• bambusz76
    Koszonom valaszod, sikerult megnevettetned.
    Epikurosz, megnyugtatlak, szerintem sem az UFO-k epitettek a piramisokat. Emberek epitettek, csakhat ugye senki sem tudja biztosan hogy hogy, es foleg, hogy mikor.

"Miért építették fel a dubaiak a Burdzs Kalifát? Az amcsik a Brooklyn Bridget vagy az Empire State Buildinget vagy a Szabadság szobrot? A kínaiak a Nagy Falat? A kínaiak a Mao mauzóleumot? Az észak-koreaiak Kim Ir-szen mauzóleumát? Vagy ott van a Kremlben a Lenin mauzóleum.
    Stonehenge. Angkor. Mexikói piramisok. Húsvét-szigeteki szobrok.
    Kínai agyaghadsereg."

- Nem ertetted a kerdest, en irtam felrerthetoen: nem a funkcioja a lenyeg, hanem a miertje... tudod, akkoriban kb 500 ezer ember elt a birodalomban, innen nezve a tobb ezer munkast foglalkoztato epitkezes, hatalmasnak szamitott. Kheopsz farao valoszinuleg hihetetlen nagy tiszteletnek orvendett, hogyha az akkori munkasok eletuk nagyreszet az epitkezessel toltottek. Errol nem sokat tudunk, ugyanis egy pici szobrocska meg nehany feljegyzesen kivul nemsok maradt fenn rola.

"Amikor a Nagy Piramis felépült, épp kialakult az írásbeliség. Kr.e. 3000 körül. A kezdeti írásbeliség nyilvántartási és számadási céllal funkcionált, esetleg totemek, istenek ábrázolása, még nem volt szerepe a történetírás."

- Tehat ha jol ertem, nem tudtak irni, de megterveztek, majd kiviteleztek egy akar 20 evig is eltarto epitkezest. Tobb ezer munkas dolgozott rajta evekig, de senki nem irt rola egy szot sem. Meg egyszer, EGY SZOT sem jegyeztek fol.

"
    1. Mert volt ízlésük, nem szerették a giccset.
    2. Én erre tippelek: A falak festettek voltak, de teljesen lekopott a cucc. Később finomítottak ezen."

- Szoval nem szerettek a giccset... tehat nem diszitettek semmit arannyal, nem dekoraltak semmit hireoglifakkal, festmenyekkel.
    " A falak festettek voltak, de teljesen lekopott a cucc. Később finomítottak ezen."
    - Ez mar tenyleg vicces, annyi nagydarab sirrablo rohangalt a nagy piramis belsejeben, hogy ledorzsoltek a falakrol a festeket.

Nem az egyiptomi birodalom epiteszeit, kulturajat akarom lebecsulni, mert latom ez teged erzekenyen erint. A parszti jozanesz es az altalanos intelligencia, az ami arra kesztet, hogy koluljarjam a temat. Nem kell szajba ragni semmit, egyszeruen fol kell noni ahoz, hogy vannak mas velemenyek is. Szamomra a tortenelem konyvek csak egy iranyt adnak, de nem lehet 100%-osan epiteni rajuk.

udvozlet