42821
NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• fülcsimanó2
    Roland, egyetértek az Általad leírtakkal, fórumtársunkat idézve:
    ...."mert annyi féle jó zene létezik, hogy egy élet is kevés megismerni azokat, csak megérinti a lelked, jól érzed magad tőlük ha meghallgatod és jön a következő megismerésre váró zene... Mert szeretjük a ZENÉT!"... Ez az én hitvallásom is.

Pontosan ezért nem tudok 500 db természetes intelligencia által alkotott csúcs szuper zenéből kiválogatni "szaros" 100 db-ot immár három hete.
    De menni fog, csak óriási kompromisszumokat kell kötnöm magammal is. Mindenevő vagyok, ha jó zenéről van szó, Én Vivalditól az AC-DC-ig mindent meghallgatok, csak legyen benne valami, ami megfog.

Hétvégén küldeni fogom a 100-as listámat. Addig megkötöm a szükséges kompromisszumokat saját magammal...:-)))

Amúgy jó ötlet, hogy a magyarokat hagyjuk egy másik körbe, 8-10 zenét berakni 100 külföldi közé nem sok értelme van, ennél sokkal nagyobb durranása lenne egy külön szavaztatásnak.

Én amúgy legalább már azt eldöntöttem, hogy a 100 külföldi mellé az alábbi 15 hazai zenét csempészném be, de akkor ezt most kihagyom, majd legközelebb... Amúgy érdekes, hogy szinte pontosan ugyanazokat az előadókat említetted meg, akikre én is gondoltam.
    Személyes hitvallású, libabőrös zenéket gondoltam ki elsősorban a szövegük miatt, mely életem 1-1 szakaszában nagy hatással voltak rám, mindegyikhez személyes kötődésem van, íme:

Homonyik Sándor - Álmodj Királylány
    Varga Miklós - Európa
    Neoton - Holnap hajnalig
    Omega - Gyöngyhajú lány
    Szűcs Judith - Zorba Tánca
    Kovács Kati - Nálad Lenni Újra Jó Lenne
    P.Box - A Zöld, A Bíbor És A Fekete
    Oláh Ibolya - Magyarország
    Presser Gábor - Nagy Utazás
    Karthago - Rekviem
    LGT - Neked Írom A Dalt
    Katona Klári - Legyen Ünnep
    Rúzsa Magdolna & Lotfi Begi - Szerelmes Vagyok Beléd
    Demjén Ferenc - Hogyan Tudnék Élni Nélküled
    Csézy - Ez Az Otthonunk

Kedvcsináló:

• reynaud #40472

Karassimeon - Fantasmagoria on bandcamp
  • reynaud #40471

Beachfront - Once In A Lifetime (E​.​E. DJ Edit) Free DL (bandcamp)

• reynaud #40470
    Italove - Acapulco

• reynaud #40469
    Úgy van!
    1 Plus 1 – My Girl dalára gondoltam.
    Néha elveszek a lemezeim közt,de úgy emlékszem,CD válogatáson van ez meg nekem,jó zene.

Többségünknek itt a zenerajongó tagok közt,van egy alap,mainstream,fősodor zenei stílus melyet favorizál,favorizálunk,de úgy gondolom szinte mindenki,beleevezget más zenei stílusokba is.
    Én is sokféle zenei műfaj dalait hallgatom,hallgattam az elmúlt több mint 40 évben.

Magyar zenék közt is akadnak világszínvonalú produkciók,én a munkám során sok-sok zenésszel,előadóval találkoztam.
    1 példa,Kovács Kati koncert után a szállodánkban töltötte az estét,majd lejött reggelizni,jól emlékszem,egy számolócédulára kértem tőle autogramot.
    Ő akkortájt az egyik legnépszerűbb énekesnő volt hazánkban,s ez esetében, közvetlen,szerény,nagyon kedves viselkedéssel is járt.
    Rendkívül szimpatikus hölgy,a mai napig is.

Ha lesz még ez a fórum,tervben van a jövő évben magyar dalok megverzenyeztetése.
    Omega
    LGT
    Piramis
    Apu kedvenc zenekarai voltak,nekem is tetszettek a zenéik.
    Szűcs Judith
    Bikini
    Katona Klári
    Révész Sándor
    V'Moto-Rock (+ Demjén szóló slágerei)
    etc.
    Bizonyos dalaikat kedvelem.

Néha elgondolkodom azon,mit keresek én még itt a zenefórumon,miért legyek aktív,aztán úgymond belefutok olyan tagokba mint Te,és választ kapok,igenis érdemes még idekattintani,kicsit beszélgetni hozzám hasonló zenerajongókkal.
    Köszönöm a leírtakat,érdeklődéssel olvastam.

Más!
    Az SG fejlesztésre szorul,ezt a tulajnak látni kell.
    Borzasztóan fusztrál hogy eltünt e topicból a dizájn,megtudnám csinálni,de én nem akarok házigazda lenni,se itt sem más topicban,kódokat tudnék adni,melyekkel ki lehetne tapétázni ,szép dizájn lenne,ha lenne egy mindenki által elfogadott házigazdája a topicnak.
  • Italo61

Final Selection-You (cover of Boytronic)
    Utoljára szerkesztette: Italo61, 2024.07.15. 07:53:23
  • Italo61
  • johnlennon2
    Köszönöm az elismerést. Bár nem ez a lényeg, örömmel bogarásztam a lemezeim közt sokszor megakadva, hogy melyik kerüljön be a listába. Kimaradt így is "jó néhány"...
    A 1Plus1 "My Girl" maxi is megvan, BOBCAT kiadás. Az eredeti egy 64s The Temptations My Girl. Alap zenéim javarész a korai 70s/80s évek diszkózenéi de ahogy telt/telik az idő úgy nyitottam más zenék felé. Így lettek kedvenceim a 40s SWING majd az 50s 60s évek JAZZ bebop, cool jazz és hard bop stílusok képviselői, de csak érintve ezeket mert óriási zenészek millió zenével. És így tovább, évekkel ezelőtt megismerkedtem a magyar avant-garde metal képviselőjével Kátai Tamással, (Thy Catafalque) akivel jó kapcsolatot ápolok a mai napig, Ő makói származású én szegedi vagyok. Megvan az összes lemeze vinylen és CDn is dedikálva. Szóval jött a metal és győzött! Kiváló európai, német, skót, Ír folk, skandináv metal zenekarok vannak szinte felsorolhatatlan... De elviselem a klasszikus zenét és a Pink Floyd-ot is...de nem kedvenc. A kedvenc alap a blues, bluesrock. Na ennyit! Zenék voltak vannak lesznek és nem AI féle förmedvények hanem élő ember alkotta muzsikusokkal hangszerekkel játszott ZENE! És PONT! Csak azért írtam le, hogy ezért nem tudok leragadni egy stílusnál (pl. Italo) mert annyi féle jó zene létezik, hogy egy élet is kevés megismerni azokat, csak megérinti a lelked, jól érzed magad tőlük ha meghallgatod és jön a következő megismerésre váró zene... Mert szeretjük a ZENÉT!
    Utoljára szerkesztette: johnlennon2, 2024.07.14. 22:43:06
  • becauseIsaid
    Én meg először trollkodásnak hittem, aztán láttam a "BOBBY" logót, így csak a szemöldököm húztam fel
  • reynaud #40464
    Én a bónusz 50 dallal ,úgymond bemutattam mely dalok állnak hozzám legközelebb, minden idők zenei felhozatalából.
    Egy dalt hagytam még a legvégére.
    151.a rangsorban,

Real Life - Catch Me I'm Falling

Bitang nagy zene!
  • Biatomi
    Glam With Pete Burns - Sex Drive (Parralox Remix V1)
    by Parralox
    Parralox Remix
  • reynaud #40462
    Szia Marika,

Türelmetlenül várom már a listád!
  • reynaud #40461

Greatest Songs of All Time - Top 101-150 by Reynaud

101. The Twins - Not The Loving Kind (Remix 1991)
    102. Nino de Angelo - Samuraj
    103. Rod Stewart - Young Turks
    104. Timmy T - One More Try
    105. The Human League - Don't You Want Me
    106. Frankie Goes To Hollywood - The Power Of Love
    107. INXS - Never Tear Us Apart
    108. Orchestral Manoeuvres In The Dark - Dreaming
    109. Pet Shop Boys - One More Chance
    110. Orchestral Manoeuvres In The Dark - Secret
    111. Boy Meets Girl - Waiting For A Star To Fall
    112. A Flock of Seagulls - I Ran (So Far Away)
    113. Freddie Mercury - Love Kills
    114. Peter Griffin - Step By Step
    115. Alphaville - Big In Japan
    116. Modern Talking - Angie's Heart
    117. Facts & Fiction - Give Me The Night
    118. F.R. David - Pick Up The Phone
    119. Secret Service - Let Us Dance Just A Little Bit More
    120. Karl Keaton - Love's Burn
    121. Kenny Thomas - Thinking About Your Love
    122. Bruce Springsteen - Dancing In the Dark
    123. The Twins - Tonight
    124. Electric Light Orchestra - So Serious
    125. Fiction Factory - (Feels Like) Heaven

126. Pet Shop Boys - In The Night
    127. Al Corley - Square Rooms
    128. Robin Gibb - He Can't Love You
    129. Blue System - Talk To Me
    130. Tom Garrow - Come Back!
    131. Peter Wilson - Tell Me The Truth
    132. Robin Gibb - Don't Stop The Night
    133. Nik Kershaw - Wouldn't It Be Good
    134. a-ha - Stay On These Roads
    135. Geff Harrison - Bad New York City
    136.Smokie - Young Hearts
    137. Miss Kimberly - D.J. Girl
    138. Cutting Crew - (I Just) Died in Your Arms
    139. Kim Wilde - You Came
    140.Jason Donovan - Too Late To Say Goodbye
    141. Matthew Wilder - Break My Stride
    142. Peter Griffin - Inside Out
    143. Maxthor - Buried Deep Inside
    144. Sharon - Love Is A Soul Mystery
    145. Roni Griffith - Desire
    146. Pam N' Pat - Méli-Mélo
    147. Ultravox - Reap The Wild Wind
    148. Paul Parker - Shot In The Night
    149. Pet Shop Boys - Always On My Mind
    150. Bisquit - Zoo Zoo

• fülcsimanó2
    Ezt a mondatot mondjuk én sem értettem....:-(((
    A baromi hulladék zenéből 500-at írtam össze alsó hangon, amiben a hatvanas évek második felétől napjainkig mindenféle stílus megtalálható.
    Én mondjuk ezt a mesterséges intelligenciát pont annyira nem értem, mint anno az internetet se tudtam elképzelni, hogy eszik-e vagy isszák, aztán megértettük. Ugyanígy vagyok a 3d nyomtatással is, azt se értem, hogyan lehet, hogy egy házat kinyomtatunk fél nap alatt, nekünk évekbe telt és nem nyomtattuk.

Azt sem értem teljesen, hogyha a mesterséges intelligencia egy szoftver, azt emberek írják. Nem a Holdról jön.
    Akkor ilyen zsenikre, mint Mozart és Beethoven semmi szükség? És akkor csak komolyzenei példákat hoztam, hozhatnék könnyűzeneiket is

• reynaud #40459
    " A mesterséges intelligencia segítségével megszűnt a baromi hulladék zenék hallgatása."

Szia,

Nekem csak természetes intelligenciám van,azzal nem értem,mire célzol,a baromi hulladék zenék minősítéssel.
    Annyi jó zene volt az elmúlt évtizedben a new-italo vonalon (is) ,pláne nem értem a minősítést.
    AI által generált zenékről már leírtam a véleményem,annyit megismétlek,ha ez lenne a zeneipar jövője,akkor én ebből nem kérek!
  • polojana
    Savage – Only you (Flemming Dalum Remix)

• toruga
  • fater68 #40456
    "UDIO" A progi neve ! Igen lehet választani flac,wav,mp3
  • ItaloMucsacso70
    Melyik progival készíted? Remélem olyannal ami már lossless-ben ment mert az mp3-ba én nem fektetnék energiát.
    Amúgy ez a zene kellemes , gratula!
  • DJMIX
    enjoy!
  • DJMIX
    enjoy!
  • DJMIX
    enjoy!
  • DJMIX
    enjoy!
  • DJMIX
    enjoy!
  • DJMIX
    enjoy!
  • reynaud #40448
    1
    2
    4
    5
    12
    13
    14
    15
    18
    19

25.
    Ezek nálam is favorit zenék,utóbbit mármint Pet Shop Boys dal címét első blikkre azt hittem elírtad,de nem,én nem ismertem ebben a verzióban.
    Kár lett volna ha nem írod tovább a múltkori 100-as listád.
    Mit is mondjak,jó zenei ízléssel vásárolsz lemezeket.

P.S. : My Girl dalnak ,ha jól tudom,van Bobby Orlando által készített feldolgozása is.
  • Biatomi
    Alex Virgo -- The Promise (feat. Olugbenga)
  • fater68 #40446
    Sziasztok Fanok ! Szeretnék én is Friss újdonsággal jelentkezni, "ropogós termék", most lettem kész vele ! A mesterséges intelligencia segítségével megszűnt a baromi hulladék zenék hallgatása.Nem kell várnom, míg valamelyik kedvenc előadóm valami újdonsággal rukkol elő. Innen kezdve én mondom meg ,milyen zenét is készítsen nekem.Szót fogadó és folyamatosan tanul ,mi az amit nekem kell kreálnia.Bármilyen stílusú zenével elbánik,rekedtes hang ,vagy férfi sírós vokál,vagy akár "verse", "refrén" hossz,vegyes hangok,male & female ,kánon,csörgések,vagy éppen elektromos dob,vagy hagyományos,elektromos pán síp nincs olyan de mégis van :) Körülbelül 1,5 hónapja foglalkozom vele olyan 500 saját zeném,igen sajátom,mert fizetek érte. Az összes szerzői jogdíj az enyém a saját tulajdonom
    Tudom fülcsi szereti a fülbemászó, kellemes zenéket de nemcsak neki, mindenkinek küldöm !!!!!!!!
    https://krakenfiles.com/view/kvusaKJNGo/file.html
  • polojana
    Krasznai Krisztina & Master Voice x Dj Plastic-Balaton (Retro Disco Machine Remix)

• beva02
  • johnlennon2
    Köszi, akkor íme a ráadás 25-ös listám a kedvenc zenéim a saját lemezgyűjteményemből:

TOP 100 + BONUS 25 by Lennon

1. Billy Idol – White Wedding Parts I & II (Shot Gun Mix) 1985
    2. Geff Harrison – Bad New York City 12” 1987
    3. Earth, Wind & Fire – Fantasy (Special Disco Version) 12” 1978
    4. Robin Gibb – Juliet 12” 1983
    5. Mezzoforte – Garden Party 12” 1983
    6. Herb Alpert Tijuana Brass - Bullish (Specially Remixed Version) 12” 1984
    7. Monyaka – Go Deh Yaka (Club Mix) 12” 1983
    8. Mike + The Mechanics – The Living Years 12” 1988
    9. George Harrison – Got My Mind Set On You (Extended Version) 12” 1987
    10. James Brown – Living In America (R&B Club Version) 12” 1985
    11. The Whispers – My Girl 12” 1979
    12. Max-Him – Lady Fantasy 12” 1985
    13. London Boys – I'm Gonna Give My Heart (Remix) 12” 1986
    14. Bad Boys Blue – You're A Woman (Long Version) 12” 1985
    15. The Twins - Not The Loving Kind (12" Mix) 1983
    16. Bonnie Tyler – Holding Out For A Hero (Dance Version-Jellybean Remix) 12” 1984
    17. Jeff Wayne – The Eve Of The War 12” Long Version (1979 Remix)
    18. Bobby Orlando – She Has A Way "Jellybean" Remix (12" Version) 1982
    19. Jellybean Feat. Adele Bertei – Just A Mirage (12" Remix) 1988
    20. Harold Melvin And The Blue Notes – Don't Leave Me This Way (12" Version)
    A Tom Moulton Remix 1976
    21. Logic System – Domino Dance / Unit 12” 1981
    22. Faithless – God Is A DJ (Original Album Version) 1998
    23. Hypnotix – Star Gates / 1,2,3,4 2006
    24. Giorgio Moroder - I'm Left, You're Right, She's Gone 1977
    25. Pet Shop Boys - Paris City Boy (Full Length French Mix) 2004

• toruga
  • reynaud #40441
    Szia,

Top 100 szavazás,a nyár legvégéig talán még tovább is aktív marad.
    Nincs tervben más,majd az év végén,new-italo dalokból lesz még idén.

Tehát ,kérlek ha majd lesz rá időd ,legalább egy top 10 rangsorolással vegyél részt.
    Üdv.
  • reynaud #40440
    Akkor Te is a hazai ,szenvedélyes lemezgyűjtők táborát gyarapítod.
    Bravó,gratulálok a lemezgyűjteményhez,ha csak a 100-as listádra fókuszálok is azt mondhatom,jó lemezek sorakoznak a polcodon.

Bónusz 25,akadálymentes,sőt érdeklődéssel várom.
    Jómagam is megfogom toldani a top 100 listám,mert nagy kedvencek maradtak le,elsősorban synth-pop illetve dallamos rock stílusokból.
  • jba123 #40439
    Sajnos rám ne számítsatok most, nem lesz rá időm. De johnlennon(2) listája, rokon ízlése lefedi az el nem készülő listám 80+ százalékát, úgysem hoznék sok újat nektek. Üdv!
  • johnlennon2
    Igen, jól írtad idén kerek 60. Semmi gond ezzel, szerintem az itteni törzstagok is 50 körüliek. A listámról lemaradt jó néhány alap mű ha szabad prezentálok még bónusz 25-öt... Élmény volt mazsolázni a kedvencek között, régóta nem forgattam át így a lemezeimet. (amiket leírtam/írok, mind itt van a polcomon eredeti kiadású korai vinyl-en vagy CD-n...) Ennyi idő alatt összejött pár száz lemezecske...
  • reynaud #40437
    Flans - Hoy Por Ti, Mañana Por Mi (Digimax 80s Remix)

• gyula1971
    Mister Benvenuto - Colder Than Ice EXTENDED VERSION (Italo Dance 2024)
  • ItaloMucsacso70
    Egy igen jó kis kiadvány ! :)

TRACKLIST

1 Digital Love (Matt Pop Club Mix)
    2 My Bed Is Too Big (Moderno Mix)
    3 The King Of The Summer (Vanello ZYX Mix)
    4 Electric Lovers (Mancol Extended Edit)
    5 S.O.S. For Love (Vanello Extended Mix)
    6 Yesterday Once More
    7 My Angel (Vanello Extended Mix)
    8 Alive With Love
    9 Be My Disco Beat (Moderno Extended Mix)
    10 Sweet Harmony (Original Moderno Extended Mix)
    11 Waves Of Light (Moderno Extended Mix)
    12 Guardian Angel
    13 Never Ending Story (Extended Remix)
    14 Another World (Digimax Mix)
  • ZoltanBp
    Köszönöm elismerő szavaid.
    Remélem, találni még izgalmasat a listában, igyekeztem jellemzően nem nagyon ismertek közül mazsolázni, hogy ne ragadjunk le a megszokottaknál.
    Shamall eléggé rétegzene, illetve később progresszív rock-ot csinált, de a Caligula és az akkori számai, nekem eléggé izgalmas volt, nem a megszokott hangzás.
    Szeretem, a nem vagy alig ismert előadókat, akik mégis izgalmasat alkottak