Pares#44
A Bioware-es srácok el is árulták, hogy az egyesben a fő hangsúly a fő történetszálra és a hangulatra, a környezetre, az egész galaxis megeremtésére hegyeződött ki. Igen, a mellékküldetések nem sikerültek maradandóra, mivel a kocsikázás félresikeredett, és a bolygók felszínét is elhanyagolták. Állítólag utóbbi a határidő miatt történt. Jellemző lenne EA-ra. Viszont most állítólag nagy hangsúly fektettek azokra a hibákra, amiket az 1-esben elkövettek. Mint írtam a Mako-t egy az egyben lecserélték egy új járműre, a játék fizikáját kijavították (nincs több hegymászás), de nem csak a kocsikázás terén, hanem a harc terén is (leszakadó végtagok, realisztikusan reagáló ellenfelek, stb.). A felfedezhető bolygóknak is sokkal nagyobb szerepük lesz a játékban, most végre tényleg kidolgozottak lesznek, és szerepük lesz a felszerelésed fejlesztésében is.
Ha meg eleve ez a "high scifi" hangulat nem jön be, akkor miről beszélünk? Ez nem a te játékod! Meg mi az hogy "steril". Nem értelek... Tudom, hogy ez szubjektív meg minden, de a Mass Effect ezzel az új világgal és a sztorival ütött, ha tetszik, ha nem. A mellékküldetéseket meg elbaszták, ez tény, de alig volt valami szerepük a játékban azon kívül, hogy + órákkal, XP-vel esetleg felszereléssel kiegészítették a játékot. Mint írtam már párszor, ezt is javították.
Meglátjuk milyen lesz a 2-es, de a kiszivárgott és bemutatott változtatások alapján van egy olyan érzésem, hogy ez nagyon ütni fog. Dragon Age-et nagyon bírtam, de szerintem elbújhat a ME2 mögött... Bár igaz, kicsit drasztikus külömbség van a kettő világ közt.