• bippo
    #45
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Elöljáróban annyit, már rég láttam a filmet, így lehet, hogy 1-2 helyen pontatlan lesz a válaszom, kérlek abba ne nagyon kössetek bele, persze javítást szívesen fogadok. Majd csütörtökön újra, akkor frissebb lesz az élmény. +röviden fogalmazok, sok a pont :)

    1. Quatrich a felettese. Így felesleges is ellenkezni + nem ismeri még a Navi’kat, így simán egy titkos katonai küldetésnek indul. Ne felejtsük el, Jake katona.
    2. Behatolt a területre, így fel van készülve, hogy lelője. Ez természetes reakció egy vadásztól. De aztán meggondolja magát, mert felesleges lenne.
    Amikor pedig a (diplomáciiai kapcsolatban lévő) idegenek túllépnek a ‘hatáskörükön’, és odamennek a nagy gépeikkel, ahova már nagyon nem kéne, természetes, hogy védelemből megtámadják, még ha csak nyilakkal is.
    Amikor a törzsfőnökkel beszélnek, akkor pedig rájön, hogy diplomáciailag hatékony, ha hagyják magukat megismertetni. Azon én is meglepődtem, hogy ennyire bízik benne, és nem gyanakszik. De gondolom azért, mert a korábbi tudós ‘álomjárók’ is normálisak voltak.
    3. erre én sem tudok mit mondani. Legalább könnyen befogadható a nézők számára,.Az szól még Mellette, hogy a természeti népek elég hasonlóan viselkednek.
    4. bármiből lehet az a fáklya, így ez nekem nem furcsa.
    Gyilkolás. Csak így menthette meg Jake-et. De ahogy emlékszem, próbál minél kevesebbet ölni.
    5. Nálam átjött, ahogy fokozatosan megszereti.
    Továbbkémkedés: igen, nem szimpatikus, de gondolom viaskodott benne a 2 énje. Az új, ill. A régi ember-katona. Rosszul döntött, főleg mert nehéz ilyenből kitörni. Ilyen kettős helyzet lehet az, amikor valaki megcsalja a párját. Elég nehéz kitálalni, miközben az ember tudja, hogy rosszat tesz.
    6. Jake mindkét csapatnak beszámol. (tudósok + katonák is). Az ilyen beszámolók nem feltétlenül titkosak. Az már cask Jake bénasága, hogy hagyja kiszivárogni a titkos infót.
    Pontosan nem emlékszem, hogy ez a kettős játék időben hogy alakul, így ebbe most nem megyek bele, majd újranézés után.
    Energiaellátás szerintem nem nagy cucc. Vagy akksik vagy már helyben felhasználják a követ.
    7. Ez nekem is furcsa volt kicsit. Lehet, hogy ez volt a legkisebb bajuk, nem foglalkoztak vele kellő súllyal.
    8. Ugye az első alkalommal nem sikerült. Megértem, hogy nem erőltette. Elég sok navi és elmélyülés kellett hozzá, később megvolt rá a lehetőség. Meg persze dramaturgiailag is izgibb így.
    9. Több színtéren csatáztak. Látványosabb is, de én a főldi egységek bevetését nem találtam logikátlannak. Kísérőhelikopterek pedig kellenek a nagygépek mellé.
    10. dramaturgia. + Lehet, akkor Jake sem volt elég érett, hogy összefogja és vezesse a sereget. Így akkor még nem bízhatta rá. + gondolom Eywa is cask akkor reagál harccal, amikor már nagyon muszáj.
    11. Én nem éreztem hosszúnak, teljesen elillant az a majdnem 3 óra. A világ meg persze, hogy látványos. De miért ne lenne az, semmi nem szól ellene.
    12. Ez már ezerszer ki lett tárgyalva. Sok helyről meríthetett ötleteket a világ megalkotásánál. De ez szerintem annyira nem baj, mert korrekt egésszé gyúrta, és könnyen emészthető.
    Csatlakozó: Szerintem ötletes dolog, és jól tükrözi a összetartozást a természettel.