Pares#215
Kezdjük ott, hogy nem az én történetem, hogy az Istenek az égből érkeztek.
"Az azték piramisok és a zikkuratok (sumér piramis) a bizonyítéka annak, hogy az ókori népek is foglalkoztak a piramisokkal. És itt nem arra kell gondolni, hogy azrét vannak piramisok minden népnek, mert mindenhol jártak UFO-k, hanem az bizonytja, hogy az ember művei, mert a több piramis is embri kéz műve, és ott sem említenek semmiféle földönkívülieket. Az hogy lebecsülitek az ókori tudósokat, és műveiket, egy rendkívüli hiba."
Itt pedig kifejtetted, hogy tökéletesen fingod nincs az egészről, ugyan azokat írod le, amit már valakitől hallottál, mellesleg ezek az állítások bőven nem igazak...
Daniken is ember, tévedhet, és tévedett is nem egyszer, ahogy az kiderült az eltelt évtizedek során. Mi lenne, ha a könyveire úgy tekintenél, mint a tudományra? Fejlődik. Bár az újabb könyveit nem olvastam (az utolsó amit olvastam, 2000-ben íródott, asszem, de lehet, hogy az csak a magyar kiadása volt, tudom, bűnös vagyok, bár még nem gyóntam meg egy archeológusnak sem a vétkeimet). Persze őt ezért rögtön megkövezték, ellentétben a tudósok ezreivel, akik persze sose tévedtek. Azt se felejtsük el, hogy vele kapcsolatban is sajnálatos módon írtó sok urban legend kering a neten, főleg úgy, hogy valahol valaki írt egy "hozzáértő" kritikát, a sok emberke, aki meg bele se olvasott egy könyvébe se, az meg persze elhiszi a kritikusnak, hogy az a csúnya gonosz Daniken ilyet meg ilyet mert mondani.
Nem szabad átesni a ló egyik oldalára se. Daniken a könyveiben felvetett jópár érdekes kérdést, és azokra itt-ott próbálta kifejteni véleményét. Sok esetben én sem értek vele egyet, nem is érthetek, ha utólag kiderült, hogy nem igaz, de azt is vegyük figyelembe, hogy a könyveiben (amikből az elsőket már lassan jó 40 éve írta) felvetett kérdések többségére csak évtizedek múlva (vagy még azok után se) jött ilyen-olyan válasz. Azért olyan szinten hasznos ezek szerint Daniken munkássága, hogy az addig "kínos" kérdéseket csak Daniken miatt próbálják megfejteni.
Én nem úgy vagyok ezzel, hogy most nekem van egy ilyen Zufós elméletem, nos jóvan, engem inkább csak azok a dolgok érdekelnek, amikre az archeológusok is csak vakargatják a fejüket, ráadásul ha a helyi folklórnak érdekes történetei vannak. Jólvan. Utólag tudnak rá mondani egy ésszerű magyarázatot, oké. De ha évek múltán is csak odáig jutnak, hogy "hát ez valószínűleg egy virágszirmokkal teli lélekjáratot ábrázol"...
De ha megbocsátasz, erről most kedvem és időm sincs bővebben írni. Maradjunk annyiban, hogy közel sem elegendő az egy vitához, amit ebből a témából tudsz. Esetleg googlezz ezek után a szavak után: Puma Pumku, Bep-Kororoti, Vimana, stb.