NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• rain70 #31473
    Egy ablakba válaszolok (próbálok) most mindenre.

>>>"Az első kérdésedre : nagyon röviden ,tapasztalat!
    Hosszú volna ezt kibontani,alátámasztani érvekkel,de rajongói oldalról nézve,továbbra is állítom nagyon népszerű hazánkban ez a stílus."<<<

Tapasztalat?
    Ugye, tudod, hogy nem vagyok hülye és utálom, ha kérdésemre "nesze semmi fogd meg jól a válasz" Márpedig ez az volt, és ha nincs konkrét és valós tapasztalat erre, csak olyan, mert Te ezt állítod, akkor egyelőre ezt hagyjuk.

>>>"40s - 50s korosztály az érintett leginkább" <<<<.

Számolj vissza 40 évet, neked ez hogy jött ki? 1989-ben konkrétan már döglött volt az Italo Disco, volt egy két próbálkozás, de azok köszönő viszonyban nem voltak a 83-86 közöttiekkel, az Italo akkor élt igazán. Ez inkább az 50-es éveikben járó emberekre igaz, leginkább 55.
    Én, 44 vagyok, de a feleségem után szerettem meg az italo disco-t is és képeztem magam olyan szintre, hogy szinte mindent tudok róluk.

">>>Általánosnak mondható hogy ilyen jellegű szavazásokat "<<<...

Blablabla...
    Miért kell nekünk követni egy, vagy több hülyét? Ezzel az indokkal, akár be is tehetnéd az ő listájukat, vagy más hasonló rádiók listáját, és nem kell tovább szenvedni.
    Egy toplista akkor valós és ezt a legtöbb magára adó zenei vállalkozás mindig is így csinálta és készíti, hogy az év eltellett, összesítették a szavazatokat de még mindig megvárták a százalékos arányát annak a zenének, ami december végén került ki, hogy hogyan teljesít, mert egy év eleji nyilván előnyben van, de egy algoritmus simán ki tudja öklendezni 2 hónapon belül, hogy az év végi, kb agyon vert mindenkit. Vagyis február végén egy teljesen valós lista készülhetett az előző év zenéiből, nem pedig kiesnek azok, akik még decemberben, sőt a végén is adtak ki dalokat. ÉS akkor Allada fórumtárs is felveti, hogy esetleg toljuk ki. Ne kitolni kell csesszétek meg, hanem február-március környékén megcsinálni az egész szavazást. Az lenne a valós "kritika". De felőlem úgy csináljátok, ahogy akarjátok...

>>>Spacesynth téma:<<<
    Valahogy sosem tetszett, Italo alapokra épül és főleg instrumentális zene, amit néha énekelni nem tudó, vocoderizált (ének? röhej) hangzással próbáltak színesíteni. Van és volt pár ami kecsegtető próbálkozás(ok) volt(ak), de nincs az az Isten, hogy én ezekért egyetlen fillért is fizessek.
    Ami kikerültek-nek, az is mind olyan, hogy már hallottuk, csak pár akkord eltéréssel nyomatják ugyanazokat a követendő sémákat. A Laserdance az összeset megcsinálta már a 80-90-es években. Kifacsarta a stílust amennyire lehetett.

Utoljára szerkesztette: rain70, 2019.12.15. 12:40:28