NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• reynaud #25651
    Mivel a fórumon való megjelenésem óta következetesen az original CD formátumot preferálom, persze a vinyl hangzás jó minőségét is elismerve zenehallgatáshoz,első blikkre meglepődtem,miért pont hozzám intézi a tag a kérdést,hogy milyen lemezjátszót vegyen.

Ezt követően kattintottam a felhasználó lapjára,az ott látottak alapján,már vágtam miért tőlem és nem olyan valakitől az érdeklődés aki a vinyl formátum szekerét tolja.
    Első szándékkal az gondoltam hogy komolytalan kérdésre,komolytalan választ adok!
    Merthogy ha valaki egy jó készüléket akar vásárolni,az nem az sg-n a new-italo topicban fog segítséget kérni,és véleményem szerint olyan fórumokat is ajánlatos elkerülni ahol hozzáértők ,szakmailag megalapozott választ adnak,mert ahány ember annyi vélemény,és egy hezitálásra hajlamos,konkrét elképzelés nélküli vásárlóban az ilyen vélemények további totális káoszt idézhetnek elő a jó döntés meghozatalában.

Aki ténylegesen komoly szándékkal akar egy készüléket vásárolni,az felkeress a jó szaküzletet személyesen,lehetőség szerint mondjuk egy hi-fi szalont,ahol egy általa kiválasztott masinát,tesztelhet kedvére,hogy megtalálja a számára megfelelő hangzást,ez bemondásra nem működik,mert amit JóskaPista ajánl,az nem biztos hogy egyezni fog azzal amit én vagy más keress pld. hangzásban.

Nálam anno CD lejátszók kiválasztásánál a hi-fi szalonok látogatása bevált,mielőtt megvásároltam egy-egy drágább gépet,tönkre tettem néhány tulaj,és eladó idegrendszerét,alkalmanként több féle zenei stílussal is tesztelve a kiszemelt készüléket,ha már nem kevés pénzt áldoztam rá,éltem a lehetőséggel!

Visszatérve a tag feltett kérdésének komolyságára,ezért linkeltem a Technics millás"csoda" masináit is ,amik persze egészen biztos semmivel sem szólnak különbül mint a széria korábbi darabjai,az ár töredékéért lehet kifogni akár használtan olyan lemezjátszókat amik egy jobb hangzást képesek nyújtani,ha valaki zenehallgatásra kívánja használni.

P.S. : a Denon DP-59L ahogy arra Musachy is utal,otthoni lemezhallgatásra egy tökéletes választás,elérhető áron.

s idézzek abból a jó blog bejegyzésből amit linkeltem : "Ez az életérzés már megint csak a kiváltságosoké, akik hajlandóak és kedvük is van megfizetni ennek a feelingnek a főnix madár-szerű újraéledését. Mert az analóg lemez – drága. Egy-egy komolyabb, 120 grammos nyomás az 5 – 12 ezer Forintos kategóriában mozog, ezzel mintegy duplázva-háromszorozva a CD oly sokat szidott veszedelmes árait. Már csak a kedvenc zenéink beszerzése új bakelit lemezeken is meglehetősen pénztárca-próbáló gondolat, egy rendesebb gyűjtemény ára pedig egy jobb autó ( használt ) árával tart szintet. Ha ide kezdjük számolni az első rangú lejátszáshoz szükséges front-end ( futómű, kar, hangszedő, phono elektronika ) árát, egy új, full extrás Ford Mondeo, Passat, vagy egy szerényebb, de szép BMW is szóba jön alternatívaként."
    BMW (+Mercedes-Benz) kedvenc márka.......
    Lapozzunk,és térjünk vissza a zenékhez ha javasolhatom!