• djhambi
    #368
    "Radikális azt jelenti, hogy valamit szinte alapjában véve meg fog változtatni, újragondolni és alkotni valamit."

    A radikális változtatáshoz radikális eszközök kellenek, hogy beszámítható idő alatt véghezvigyék a radikális terveiket. A radikális eszközök pedig nem feltétlenül fair vagy törvényes eszközök, hiszen célja a mielőbbi erdménycsinálás. A cél szentesíti az eszközt, ezt véljük felfedezni minden radikális csoportosulásban, és ez a történelmi tapasztalt is. Többet rombolnak tettvágyukban, mint építenek.

    "hamis történelmet tanítanak a szlovákoknak"

    Nem tudnának hamis történelmet tanítani, ha lenne a történelemben abszolút igazság. Azért vagy felháborodva, mert azt hiszed, hogy te birtoklod az abszolút igazságot, és ők azért vannak felháborodva, hogy ők hiszik az abszolút igazságot. Mindketten tévedtek, de nem a történlemben, hanem abban, hogy azt hiszitek, hogy csakis ti tudjátok az igazat. A probléma ott van, hogy mindketten nekiálltok nemzeti hősödni, és ők elnyomják a magyarokat, de pedig kimész szlovákot verni egy focimeccsre, (csak hoztam egy szemléletes, de szimplán elméleti példát) és megpróbáljátok a saját igazatokat érvényesíteni egy olyan szituációban, amelyben mindketten a sajátjaitok által vagytok vezérelve, ahelyett, hogy leszarnátok Trianont, leszarnátok a nemzetiségeteket, meginnátok egy üveg sört, és építenétek valami hasznosat is végre a kölcsnös gyűlöletkeltés helyett. Senkinek sem jó az, hogy diadalittas nemzeti hólyagpukkasztásban versenyeztek, de főleg nem jó a kinti magyar kisebbségnek és az itteni szlovák kisebbségnek. (Ők maguk mondták nekem, hogy nem akarnak semmilyen határváltoztatást, vagy háborúskodást, csak békében szeretnének élni.) Az erőltetett magyarmajmolás és szlovákmajmolás pont azok körülményeit rontja, akik érdekében kiálltok (kiállnak). Kár, hogy ezt nem tudom leírni egy szlovák fórumba is!

    Csak közösen lehet jól kimászni ebből a gödörből, ehhez viszont nem kell más, mint mindkét nemzetnek levetnie minden előíéletét a másikkal szemben. Nem lenne hülyemagyarozás, és neked nem kellene miért megvédened őket, és nekik nem kéne megvédeniük a saját érdekeiket nyelvtövénynel, mire neked nem kellene focin verekedni. Mindjárt élhetőbb lenne a világ.

    És tudom, hogy az első gondolatod az, hogy ők úgysem változnának meg, és ez az az előíélet, amit belédpaszírozott a média, az internetes blogok és fórumok.

    OFF

    És ha ezen kijelentések után hazaárulónak neveztek, büszkén vállalom, mert tudom, hogy a kint élő magyarok érdekeit képviselem, és nem a jobbikos paranoiás tömegterméket terjesztem, és ha ezt hazaárulásnak hívják itthon, hát legyen!