• Balumann
    #359
    Egyetlen egy utalás sincs arra, hogy egy zsidót is megakart volna ölni. Az kivehető belőle, hogy ellenezte a keveredést a zsidókkal (legalábbis a Mein Kampfban). Ki akarta telepíteni az országból, de végülis a háború idejére dolgozni küldette őket is.

    És valóban, nem tiltakozok az ellen, hogy a CSALÓKAT, HAZUGOKAT, HÁBORÚS BŰNÖSÖKET (ahogy Nagy-Britanniában már elfogató parancsot adtak ki az Izraeli politikusokra) megbűntessék. Még akkor SEM, ha zsidó, cigány, vagy bármi. Én személy szerint maradok a börtönnél (ahogy a legtöbben), de a halálbűntetés ellen sem tiltakozok abban az esetben, ha emberek haláláért is felelősek.
    Ha a német precizitású népírtásnak nekiállnak, akkor nem marad túlélője.

    "Még kérdés, hogy deformálja az olvasó személyiségét?"

    Sehogy nem formálja a személyiséget. Maximum az olvasó megérti, hogy miért utálták mindig is a "tipikus zsidókat", milyen okokat szolgáltatnak arra, hogy a többség utálja nagyrészüket. Nem azokat, akik tisztességesen élnek. Hanem azok, akik nem. Pl. Kertész Imre, akit mindenki megutált, barátja művét teljesen sajátjaként adott el (Csacsifogat) anélkül, hogy bármivel is támogatta volna (megbeszélés szerint) barátja rokonait, vagy nemtudom kiket. Majd megírta a holokauszt hazugságait, amivel szintén "sikeressé vált". Utána meg menekülhetett Magyarországról Németországba.
    Vagy aki kiadta Anna Frank naplóját, azzal a hazugsággal, hogy csak "belejavítgatott", pedig közben nagyrésze tollal volt írva, és egyértelműen nem egy 13 éves kislány "nyelve" volt. Jacqueline van Maarsen visszaemlékezése és üti az abban leírtakat. (tudom, a tollra már van magyarázat, először is "már kapható volt" egyesek szerint, másrészt ami tollal volt írva az csak 2 adalék lap volt, a többit mikor utólag megvizsgálták, már nem tollal volt írva csak belejavítgattak... biztos csak elnézték). (még mielőtt belekötnél, Anna Franks létezése nem kétséges, az sem hogy elvitték, és tífuszban halt meg).
    Végtelenségig lehetne sorolni, érdekes módon szinte minden (általunk is ismert, kiadott) mű (és keletkezési körülményei) teli vannak ilyenekkel, dehát magyarázatot mindenre lehet találni. "Ők biztosan nem hazudnak." :)