• bambusz76
    "Oly sokszor fejtettem etz már ki, őszintén szólva unom kicsit. A természettudomány materialista, pozitiista. Ez azt jelenti, hogy van egy szűrő, amin csak azt engedi át, ami léteik, kísérlettel bebizonyítható, hogy a világ étnyleg olyan, amilyennek hisszük, és csak olyan dolgot ír le, ami mérhető. A science szerint a vigá megismerhető, és ezért folyamatosan bővíti a modelljét, de csak akkor, ha a dolog, mivel bővítem, tapasztalatokkal, kísérletekkel, mérésekkel alá van támasztva. Ily módon lehetetlen, hogy a modellbe olyan dolog csöppenjen be, ami nem felel meg a valóságnak, vagyis ami nem igaz. A fizikakönyveket nem átírják pár évszázadonta, hanem kibővítik. Tehát a természettudomáynak feltétel nékül lehet hinni. Minden, ami a természettudományos modellen kívül van, az ellenőrizhetetlen, ezáltal képzelgés, hit."

Amit irtal, az rendben van, de szerintem ez az egesz megfordithato. Tehat a mendemondak, es balladak, tanito mesek, levezethetok valos, megtortent esemenyekre.

Ha mindenki csak azt tartana elfogadhatonak amit mar egyszer bebizonyitottak, vagy ugy veltek, hogy bebizonyitottak, akkor egy helyben allnank, nem haladnank semerre.

Amig nincs megcafolhatatlan bizonyitek az epites modjara es korara es miertjere, addig ez is csak egy elmelet. Az persze nyilvanvalo, hogy a legnépszerubb elmelet.