4487

Oldies Music 1.0

'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje

Flag Counter

Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,

Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....

A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
  • atiapuka
    Én is úgy vagyok vele, hogy nem árt néha ilyenekről is beszélni. Legalábbis engem sokkal jobban érdekelnek a zenei linkek mellett az ilyen típusú 'dumák', mint az ilyen bitráta meg az olyan lossless minőség. De hát szerintem ezzel nem sokan vagyunk így.
  • Tyia
    Csak bátran...

Engem érdekelnek az ilyen okfejtések...
    Nevezzük fél off-nak
  • Tyia
    Ugyan már.

Jó gondolat volt!

• atiapuka
    Bocsesz ám az off-ért.
  • Tyia

Bark Psychosis - From What Is Said To When Its Read .mp3
  • atiapuka
    Én a 2. albumot hallgattam egyszer régebben, de nekem igazán csak 2 szám tetszett róla. Persze ízlések és pofonok.
    De szerintem az sem rossz dolog, ha az embernek van egy-két kedvenc stílusa, de azért a többi stílusban is talál pár magának való számot.

Én eléggé mindenevő vagyok, és szerencsére a fiam is az. Mindig többféle zenét hallgattattam vele, Mike Oldfiled-tól kezdve komolyzenén keresztül a reggie és italo-ig. És mindenben talál Ő is olyat, ami tetszik. Érdekes, mert több 'gyerek' ismerősöm van, s egyik sem ilyen. Az egyik keresztlányom csak mulatósokat hallgat, a másik ismerősöm csak rock zenét (vagy a Green Day, Linkin Park nem tudom minek számít).

Az én véleményem az, hogy nagyon sok számít a szülőtől, hogy megnyissa a gyermeke elött a zenei világ sokszínűségét...
  • Musachy
    Pardon... ez a válasz musichunter #1302-es hsz-ére ment.
  • Musachy
    Az jó, amint rámutattam, csak rosszul linkelted be.
  • Tyia
    Az 1995-ös Herd of Istinc albumról:

'O' Rang - Mind On Pleasure .mp3 (8.67 MB) http://www.multiupload.com/AWI1JXKXF4

Szerintem ez jó dal...
  • Tyia
    Én is hallottam 1-2 dalt tölük, de felejtős...
  • Tyia
    Ime Mark Hollis egyik dala:

Mark Hollis - The Gift .mp3

Egyetlen szoló albuma ismert elöttem 1998-ból, aki a dal meghallagatása után hanyatt-homlok Mark Hollis lemezt akarna vanni, annak sajnos nem tudok segíteni, hogy melyik lemezboltban kapható...:)
  • atiapuka
    Egyébként egyszer hallgattam egy lemezüket, de igazán nem fogott meg. Pedig New Ordert és a PSB-t is szeretem.
  • atiapuka
    Azaz, Tennant-ra tippeltem, de lusta voltam utánanézni.:)
  • Tyia
    Jaja.

Niel Tennant meg egy Smiths-es gitáros...is
  • Tyia
    Ami engem érdekel az megvan:

1-3 album és két remix cucc...
  • Tyia
    Talk Talk

Valószinűleg nincs olyan korunkbeli ember, ki ezt a zenekart ne ismerné.

Hiszen már a debüt album - a 1982-es "The Party's Over" - tartalmazott néhány igen kiváló művet, hogy csak a "Talk Talk", a "Today", vagy a címadó dalt említsem...

A második album - a '84-es "It's My Life" - volt az igazi tuti lemez, olyan dalokkal, mint a "Dum Dum Girl", "Such a Shame", a "Reneé", az "It's My Life"...

A harmadik lemez - az 1986-os "The Colour Of Springs" - már másabb hangzású mint elődei, de még mindig vannak rajta nagy dalok: "Happiness Is Easy", "Living Another World", "Give It Up"....

Az utosó két album a "Spirit of Eden"(1988) és a "Laughing Stock"(1991)megvalósítja a "hogyan forduljunk ki magunkból" elméletet.
    Lehet, hogy az akkori alternativ zenekedvelőknek tetszett, de a Talk Talk rajongóbázisa szerntem feladta a "harcot", csak úgy, mint a kiadó...

1991-ben a "nagy siker" hatására jól szétszéledtek.

Késöbb még kiadtak különféle válogatás- és remixalbumokat...

Általam 4 project ismert, amely a Talk Talk romjain keletkezett:
    Mark Hollis szoló,
    az 'O'Rang zenekar (talán ez ismert valamennyire), a Heligoland és a Bark Psychosis.

Azt nem lehet mondani, hogy bármelyik leképződés egy kicsit is folytatta volna az első 3 Talk Talk lemez hagyományait....

Folyt. köv.
  • atiapuka
    Szia cimbi!

Az Eletronic-ban volt még az egyik Pet Shop Boys fiú is, nem? Vagy rosszul emlékszem?
  • musichunter
    Ha már szóba került a Talk Talk nálam 1 best of albumocska van te hogy állsz velük???? Tyia.
  • musichunter
    Én nyitott vagyok a dologra!
  • Tyia
    Hát persze!
    Ez már igy szokott lenni..

Ezt csak érdekességként mutattam, hogy van ilyen is.
    A Flunk nevű, asszem dán formáció pedig leginkább a trio-hop/downtempo "szakterületen" mozog.

Elszállós, nyugis zene 2005-6-ból... Igazából itt nincs is helye, csupán a dal eredetije köti össze a New Wave-vel....

Ejjjhh, ha hallanád, hogy a Talk Talk, művészei mit műveltek az új évezredben....de még az A-HA különféle projectjei is hót eltérő dolgokat végeztek, mint a kezdetekkor...

Majd mutatom....de tényleg csak érdekességből....
  • musichunter
    "Valószinűleg nem ez a legpörgősebb feldolgozása a dalnak"
    Ebben nincs vitánk az már bisztos!
    az eredeti azért jobb!
  • Tyia
    Cimbi!

Hogy tetszett a Blue Monday átirat???
  • Tyia
    "Nem tudtam kivárni, bele-bele tekertem, 2 perc alatt vége lett és ez benne a jó"

Pótolhatatlan zenei élménytől fosztottad meg magad....főleg ha f8 lett osztályrésze a dalnak.

Javaslom meghallhatásra Elton John & Millie Jackson "Act of War" cimű duettjét Extended verzióban.
    8 és fél perc "zenei háború"

Eltekintek a belinkeléstől, mert nem illik a topik arculatába...
  • Tyia
    Háááát...nem vagyunk egy formák!

Nagy autó, hosszú nem egyszerű zene.

Ha az ember lófrál az utcán és elhalad mellette egy Chevy K-5 az valszeg jobban megnézi, mint egy Seicento-t...legalábbis én.

Ha a zene tetszik, akkor az szóljon jó sokáig.

Volt egy cimborám, akkoriban Rick Astley "Never Gonna Give You Up" cimű szarát volt képes felvenni egymás után X-szer egy kazira, hogy aztán sokáig hallgathassa...ez is egy megoldás.

Egy ujragondolt dal szerintem megtöri azt a sort, amit az album verziók unalma képez egy idő után.
    Gyakorlatilag egy új mű keletkezik, ismerős betétekkel...

Persze nem mindegy, hogy melyik dalról van szó...ami kicsit is nem tetszik az nemhogy hosszú változatban, de semmilyen formában sem szennyezi a környezetemet.
  • upet
    Nem tudtam kivárni, bele-bele tekertem, 2 perc alatt vége lett és ez benne a jó.
    Egyébként nem rossz, van benne pár jó effect, csak nagyon vontatott.
  • upet
    Tiszta, egyszerű kis zene (már kutatom), a videó is jópofa, a subaakármi nem érdekel, autóban is a kicsi egyszerű teccikérteni.
  • musichunter
    Szívemből szóltál Tyia!

jókat írsz egyébként!
  • musichunter
    Igazad van!

nem tudom mitörtént a feltöltésemmel!??
  • Tyia
    Szerintem abban az időben ahány fiatal (bármilyen nemzetiségű) annyi lemez megjelenését várta.
    Nagyon jó volt akkoriban a felhozatal és nem voltak drágák a lemezek sem. Úgy érzem senki sem volt elégedetlen a kedvencétől származó "új" mű meghallagtásakor...
    A mai előadók albumairól ez nem feltétlenűl mondható el...1-2 húzódal azt szevasz...
    Nem hiszem, hogy a Bronski Beat, a Duran Duran, a Kajagoogoo, az Alphaville, a Naked Eyes, a Human League (és most még ide irhatnék 600 előadót) kedvelői rossz szájízzel csomagolták volna vissza a frissen vásárolt albumaikat az első hallgatás után...sőt még vagy 3x lejátszották, mert ugye "evés közben jön meg az étvágy"
    Legalábbis én így tettem.

Nagy szerencsének tartom, hogy a 80-as években voltam tizenéves, és (fűl)tanúja lehettem kiváló zenekarok előadók alkotómunkájának.
    Rettenetes sok műfaj élte ekkor virágkorát, ill. indult utnak, mint ezt mindannyian nagyon jól tudjuk.
    Szerencsétlen megfogalmazással még azt is mondhatnám, hogy a zenevilág majdnem olyan változatos volt, mint a természet...
    Gondolom az sem véletlem, hogy a 80-as évekhez köthető totyikok a leglátogatottabbak.
    Ahhoz képest, hogy csak januárban indultunk és vannak meglehetősen döcögős időszakok, ez sem megy rosszul.
    Irtam régebben, hogy az indexen van egy New Wave topik.
    Na az 11 év alatt ért el asszem 120 körüli hozzászólást....

Néha úgy érzem a New Wave a zenepalettán olyan, mint az egyiptomi fáraók között Ehnaton...
  • Tyia
    Nem az enyém volt...
  • Wescone
    Szevasztok Tagok!
    Az 1284-es hsz. valóban duplázott volt. olyannyira, hogy egyik törlésekor eltűnt mindkettő - sajnálom!
  • Musachy
    Szerintem ÍGY jobb lesz...
  • musichunter
    Nos akkor 1 kis vidiós anyag New Order módra!

New Order
  • Tyia
    Bizonyára tudjátok, hogy a nagy sikerek után a New Order tagjai más projectekben is "előfordultak".
    A legismertebb az Electronic.

Én most egy másik leképződésből adnék egy kis izelítőt:

The Other Two - Tasty Fish (1991)

katt
  • musichunter
    Én nem bánom csipem a zenéjüket .
    A kollégám kisegített pár albummal.
    Ezen felbuzdulva estére elő is veszem őket némi hallgatás céljából!
  • Tyia
    Úgy látom kialakult egy New Order Fan Club
  • kaposi1
  • musichunter
    És a kedvenc New Order!

Sajnos a vidió beszúrás nem megy még...
    a kedvenc!
  • musichunter
    new order
  • musichunter
    "Abban az időben a DM mellett az ő lemezeik megjelenését várták leginkább az angol fiatalok."
    Szerintem kis hazánkban is várták 1 páran!