fülcsimanó2#28963
Értem én amit írtál és totál igazad van, de aki énekelni tud, az mindenféle feljavító program nélkül is tud!
Három példát írnék.
Tavaly voltam Enrique Iglesias koncerten, siralmas volt, bár világsztár, de nem tud énekelni, konkrétan hamis volt végig. Szinte fájt.
Alig tudta áthidalni azt, hogy a lemezein ismert dalait nem tudja élőben előadni, két-három órát kellett kitöltenie idővel, de az énektudása ehhez harmatos volt....színpadra felhívott a közönségből találomra x és y emberkéket, és ott bohóckodott velük, meg jött a családja fotóival, ami azokat az embereket, mint én is, akik 20 ezer forintért/fő összegért megvettük a jegyeket, baromira nem érdekli, itt énekelni kéne és kész. No ez nem ment. Apukájának nyilván ez nem okozott volna ekkora gondot, dehát az alma meg a fája néha messze esik egymástól.
Szintén egy külföldi példa. Sarah Brightman koncerten ... a nő hibátlanul énekel mindent, mindegy, hogy az egy opera ária, vagy épp egy diszkó. Royal Christmas Gála, vissza lehet keresni a neten. Na, így kell énekelni.
És végül egy hazai példa, bár nem illik ide, a new italo stílusba... de örök kedvencem, Vincze Lilla és a Napoleon Boulevard.
CD minőségben énekelt mindent a 25. jubilumi évfordulón a Fővárosi Nagycirkuszban két éve, volt szerencsém személyesen látni, acapella, zenekari kíséret nélkül olyan minőségben nyomta a régi és az új zenéit, hogy az állam a padlón volt.
Na nálam ez a minőség, aki így tud énekelni. S mindegy, hogy milyen zenei alapot nyomnak alá, mert amúgy a BCR zenék zeneileg nem olyan szarok, mint a végeredmény az énekkel kiegészülve, sajnos