NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• reynaud #36694
    Szia Jani,

Dehogy,szó sem lehet haragról,nálam egy véleményütközés nem generál sem sértődést,sem haragot.
    Ebben most nem vagyunk azonos hullámhosszon,nálam nagyjából pont fordítva van,úgy cirka 80-90%-át kedvelem a 87-től,93-ig kiadott tempósabb italo dalokból.
    Szerintem ezen eurobeat dalok zömében nagyon jó a vokál,elenyésző amiben vinnyogós,ezt alátámasztja az is hogy a klasszikus korszak nagyszerű énekesei is (Mauro Farina,Fred Ventura,Gianni Coraini,Dora Carofiglio,Roberto Zanetti,Giancarlo Pasquini,Gino Caria etc.) nem kevés dalban vokáloztak.

Egy rövid sztori,
    Egy Balatonlellei szállodai szobában 1991-ben,a délelőtti órákban zenét hallgattam,jól feltekert hangerővel,arra lettem figyelmes,valaki dörömböl az ajtón,már felkészültem arra hogy valakit zavar a zene,és elnézést kell majd kérnem,ajtót nyitottam,egy velem nagyjából azonos korú úriember állt ott,és Ő kért elnézést a zavarásért,és azt kérdezte mi ez a dal amit éppen hallgatok,nagyon tetszik neki.
    Ez volt:
    David R. Jones – More Than A Dream
    pld. ebben is milyen jó a vokál,s az alább látható,hallható lemezen szintén.
    Tudom hogy e korszak dalai az italo-disco rajongók közt megosztó,ahogy írod ,utaltál rá.aki ezeket szereti,azokat nem befolyásol semmi negatív vélemény.
    Még annyit ,sokan emlékezhetünk Haluska Imre "pillantás" műsoraira,amiknek ezek a zenék képezték az alapját,s ugye tudod az egy nagyon népszerű műsor volt a hazai italo-disco rajongók körében!