TomecK#208
Nekem is van egy elméletem bibbííí. Szerintem 100% hogy emberek építették, gondoljatok bele, a magyarok is felhúzták a Nándorfehérvári várat, igaz sokkal jobb volt akkor már a technikai (bár szerintem a középkor és ókor között nincs technikai külömbség, lehet, hogy az ókoriak fejeltebbek voltak) szal ők is megcsináltak egy kibaszottnagy várat kibaszottnagy kövekből, igaz ezek közel nem akkora méretűek de nem is annyi emberrel és idő alatt épültek...
Nah, szerintem meg úgy csinálták az egész piramis dolgot, hogy ástak egy baszottnagy lyukat ez volt a kamra belseje, aztán belpottyantották a legnehezebb tehertartó köveket, ezzel meg is van a föld alatti rendszer, amikor már földszinthez értek akor meg körüs körül vagy mindig más felől nem túl nagy lejtésszögű emelkedőket csináltak és arra felhúzták a köveket majd pedig szépen helyükre pottyantották, nem volt ott olyan hatlamas emelgetés. Voltam a piramisoknál és én nekem nagy csalódás volt, szerintem közel nem olyan lenyűgöző teljesítmény sőt nekem kissé kicsinek is tűntek, nem úgy mint a filmekben. De akár csinálhattak szerpentint is a piramis köré hogy tovább vigyék a köveket. Elvégre ha azt nézed a Piramis sem más mint egy hegy, és 140 m -nél sokkal magasabb hegykre is cipeltek fel hatalmas terheket egyszerű emberek, erre találták ki a szerpentint. Szal aki nem hiszi (és teheti) menjen oda nézze meg és szerintem rájön, hogy ez annyira nem is olyan elképzelhetetlen dolog. A kőtermelésről meg annyit hogy az szerintem az volt a legkisebb gondjuk.
Szerintem ha ezeket a hozzászólásokat akkori egyszerű építőmunkások olvasnék fognák a fejüket, hogy úristen ezt, hogy nem tudja felfogni ez a sok túlfejlett marha ???