NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO


banner


  • rain70 #33744
    Az mindegy, hogy 10 évig zongoráztam. Már írtam, hogy egy zenészben ott kell lennie a muzikalitásnak. Bennem nincs meg, én nem tudok dalt, dalokat komponálni. Viszont tudom, hogy mennyi munkával jár egy ilyen elkészítése, komponálása, felépítése, váltások, témák, betétek, kiállások és lehetne még sorolni eggyé gyúrása (hülyén fogalmazva), rengeteg, aki nem ért hozzá ép ésszel fel sem tudja fogni. 

    MFlex muzikális, de nem csak úgy megvan benne, hanem kijelenthető, hogy el kell tenni sok évnek, mikor megint születik VALAHOL egy hasonló valaki, aki majd a helyére, helyébe lép(het).Ismételten hozzáteszem, hogy abban és azokban a műfajokban, amit ő képvisel. A dalról: Nyilván duettben egy atomtorkú énekesnővel  egy szerelmes dal, jóval nagyobbat szólhatott volna, ha együtt éneklik a refrént. De valószínűleg erre nem volt lehetősége, de ezt nagyon jól oldotta meg egyedül is.  Szerintem túl is teljesítette magát. A lassabb ütemű daloknál a legkönnyebb hibázni, ez meg aztán főleg a lassúak közé tartozik, a szoftverem szerint 59.95 a bpm. 

    Én csak azt tudom írni, hogy amikor már azt hinném, hogy MFlex nem tud feljebb lépni, akkor mégis kijön egy olyan alkotással, amit biztos vagyok benne, hogy new italo generation, synthpop fronton senki nem tudna csinálni, de még a közelébe sem. Annyira szépek a hangok, olyan gyönyörűek a dallamok, hogy padlót fogtam. A gitár.......Azt hittem, hogy átmegy Dieter Bohlen féle marhaságba, hogy csak a videó kedvéért és néhány gitár hang miatt most az is legyen mellette. Az gitárszóló, azzal a hozzá megkomponált dallammal, az ott olyan profin szól, ahogy elindul a téma és egy jó oktávot (talán másfelet is) emelkedik a végkifejlet felé, hogy nem tudok mit írni, büszke vagyok erre a csáveszre, akkora mesterművet rakott le az asztalra, hogy én tényleg nem tudom elképzelni, hogy a fent említett műfajban lehet-e tovább fokozni. És ő mindig egyedi hangokban is és nem lop semmi témát, vagy bármi egyebet innen meg onnan.

    Hallottunk pár gitár betétet a mostani italo előadóktól ,amikor is írtam, hogy ez kár volt, mert ezt eddig is csak az MFlex banda tudta jól csinálni. De ez "a szeretet himnuszában", több lépcsőfokot is ugrott, hogyan is lehet olyan gitár betétet levágni, amit jóval nagyobb rock együttesek is megirigyelhetnének. Az egész dal, a felvezetése, témája, dallamvilága, levezetése a videóval együtt csak is 10/10-es mestermű!

    De ha valaki földönkívüli annak könnyű!
    Utoljára szerkesztette: rain70, 2020.10.24. 14:50:00