NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• fülcsimanó2
    Roland, egyetértek az Általad leírtakkal, fórumtársunkat idézve:
    ...."mert annyi féle jó zene létezik, hogy egy élet is kevés megismerni azokat, csak megérinti a lelked, jól érzed magad tőlük ha meghallgatod és jön a következő megismerésre váró zene... Mert szeretjük a ZENÉT!"... Ez az én hitvallásom is.

Pontosan ezért nem tudok 500 db természetes intelligencia által alkotott csúcs szuper zenéből kiválogatni "szaros" 100 db-ot immár három hete.
    De menni fog, csak óriási kompromisszumokat kell kötnöm magammal is. Mindenevő vagyok, ha jó zenéről van szó, Én Vivalditól az AC-DC-ig mindent meghallgatok, csak legyen benne valami, ami megfog.

Hétvégén küldeni fogom a 100-as listámat. Addig megkötöm a szükséges kompromisszumokat saját magammal...:-)))

Amúgy jó ötlet, hogy a magyarokat hagyjuk egy másik körbe, 8-10 zenét berakni 100 külföldi közé nem sok értelme van, ennél sokkal nagyobb durranása lenne egy külön szavaztatásnak.

Én amúgy legalább már azt eldöntöttem, hogy a 100 külföldi mellé az alábbi 15 hazai zenét csempészném be, de akkor ezt most kihagyom, majd legközelebb... Amúgy érdekes, hogy szinte pontosan ugyanazokat az előadókat említetted meg, akikre én is gondoltam.
    Személyes hitvallású, libabőrös zenéket gondoltam ki elsősorban a szövegük miatt, mely életem 1-1 szakaszában nagy hatással voltak rám, mindegyikhez személyes kötődésem van, íme:

Homonyik Sándor - Álmodj Királylány
    Varga Miklós - Európa
    Neoton - Holnap hajnalig
    Omega - Gyöngyhajú lány
    Szűcs Judith - Zorba Tánca
    Kovács Kati - Nálad Lenni Újra Jó Lenne
    P.Box - A Zöld, A Bíbor És A Fekete
    Oláh Ibolya - Magyarország
    Presser Gábor - Nagy Utazás
    Karthago - Rekviem
    LGT - Neked Írom A Dalt
    Katona Klári - Legyen Ünnep