak szánt műsoroknak. Azt hiszem az akkori 3. Műsoron volt a Magnóról Magnóra vagy valami ilyesmi. A műsorújságban (abban az egyben) fel voltak tüntetve, hogy miket játszanak le. Mindig volt a dalok elött egy kis kommentár.
    Az egyik szám a "Turn Your back on me" volt. Egyik haverommal elmentünk volna valahova a műsor időpontjában, de aztán mégsem. Nagy mázli volt, mert ez a dal minden idők legnagyobb kedvencévé vált nálam!!!!!!!!!!

Miután megajándékozodtam a lemezjátszóval, sűrűn megfordultam a Sugár Keravillban, mert ott 100-250 Ft között lehetett kapni lemezeket. Ilyet-Olyat.
    Egy ilyen portya során jutottam hozzá a '85-ös "Crazy Peopla Right To Speak" albumhoz. Mivel nagyon sok cikk már nem szólt róluk semmilyen tini-magazinban, ott szembesültem azzal, hogy akkor már csak hárman vannak. És a hajuk is visszafogottabb lett, de a zene, az valami szenzációs!!!!!!!!!!
    Kicsivel késöbb a "White Feathers" album is befutott. Mivel addig sosem hallottam eme lemezt, akkora örömet nem okozott, mint a másik kettő, de azért nem rossz.

Sajnos amikor a zenekar igazán ZENÉLT már nem volt jelentős tényező a zenei palettán. Szerintem az igazán "mélyen" Kajagoogoo-s ember a Limahl nélküli időszak termékei miatt rajong. Bátran idevehetjük az Ellis Beggs & Howard lemezeket is.

Folyt. Köv.
  • Wescone
    Mit sikerült elkövetned a "80-as években" Tyia?
  • Tyia
    Mivel a Kajagoogoo téma annyira szerteágazó és rejtelmes, próbálom több részre bontva előadni, mivel annyira sok embert érdekel, hogy az eszméletlen.

Olyan olvasottságom lesz. Hujjujj!!
    Semilyen.
  • Tyia
    Szép Napot!

A "jófajta" lebőgésem után, amit a 80-asben sikerült elkövetni, úgy döntöttem: maradok ott ahova való vagyok.

A nagyszerű és semmihez sem hasonlítható New Wave zenénél.

Éljen!
  • Tyia
    1. CD 526 Mb
    2. Cd 497 Mb
  • Tyia
    Huha, 550 körül lehetett...a másik valamivel kisebb.
  • Tyia
    Gondolom vissza lehet csinálni, de bonyolítja a helyzetet, hogy most nincs CD írom...Pendrive-on viszem mostanában Anyámhoz...
  • Wescone
    A flac hány mega volt?
  • Tyia
    Nem mert kódolás után a flac-et kidobtam....a második rész meg 20% körül tart, még kell vagy 2 nap...már csak azért is, mert nem mindig megy a gép...