4487
Oldies Music 1.0
'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje
Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,
Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....
A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
-
#1530 Az nem, köszi. -
#1529 vagy nem köll? -
#1528 talált, albumokat is tudnék, de csak kb. 192-ben per pill -
#1527 Akkor nyilván a "Nowhere Girl" lesz...in Flac -
#1526 nem
-
#1525 A B. Movie album lesz? -
#1524 Várjuk Őket nagy szeretettel... -
#1523 Szerintem itt megfelelőek az arányok... -
#1522 New Model Army meg B. Movie? Mert jöhetnek ezek is, majd, hogy legyen máskorra is valami. -
#1521 Igen, de ne CSAK mellébeszélés legyen... -
#1520 Én örülök neki, ha van egy kis "mellébeszélés", mert legalább nem OLYAN száraz a totyik.... -
#1519 A The Catch-től ismerek két albumot, de sajnos a 25 years-en kivül nincs igazán említésre méltó daluk. Viszont ez teljesen jó.... -
#1518 Na de ne csak mellébeszélés legyen:
[URL=http://www.multiupload.com/GURXDWP4PW]The Catch - 25 Years (Original 12" Mix) 1984 (flac)[/URL] -
#1517 "Sörivó vagyok, igyon vizet máááás..." -
#1516 Tejívó vagyok bele is halok... -
#1515 Csak mert előkerült egy LP tőlük, még 88-ban vettem egy beteg pillanatomban. Meghallgattam és jobban tetszik, mint annak idején. -
#1514 Ne tessék komolytalankodni....mert ez egy igen komoly totyik. -
#1513 Talán nem jártál szerencsével velük? -
#1512 Azt inkább hagyjuk. -
#1511 Komám ez a fórum kegyetlen... aszongya 15 möpönként küldhetek üzenetet BIZTONSÁGI okokból.... aztán meg duplikált üzenet nem küldhető. -
#1510 Bezony - meg még 90 perces CD is létezik. -
#1509 Ossian jöhet? -
#1508 khmmm! -
#1507 Tegnap voltam Anyámnál és én is erre jutottam....
Már ezt is tudom. Az evolució megállíthatatlan... -
#1506 A jó életbe! Hogy sikerült elkövetnem: a melyik természetesen nem pontos jé a csodás nyelvünk helyesírása szerint... -
#1505 Persze, hogy nem.
Föleg itt a hazai pályán. -
#1504 Az a flac a maga 526 megájával, amit átkonvertáltál wavba és lett 842 mega, a játékidő még mindig 79 perc... TÖKMINDEGY, bármejiket írod ki cd-re (de nem adatként), hidd el pont jó lesz! És pont.
-
#1503 Jól van - nem vagy reménytelen eset. -
#1502 Már tudom...Életlen baltával ne mossak ablakot... -
#1501 És mi a tanulság ebből? -
#1500 Egy szart átlinkeltem, megadott jelszó nélkül....
Ezt a szégyent. -
#1499 1. rész. (A Kajagoogoo, a kedvencé válás ütvesztői - visszaemlékezés)
1982-1983.
Akkoriban keztem el zenéket "gyüjtögetni". vadászatról akkor még nem lehetett szó.
Apám orsós Tesla magnójára zavartam fel a remekműveket. itt volt képes helyet foglalni leendő kedvencemtől az "Ooh To Be Ah" cimű szerzemény.
Arra nem emlékszem milyen katartikus élményt nyújtott, de arra igen, hogy többször oda-vissza csévéltem, a családom nagy örömére...
Ez a magnó ki...és osztályrészem lett egy Philips rádiós-magnó.
A kedvenccé válás egyik legfontosabb állomása, talán az volt amikor a "White Feathers" cimű dalt voltam szives megszerezni. Szerintem ez az az alkotás ami nem hiányozhat semmilyen 80-as válógatásról, de sajna a kedves összeállító-szerkesztő mihaszna lények mindig a "Too Shy"-t tolják föl.
Szerintem ez a dal a pályafutásuk leggyengébb műve....
Ha jól emlékszem, más számot nem is hallottam (addig) arról a lemezről.
Kaptam Karácsonyra (1984) egy lemezjátszót. Hozzá 4db lemezt. Köztük volt az "Islands" album. Kevés nap telt el úgy, hogy ne dobtam volna fel a készülékre.
Van elözmény is. Ebben az időben már állandó fülelője voltam a magnósoknak szánt műsoroknak. Azt hiszem az akkori 3. Műsoron volt a Magnóról Magnóra vagy valami ilyesmi. A műsorújságban (abban az egyben) fel voltak tüntetve, hogy miket játszanak le. Mindig volt a dalok elött egy kis kommentár.
Az egyik szám a "Turn Your back on me" volt. Egyik haverommal elmentünk volna valahova a műsor időpontjában, de aztán mégsem. Nagy mázli volt, mert ez a dal minden idők legnagyobb kedvencévé vált nálam!!!!!!!!!!
Miután megajándékozodtam a lemezjátszóval, sűrűn megfordultam a Sugár Keravillban, mert ott 100-250 Ft között lehetett kapni lemezeket. Ilyet-Olyat.
Egy ilyen portya során jutottam hozzá a '85-ös "Crazy Peopla Right To Speak" albumhoz. Mivel nagyon sok cikk már nem szólt róluk semmilyen tini-magazinban, ott szembesültem azzal, hogy akkor már csak hárman vannak. És a hajuk is visszafogottabb lett, de a zene, az valami szenzációs!!!!!!!!!!
Kicsivel késöbb a "White Feathers" album is befutott. Mivel addig sosem hallottam eme lemezt, akkora örömet nem okozott, mint a másik kettő, de azért nem rossz.
Sajnos amikor a zenekar igazán ZENÉLT már nem volt jelentős tényező a zenei palettán. Szerintem az igazán "mélyen" Kajagoogoo-s ember a Limahl nélküli időszak termékei miatt rajong. Bátran idevehetjük az Ellis Beggs & Howard lemezeket is.
Folyt. Köv. -
#1498 Mit sikerült elkövetned a "80-as években" Tyia? -
#1497 Mivel a Kajagoogoo téma annyira szerteágazó és rejtelmes, próbálom több részre bontva előadni, mivel annyira sok embert érdekel, hogy az eszméletlen.
Olyan olvasottságom lesz. Hujjujj!!
Semilyen. -
#1496 Szép Napot!
A "jófajta" lebőgésem után, amit a 80-asben sikerült elkövetni, úgy döntöttem: maradok ott ahova való vagyok.
A nagyszerű és semmihez sem hasonlítható New Wave zenénél.
Éljen! -
#1495 1. CD 526 Mb
2. Cd 497 Mb -
#1494 Huha, 550 körül lehetett...a másik valamivel kisebb. -
#1493 Gondolom vissza lehet csinálni, de bonyolítja a helyzetet, hogy most nincs CD írom...Pendrive-on viszem mostanában Anyámhoz...
-
#1492 A flac hány mega volt? -
#1491 Nem mert kódolás után a flac-et kidobtam....a második rész meg 20% körül tart, még kell vagy 2 nap...már csak azért is, mert nem mindig megy a gép...