NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• cucurbia
    Nos,hogy a rádiós dolgokhoz amatőrként de mégis autentikusan hozzászoljak,valóban sok szart lejátszanak,de (ahogy azt már néhány hete kifejtettem) ott sokkal több szempontot kell figyelembe venni azzal kapcsolatban mit engedsz adásba mit nem.Az rég rossz,ha a szerkesztő izlése diktál,,de sajnos az is ha mindent a hallgatoi igényre tolunk át,mert sajnos- mi is tudjuk mulatós nemzet vagyunk- hamarabb fog megkedvelni az egyszerű nép fia egy ilyen spanyol dalt,mint egy Retroteque vagy Italoconnection mixet,hogy csak két autentikus példát emlitsek.
    Sajnos én is ismerem azokat a kilencvenes évekbeli olasz válogatás cd-ket, a Dolce Vita meg hasonlo sorozatokat amelyeken 1-2 használható,de aztán sajnos furán lekevert dal mellett tele volt tömve 10-15 ismeretlen egylemezes valakik által előadott coververziokkal.
    Valószínűleg az olaszoknál és a spanyoloknál erre van igény,de ne bántsunk más nemzeteket,ez az ő dolguk.(érdekes a svédeknél ez miért nem akkora divat)..de mutathatok egy friss japánba készült dalt is,amelynél kiakadna a bit/sec mutató.Szóval én ezt már régen elfogadtam nem mérgelődök miatta,még csak megjegyzést sem teszek rájuk,régen rádios korszakomban a javát ki sem játszottam(Haluska lemezek 10-20%a mindig valami milyesmi volt, a Discomagic ennek nagy mestere),manapság meg alaposan megválogatom melyek azok,amelyeket rögzitésre érdemesnek találok(adásképesek) és melyek azok amelyekért felesleges fáradnom.
    És hangosan is megjegyezhetjük,ennek semmi köze a New Generation jelenséghez,ahogy sok napjainkban divatos,holland vagy angol lemeznek,mixelésnek sem.(mégis felkerülnek a dance listákra)
    Amit pedig a műfaj hazai népszerűsítéséről irtál,abban igazad van,de sajnos széllel szemben mi sem tudtunk pisilni.Egyetlen fecske nem tudja megváltoztatni a zenei izlésvilágot.A Komjáthy Gyuri egyetlenként felvállalta ezt a műfajt(B.Tóth csak kényszerből,,inkább csak a széléből és nem a mainstremből válogatva),és mivel anno a danubius első 3 évében is ő határozta meg a rádió zenei világát ezért természetes hogy ott is ilyeneket hallgattál.És igen én is mikor gyerekként faluhelyen összeültem esténként a kis kazettás magnókkal az árokparton ezeket a zenéket másolgatták tőlem,és nem az Earth Wind and Fire-t.A videodiscokba(tudja még valaki mi volt az?) is ha néha eljutottam Silver Pozzoli meg a Scotch volt a műsor...d e ez már a j mult, a kilencvenes években amikor a Haluska Imi által nagyobb mennyiségben szerkesztettünk be ilyen zenéket kaptunk is hideget meleget hidd el,hogy mi ez a sok (jelzőt ide mindenki gondoljon amit akar) amit mi adni akarunk a rádióban.Így aztán csak modjával adtunk és akkor is csak jobbára a rádioverziokat(ezért van kevés maxiverziom ezekből,szinte csak magamnak játszottam ki ezeket a változatokat ha volt rá időm).Tudod nem tul jó,ha zenei közegben dolgozol,és rásütnek egy negativ jelzőt ,amennyiben ilyen zenéket adsz adásba.Persze nekünk meg nekem akkor is és most is vastag a bőröm,de csak egy határig.
    És hogy mi van ma a rádiokban? bemész egy nyolcvanas évek műsorba és bármit adhatsz csak lassan nem nyolcvanas éveket,meg ezt se mert lassu,meg ezt sem mert tul hosszu, meg ezt sem mert nem ismerik a hallgatók.....stb., bemész egy new generation műsorba és bármit adhasz csak ne new generation legyen mert akkor egy idő után elkapcsol a hallgató, nincs hallgatottság,nincs komment, ne legyenmlassu ne legyen hosszu ne legyen ilyen ne legyen olyan,Tegnap adásban megprobáltam néhány olyan friss zenét is elsütni a régebbiek mellett amiket itt ajánlottatok,és sikerült lossless megvennem,letöltenem....mondanom sem kell csak egyet sikerült, a többit belehallgatás után kikukázták,hogy ezt inkább ne mert elmegy a hallgató.
    Hát szoval nehéz az élet,hidd el,és nehéz a médiapiac egyáltalán nem ugy működik,mint ahogy azt a zenegyüjtők elképzelik.
    Persze ettől még véleményünk lehet akár negativ is,de ugy éreztem,ehhez a rádiós hozzászóláshoz érdemes egy kis hátteret adnom.
    (és ezért nem kérek nagy kommentet ahhoz hogy melyik zene az amit kérek,és melyik zene az amit kikukázok,de ezt erről már multkor értekeztünk.Nekem mások a szempontjaim)