Oldies Music 1.0
'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje
Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,
Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....
A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
-
Bronski Beat
Ez sem ismeretlen zenekar.
Az 1984-es "The Age of Consent" albummal robbantak be a zenei köztudatba.
Ütös dalaik a "Why?", a "Smalltown Boys" és a Donna Summer féle "I Feel Love" (Marc Almond közreműködésével) voltak. Nekem a "Junk" és a "Screaming" tetszett igazán....
A jóarcú Jimmy kiszállt, hogy a hasonszőrű Richard Coles-szal megalakítsa a számomra hallatlan ócska Communards duó(?)-t
A többiek marha nagy bánatukban kiadtak egy remixeket, és eddig kiadatlan, Sommerville által felénekelt dalokat tartalmazó korongot 1985-ben. A címe: Hundreds & Thousands.
1986-ban találtak egy jó énekest: John Fostert.
Vele vették fel a "Truthdare Doubledare" lemezt. Ezen 1 igazán nagy dal született. Igen, igen a "Hit That Perfect Beat" című.
Igazából volt itt még néhány csemege: pl.:a "Punishment Of Love", a "Dr. John" és a "This Heart".....
Azt, hogy miért nem kerültek vissza az első vonalba, azt a Jó Ég tudja. Volt még egy utolsó nagy dobásuk Eartha Kitt-tel az a bizonyos "Cha Cha Heels" című dal.
Az utolsó sor lemez 1995-ben jelent meg. Túl sok szót nem érdemel a dolog, mert ez egy kalap szar. Tele korhű kopogós számmal. Egyetlen pozítivumot tudok kiemelni, hogy csak ezen a lemezen van rajta a "Small Town Boy" unplugged verziója, "Runaway" cimmel....Én úgy tudom, hogy ezen a lemezen már nem Foster énekelt, de hogy ki azt nem tudom...
2009-ben Steve Bronski részese volt Marlonski(a) Dragon Fly cimű kompozíciójának.
Majd jön 3 különleges dal...