Oldies Music 1.0

'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje

Flag Counter

Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,

Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....

A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
  • Tyia
    Szerintem abban az időben ahány fiatal (bármilyen nemzetiségű) annyi lemez megjelenését várta.
    Nagyon jó volt akkoriban a felhozatal és nem voltak drágák a lemezek sem. Úgy érzem senki sem volt elégedetlen a kedvencétől származó "új" mű meghallagtásakor...
    A mai előadók albumairól ez nem feltétlenűl mondható el...1-2 húzódal azt szevasz...
    Nem hiszem, hogy a Bronski Beat, a Duran Duran, a Kajagoogoo, az Alphaville, a Naked Eyes, a Human League (és most még ide irhatnék 600 előadót) kedvelői rossz szájízzel csomagolták volna vissza a frissen vásárolt albumaikat az első hallgatás után...sőt még vagy 3x lejátszották, mert ugye "evés közben jön meg az étvágy"
    Legalábbis én így tettem.

Nagy szerencsének tartom, hogy a 80-as években voltam tizenéves, és (fűl)tanúja lehettem kiváló zenekarok előadók alkotómunkájának.
    Rettenetes sok műfaj élte ekkor virágkorát, ill. indult utnak, mint ezt mindannyian nagyon jól tudjuk.
    Szerencsétlen megfogalmazással még azt is mondhatnám, hogy a zenevilág majdnem olyan változatos volt, mint a természet...
    Gondolom az sem véletlem, hogy a 80-as évekhez köthető totyikok a leglátogatottabbak.
    Ahhoz képest, hogy csak januárban indultunk és vannak meglehetősen döcögős időszakok, ez sem megy rosszul.
    Irtam régebben, hogy az indexen van egy New Wave topik.
    Na az 11 év alatt ért el asszem 120 körüli hozzászólást....

Néha úgy érzem a New Wave a zenepalettán olyan, mint az egyiptomi fáraók között Ehnaton...