• djhambi
    #349
    "SEMMI értelme nem lett volna odaszállítani és ilyen veszélyes, kevésbé hatékony módszerrel kivégezni, az ott bemutatott Zyklon-B -t kizárólag fertőtlenítésekre használták"

    Én úgy tudom, hogy azért fejlesztették ki a gázt, mert puskával végezték ki a zsidókat, költségessé vált a lőszer utánpótlása, ugyanis egy emberbe nem egy golyót lőttek, és egy csoport kivégzése is relatíve sok időbe telt... és ismerjük a számokat... Azért a németeknek is véges nyersanyag-forrásuk volt.

    "Egyébként én eddig azt hittem, hogy a II. vgh. után a nyugati fogságba esett német és magyar katonák sorsa elfogadható volt."

    Minden háborúban az ember csak ember marad. (Mindjárt hozok példát.) Ezért kell a lehető legjobban kezelni a konfliktusokat, és nem szabad eljutni a háborúig! Most a II. VH-ban ugye, az amcsik a jó fiúk? Annak ellenére, hogy ledobtak két atombombát, civilek millióival végezve, annak ellenére, hogy Hamburgot porig bombázták, 30 ezer civil életét követelte ez a cselekedet, és annyi céljuk volt vele, hogy a nácikat kicsalogassák rejtekeikből. Az orosz sereg pedig, a másik győztes történelemíró fél ami útjába került, azt kifosztotta, nőket erőszakoltak meg gyermekeik szeme láttára, és építették a goulagokat. Az ember csak ember marad. Ezt nem moshatja le magáról.

    Egyetlen helyes megoldás a kényes helyzetek diplomáciai orvoslása.