• djhambi
    #370
    "A szlovákoknak azt tanítják, hogyha nincs 1918 -ban fordulat, az ott élő szlovákok már nem is lennének, elnyomásban éltek."

    Nekünk edig azt tanítják, hogy egyik világháborúhoz sem volt közünk, mindig a németek kényszerítettek minket. Pedig a monarcia az egy közigazgatást feltételez, közös vezetésünk volt, és az OMM kezdte a háborút, ergo az oszták-magyar közös hadsereg. Utólag persze mindenki keresi a maga hőseit pl. Tisza személyében, minden háborúnak vannak ellenzői, de azért mégsem tört ki forradalom az osztákok ellen... A 2. vh-ban jobban tükrözősik, hogy ki akartunk belőle maradni, de későn kapcsoltunk, és a nyilas hatalomávétellel a németek oldalán léptünk be a háborúba (a tény az, hogy beléptünk). A 2. vh után csak az elbitorolt területeket adták nekünk vissza, szóval a második büntit egész jól megúsztuk. (Lehet, hogy Trianon miatt.) Ezeket az apróságokat könnyűszívvel el szokták felejteni, mikor a töténelemről van szó. Én csak azt mondom, hogy ha Mátyásról van szó, az igazságosról, akkor őt történelemformáló személynek tekintjük, és büszkék vagyunk rá, bátran elemlegetjük, de ha valami balul elsült beszélünk, akkor a németek kényszerítettek, és letagadjuk Szálasit. Ez ugyanolyan történelemhmisítás. Én azt állítom, hogyha megnyerük volna a 2. vh-t, akkor az nagy magyar győzelem lenne, és Szálasi lenne a nemzeti hős. De mivel elveszíttük, ezért a németek kényszerítetek minket a háborúba lépésre hatalomátvétellel.

    Ezzel indoklom, hogy nem lenne szabad nemzeti indulatot ébreszteni bárkiben történelmi esméynekre alapozva, mert baromira el van ferdítve "az igazság".

    "A filmet sem nézted még meg gondolom."

    Tény és való, torrentem nincs, de ha linket adsz, akkor letöltöm. (megaupload, 4shared, zippyshare, rapidshare, ...) :)