4487

Oldies Music 1.0

'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje

Flag Counter

Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,

Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....

A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
  • kaposi1
    Gondoltam hogy neked megvan!
    Nem is neked szántam!
  • Musachy
    Megvan. Csak épp nem nagyon tetszik.
  • kaposi1
    Sziasztok!

Andy Bell - Non-Stop (2010)

Performer: Andy Bell
    Album: Non-Stop
    Genre: Synth-pop
    Year: 2010
    Format: FLAC (image + .cue)
    Bitrate: lossless
    Covers: in archive
    Amount of tracks: 10
    Size RAR: ~ 355 mb

01. Running Out 3:25
    02. Call On Me 3:50
    03. Subject / Object 3:44
    04. Say What You Want 3:35
    05. Will You Be There? 3:30
    06. Slow Release 3:39
    07. Touch 3:31
    08. Non-Stop 3:31
    09. DHDQ 3:17
    10. Honey If You Love Him (That's All That Matters) 4:56

Download
  • Musachy
    Megjelent Andy Bell (Erasure) új lemeze is Non-Stop címmel, hát elég fura. Az Erasure-ben sokkal jobb volt.
  • Tyia
    Ez egy kivégzés...
  • Musachy
    Na ez sem semmi gyilkosság:

Old Order - Blue Monday (A.Hunts 2008 Original Vocal Mix)
  • Tyia
    Elöbb még egy kis Bronski Beat...

Jonathan Hellyer

1989 ben lett az énekes, tehát a Cha Cha Hells című dalon Ő nótázott Eartha Kitt-tel, viszont a Rainbow Nation lemezen újra John Foster énekelt. Tehát a Smalltown Boy akusztikusát is Ő tolja...nagyon jól.

Eldőlt ez a dilemma is...
  • Musachy
    Ühümm.
  • Tyia
    Kajagoogoo utóélet? hmmm?
  • Tyia
    Nem szeretem a a kemény rockzenét
  • Musachy
    Csak semmi szentimentalizmus!
  • Tyia
    Megnéztem.

A két dal: egyforma!

Akkor ennek tudatában módosítom az alábbiakat:

"Az utolsó sor lemez 1995-ben jelent meg. Túl sok szót nem érdemel a dolog, mert ez egy kalap szar. Tele korhű kopogós számmal. Egyetlen pozítivumot tudok kiemelni, hogy csak ezen a lemezen van rajta a "Small Town Boy" unplugged verziója, "Runaway" cimmel....Én úgy tudom, hogy ezen a lemezen már nem Foster énekelt, de hogy ki azt nem tudom..."

Javítás: Az utolsó sor lemez a 90-es évek derekán jelent meg. Túl sok szót nem érdemel a dolog, mert ez egy kalap szar. Tele korhű kopogós számmal. Egyetlen pozítivumot tudok kiemelni, hogy ezen a lemezen van rajta a "Small Town Boy" akuszkikus változata...Én úgy tudom, hogy ezen a lemezen már nem Foster énekelt, de hogy ki azt nem tudom..."

Elnézést a hibáért. Úgy látszik nem vagyok alkalmas a New Wave zenekarok utóéletét bemutatni...
  • Musachy
    Erről lenne szó...
  • Musachy
    Azt írja all vocals: Jonathan Hellyer

mindjárt csinálok empét...
  • Tyia
    Megállapítok:

A discogson látom a 94-es kiadást.
    Viszont a wikipedia szerint csak nincs 94-es, csak 95-ös kiadás.
    Namármost, ha hinni lehet bármelyik forrásnak akkor velem ezt történt:

Hozzájutottam egy 95-ös keltezésű lemezhez amin a (Wikipedia szerint nem létező) 94-es műsor van, úgy, hogy bonus track-ként szerepel a Smalltown Boy (acoustic radio edit), mint Runaway (Unplugged).

Az a baj, hogy a wikipedia nem részletezi a lemez tartalmát....

Már csak az a kérdés még mindig, hogy egy dalról beszélünk-e.
    Mert, ha igen akkor egy szerű elírás van itt-vagy ott, amiről nem tehetünk, de ha nem...

Mindjárt megnézem, mos' má' kezd idegesíteni...
  • Tyia
    És a két dal tök ugyan az?

• Musachy
    Pontosabban ZYX Music Gmbh
  • Musachy
    "Sor". Címe: Rainbow Nation, kiadás:1994, ZYX Records.
    Majd egy évvel később már csak 11 számmal jelent meg.
  • Tyia
    Nekem 1995-ből van egy harmadik személy által letöltött albumom, azon a bonus track (12. dal) az említett nóta....és nem Jimmy Sommerville énekli hanem, John Foster, vagy az utóda...akit nem tudom ki..még mindig.

Sor lemezről beszélek...

ZYX kiadás nem válogatás album?
    Ezt a kiadást nem követtem figyelemmel, itt az acoustic radio edit-et ki énekli?

Végül is hót mindegy a dal létezik, és igen jól sikerült.
  • Musachy
    1994-es ZYX kiadáson az utolsó szám, a címe: Smalltown Boy '94 (Acoustic Radio Edit).
    A többi kiadáson nem láttam, csak 11 számot tartalmaznak.
  • musichunter
    Na itt is vannak!Communards
  • musichunter
    Kis türelem és jön 2 múzik ...csak a feltöltési sebesség 1 picit lassú...
  • musichunter
    Aki kicsit jobban bele akar mélyedni a Communards témához igaz angol!

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Communards
  • Tyia
    Jimmy Sommerville-ről én nem kivánok itt nagyon megnyílvánulni, mert a Bronski Beat első albumán való szereplésén kívül nem tudok róla más pozitívumot említeni.

A Communards-tól kezdődően kimondot "kék osztriga" zenét játszó lénye nem teljesen hozott lázba...

Ha valaki azonban fontosnak érzi az Ő további munkásságát bemutatni kélrem, ne habozzon...
  • Tyia
    Itt a 3. dal.
    Szintén a Rainbow Nation albumról.
    Kicsit kopog, kicsit idegesítő, de Bronski Beat...

Bronski Beat - Slow Down.mp3
  • Tyia
    Hallgassunk egy kis akusztikus Bronski Beat-et...
    Szerény semmitmondó véleményem szerint ez a legjobb Smalltown Boy átirat.
    Az 1995-ös Rainbow Nation album bonus track-je:

Bronski Beat - Runaway (Unplugged).mp3
  • Tyia
    3.05 - nél megcsodálhatjuk Steve Bronski korabeli fotóját is....
  • Tyia
    Az első különleges "dal":

• Tyia
    Kérem!
  • Tyia
    Bronski Beat

Ez sem ismeretlen zenekar.
    Az 1984-es "The Age of Consent" albummal robbantak be a zenei köztudatba.
    Ütös dalaik a "Why?", a "Smalltown Boys" és a Donna Summer féle "I Feel Love" (Marc Almond közreműködésével) voltak. Nekem a "Junk" és a "Screaming" tetszett igazán....

A jóarcú Jimmy kiszállt, hogy a hasonszőrű Richard Coles-szal megalakítsa a számomra hallatlan ócska Communards duó(?)-t

A többiek marha nagy bánatukban kiadtak egy remixeket, és eddig kiadatlan, Sommerville által felénekelt dalokat tartalmazó korongot 1985-ben. A címe: Hundreds & Thousands.

1986-ban találtak egy jó énekest: John Fostert.
    Vele vették fel a "Truthdare Doubledare" lemezt. Ezen 1 igazán nagy dal született. Igen, igen a "Hit That Perfect Beat" című.
    Igazából volt itt még néhány csemege: pl.:a "Punishment Of Love", a "Dr. John" és a "This Heart".....

Azt, hogy miért nem kerültek vissza az első vonalba, azt a Jó Ég tudja. Volt még egy utolsó nagy dobásuk Eartha Kitt-tel az a bizonyos "Cha Cha Heels" című dal.

Az utolsó sor lemez 1995-ben jelent meg. Túl sok szót nem érdemel a dolog, mert ez egy kalap szar. Tele korhű kopogós számmal. Egyetlen pozítivumot tudok kiemelni, hogy csak ezen a lemezen van rajta a "Small Town Boy" unplugged verziója, "Runaway" cimmel....Én úgy tudom, hogy ezen a lemezen már nem Foster énekelt, de hogy ki azt nem tudom...

2009-ben Steve Bronski részese volt Marlonski(a) Dragon Fly cimű kompozíciójának.

Majd jön 3 különleges dal...

• Wescone
    Köszönöm!!!
  • Tyia
    Egészségedre!!!
  • Wescone
    "Volt egyszer egy Europe, a sulirádióban a szünetben természetesen ez szólt...Hogy én mennyire utáltam öket."

...Hogy én mennyire imádtam és imádom mai napig... no nem őket hanem a zenéjüket!
  • Tyia
    Ennyit a Talk Talk zenekar utóéletéről...

Nagyon furcsa, hogy az ajánlott 4 project valamikor egy nagysikerű banda alkotói voltak....ki gondolná a hallottak után....
    ----------
    Jön a Bronski Beat...nem biztos, hogy ma...
  • Tyia
  • Tyia
    Én nem mondhatom magam mindenevőnek...sőt.

A 80-as években a Kajagoogoo volt az a zenekar, amely a zenit után is érdekelt.
    Arra gondolok, hogy a 3. albumuk, már nem volt akkora durranás, én mégis kiálltam a suliban mellette, akkor amikor dühöngött az italo- és DM-láz.
    Érdekes, hogy csak sokkal késöbb ért be nálam a Synth muzsika.

Volt egyszer egy Europe, a sulirádióban a szünetben természetesen ez szólt...Hogy én mennyire utáltam öket.

Az italoval viszonylag jóbarátságban voltam (vagyok), bár olyan nagy ismereteket nem szereztem az előadókról, mint amilyet feltételezek néhány italomágusról...a 80-ason. (n.n.)

Mai zene:

A kimondottan napjainban képződött slágerzenétől totálisan elhatárolódom. Viszont a Downtempo stilus kimondottan tetszik és a Nu Jazz is érdekesnek tűnik...
  • musichunter
    "
    Az én véleményem az, hogy nagyon sok számít a szülőtől, hogy megnyissa a gyermeke elött a zenei világ sokszínűségét..."

Szerintem is!

Én elég nehezen bírom rávenni a gyermekemet,hogy néha hallgasson mást is ne csak a mai tuc tuc múzikot!
  • atiapuka
    Persze cimbikém, neked is igazad van. Az, hogy egy gyerekre mi van nagyobb hatással, az nem, legalábbis nem csak a szüleitől függ.
    Hanem attól, hogy a gyermek hol és kivel tölti a legtöbb idejét, milyenek a pajtásai. De a fiam eléggé otthon ülős típus (mint az apja), s zenét inkább akkor hall, amikor itthon van. Az iskolán kívül nem jár el szórakozni, max. az isiben vagy az osztálykiránduláson mutatnak egymásnak zenéket a mobilon. Pl. szereti Boris Godunov számát, meg a freestyle-t, amit az osztálytársaitól hallott.
  • Musachy
    Én is mindenevőnek vallom magam, bár legnagyobb hatással a 80-as szintpop volt rám. 80-as, kilencvenes évek zenéiből szólt itthon mindig is a legtöbb, ennek ellenére a kamaszlányom kedvence a Nightwish... az emberre a legfogékonyabb korában a társai vannak legnagyobb hatással. Talán így szerettem meg én is az én kedvenceimet.
  • atiapuka
    És visszatérve gyermekeink zenei ízlésére való (rá)hatására, nálam visszafelé is elsül.

A mai zenéket én abszolút nem ismerem, ezért nem is jelentenem ki, hogy tetszenek-e vagy sem. Viszont a kamasz fiam ilyeneket is hallgat a youtube-on, és bizony vannak számok, amiket Ő szeretettett meg Velem. Pl. ilyenek a vb zene, az a zászlós, vagy a már említett Green Day egy-két száma, meg még nem tudom, hogy mik. És véleményem szerint ez nagyon jó, hogy Ő is tud rám hatni a mai, fiatalos zenékkel.